Ο... καουμπόι Μήτρογλου και οι παρατηρήσεις του Κόκκαλη

Το Contra.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τον... πιστολέρο Μήτρογλου, τις παρατηρήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, τον περίφημο... καουμπόι και την "απάντηση" του Ελληνα επιθετικού με τα δύο γκολ στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. ΔΕΙΤΕ VIDEO.

Ο... καουμπόι Μήτρογλου και οι παρατηρήσεις του Κόκκαλη

Είναι η χρονιά που ο Ολυμπιακός ξεκινά με τον Ζίκο και με προσδοκίες για ακόμη ένα πρωτάθλημα και καταλήγει χωρίς τίτλο και τελευταίος στα πλέι οφ. Προτού, όμως, έρθει ο καταστροφικός επίλογος, πολλά ήταν τα σημάδια πως εκείνη τη σεζόν -αναφερόμαστε στην περίοδο 2009-2010- που έδειχναν πως ο Ολυμπιακός δεν θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικός με άλλες χρονιές και ίσως δούμε άλλον πρωταθλητή στον θρόνο.

Για παράδειγμα, δύο αγωνιστικές πριν το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εκεί όπου ο Κώστας Μήτρογλου με προσωπικό ρεσιτάλ και δύο γκολ "σκοτώνει" τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός πετάει τέσσερις βαθμούς. Δύο με τον Ηρακλή (1-1) και άλλους δύο με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2).

Ο... καουμπόι Μήτρογλου και οι παρατηρήσεις του Κόκκαλη
INTIME SPORTS

Ε, λογικό ήταν η γκέλες να προκαλέσουν την οργή του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο και μιλά σε έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές:

" Θα με αρρωστήσετε, θα τρελαθώ μʼ αυτά που βλέπω! Τρώμε γκολ στο 94' με τον Ηρακλή, δυο γκολ από τα Γιάννενα σε οκτώ λεπτά. Με ποιους παίζαμε; Με τη Μπαρτσελόνα; Με ομάδες που έχουν 15 φορές πιο μικρό μπάτζετ παίζαμε! Θα πάθω καρδιακό με εσάς! Ούτε πάθος δεν δείχνετε. Χρειάζεται να έχουμε παίκτες για να κερδίσουμε τον Ηρακλή; Σας έφταιγε ο Κετσπάγια, τον έδιωξα. Φέραμε τον κ. Ζίκο για να παίξει η ομάδα καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά δεν το βλέπω. Μη με αναγκάσετε να πάρω μέτρα, γιατί να ξέρετε ότι η ζωή σας θα γίνει δύσκολη! Κοιτάξτε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό. Να τον νικήσουμε για να μη χρειαστεί να ξανάρθω στου Ρέντη" .

Ο... καουμπόι Μήτρογλου και οι παρατηρήσεις του Κόκκαλη
INTIME SPORTS

"Δεν είσαι καουμπόι!"

Το μέγεθος του εκνευρισμού του Σωκράτη Κόκκαλη ήταν το σχόλιό που έκανε για τον τρόπο που πανηγυρίζει ο Μήτρογλου. Απευθυνόμενος στον Ελληνα επιθετικό, του είπε σε αυστηρό τόνο: "Κι εσύ σταμάτα τα πιστόλια, δεν είσαι καουμπόι!" .

Κάπου εκεί ήταν το ξεκίνημα μιας ωραίας ιστορίας. Ο "πιστολέρο" Μήτρογλου με τον χαρακτηριστικό τρόπο πανηγυρισμού, τον οποίο διατηρεί έως και σήμερα, δέχεται αυστηρή κριτική από τον Σωκράτη Κόκκαλη και όπως είναι λογικό η επικαιρότητα της μέρες πριν το ντέρμπι επικεντρώνονται ακριβώς σε αυτό.

Δύο γκολ και... πιστόλια

Ο... καουμπόι Μήτρογλου και οι παρατηρήσεις του Κόκκαλη
INTIME SPORTS

Η μέρα της αναμέτρησης φτάνει. Ο Ολυμπιακός πετυχαίνει τον Παναθηναϊκό... ζαλισμένο από την πολύωρη αναμονή στο πούλμαν μέχρι να φτάσει στο γήπεδο και με περίσσια δίψα επικρατεί εύκολα με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος μπορεί στο πρώτο γκολ να είναι... εγκρατής αποφεύγοντας προκλητικούς πανηγυρισμούς που θα... εκνευρίσουν τον Σωκράτη Κόκκαλη που παρακολουθεί από την σουίτα, στο δεύτερο γκολ όμως δεν μπορεί να κρατηθεί και κάνει τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό με τα πιστόλια.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, όχι μόνο... συγχώρεσε τον τρόπο που πανηγύρισε τα γκολ επί του Παναθηναϊκού ο Κώστας Μήτρογλου, αλλά τώρα το διασκέδασε με την ψυχή του", έγραφαν τα ρεπορτάζ των επόμενων ημερών.

Ο... καουμπόι Μήτρογλου και οι παρατηρήσεις του Κόκκαλη
INTIME SPORTS

Η ιστορία είχε χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτά με την πάροδο των ετών τον χαρακτήρα του "μύθου". Ο "καουμπόι" Μήτρογλου είχε γίνει το αγαπημένο παιδί του προέδρου από τη στιγμή που "πυροβόλησε" τον "αιώνιο" αντίπαλο και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Καραϊσκάκη.

Ο... καουμπόι Μήτρογλου και οι παρατηρήσεις του Κόκκαλη
INTIME SPORTS

Για την ιστορία, κάποιες μέρες μετά ο Κώστας Μήτρογλου πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το παραπάνω περιστατικό, αποκαλύπτοντας πως ουδέποτε έγιναν τα πράγματα όπως τα περιέγραψε τότε ο Τύπος . "Δεν μου είπε κάτι τέτοιο ο κύριος πρόεδρος. Με ρώτησε μόνο τι σημαίνουν τα πιστόλια που κάνω. Του είπα ότι μεγάλωσα έτσι στη Γερμανία και ότι το έκανα από μικρό παιδί με τους φίλους μου όταν έβαζαν γκολ". Και ερωτηθείς αν του ζητούσε ο Κόκκαλης να μην πανηγυρίζει έτσι, ο Μήτρογλου είναι αφοπλιστικός: "Δεν θα τα έκανα. Διότι είναι ο πρόεδρος και πρέπει να τον σεβόμαστε" .

Πάντως, εμείς δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK