Όταν ο Μάικ Τζόουνς μιμήθηκε τον θρυλικό Λάρι Μπερντ

Όταν ο ζογκλέρ Μάικ Τζόουνς μιμήθηκε τον θρυλικό Λάρι Μπερντ. Το Contra.gr θυμίζει και αντιπαραβάλει δύο καλάθια που έμειναν στην ιστορία.

Όταν ο Μάικ Τζόουνς μιμήθηκε τον θρυλικό Λάρι Μπερντ

Του Γιάννη Ζωιτού

Στον πανίσχυρο Άρη του μαέστρου Γιάννη Ιωαννίδη, του θεόσταλτου Νίκου Γκάλη και του ηγετικού Παναγιώτη Γιαννάκη ο Μάικ Τζόουνς ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα. Το κερασάκι στην κορυφή της τούρτας ενός ρόστερ που δημιουργήθηκε για να διεκδικήσει τη σεζόν 1989-90 το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Όταν ο Μάικ Τζόουνς μιμήθηκε τον θρυλικό Λάρι Μπερντ

Για όσους δεν έτυχε να τον προλάβουν αγωνιζόμενο, ο Αμερικανός από το Φίνιξ, που πρώτα έπαιξε στον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν (πράγμα ασυνήθιστο) στους "κίτρινους", ήταν ένας πλήρης φόργουορντ. Εξαιρετικός στο ριμπάουντ χάρη στα προσόντα του (ύψος, δύναμη, άλμα), αλλά κυρίως μια καλαθομηχανή παραγωγής πόντων. Παίκτης που σκόραρε με πιθανούς και απίθανους τρόπους, στεκόταν ισάξια δίπλα στους αναγνωρισμένους συμπαίκτες του.

Παρόντος του Στόγιαν Βράνκοβιτς και τον περιορισμό των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι άνθρωποι του Άρη πλήρωναν τον Τζόουνς για να παίζει μόνο στην Ευρώπη. Μολονότι όμως οι συμμετοχές του 22χρονου τότε Αμερικανού ήταν περιορισμένες, κέρδισε με το σπαθί του τα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν σε μια ομάδα γεμάτη αυτόφωτα αστέρια.

Το αξέχαστο καλάθι

Μία από τις ανεξίτηλες στιγμές της καριέρας του "μωρού του ελαφιού" στην τότε κραταιά ομάδα της χώρας, πέρα από το γεγονός ότι συνελήφθη για χρήση ινδικής κάνναβης και απελάθηκε από τη χώρα, ήταν το απίθανο καλάθι που είχε σημειώσει στη ρεβάνς με τη βουλγάρικη Μπάλκαν του Σάσο Βεζένκοφ (πατέρα του Αλέξανδρου) στο β' προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Τζόουνς έχασε προς στιγμή την κατοχή της μπάλας, αλλά προτού πατήσει εκτός τελικής γραμμής, σούταρε από πολύ δύσκολη γωνία και παρόλα αυτά βρήκε το στόχο.

Όταν το έκανε ο Λάρι Μπερντ

Με τον τρόπο που ευστόχησε ο Αμερικάνος φόργουορντ θύμισε τον Λάρι Μπερντ σε ακόμη μία πιο δύσκολη... αποστολή. Σ' ένα παιχνίδι προετοιμασίας πριν από την έναρξη της σεζόν 1986-87 απέναντι στους Ρόκετς ο θρύλος των Σέλτικς βρέθηκε πίσω από την μπάσκετα, αλλά δεν δίστασε να δοκιμάσει το αδύνατο. Έβαλε τέτοια καμπύλη και τόσο δύναμη που η μπάλα έφτασε στο κατάλληλο ύψος, πέρασε πάνω από το ταμπλό και έπεσε στο αντίπαλο καλάθι. Μοναδικό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK