Οι τέσσερις "εμφύλιοι" στο Champions League

Ρεάλ και Ατλέτικο έγιναν οι πρώτες ομάδες στην ιστορία του Champions League που προέρχονται από την ίδια πόλη και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό. Το Contra.gr κάνει flashback στους προηγούμενους τέσσερις "εμφυλίους".

Οι τέσσερις "εμφύλιοι" στο Champions League

Οι τέσσερις "εμφύλιοι" στο Champions League

2000: Ρεάλ - Βαλένθια 3-0

Ο "εμφύλιος" στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League αποτελούσε σπάνιο φαινόμενο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, καθώς μόνον ο πρωταθλητής λάμβανε μέρος στη διοργάνωση. Οι βάσεις για την αύξηση των ομάδων μπήκαν το 1997 και τρία χρόνια αργότερα οι Ισπανοί κυριάρχησαν. Ο πρώτος "εμφύλιος" δόθηκε στην ημιτελική φάση, όπου η Βαλένθια ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και λίγες εβδομάδες αργότερα αντιμετώπισε την Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σταντ ντε Φρανς" και απόντος του Αμεντέο Καρμπόνι έπεσε ηρωικά με 3-0.

Οι τέσσερις "εμφύλιοι" στο Champions League

2003: Μίλαν - Γιουβέντους 0-0 (3-2 πέν.)

Μόνο τα πέναλτι έμειναν στην ιστορία αυτού του αδιάφορου τελικού, το αποτέλεσμα του οποίου αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Ο ιταλικός "εμφύλιος" μεταξύ της Μίλαν και της Γιουβέντους έγινε στο "Ολντ Τράφορντ", καθώς δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη το "Γουέμπλεϊ". Εννέα σουτ καταγράφηκαν στην κανονική διάρκεια, προτού ο Αντρέι Σεβτσένκο σημειώσει το νικητήριο γκολ στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Οι τέσσερις "εμφύλιοι" στο Champions League

2008: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 1-1 (6-5 πέν.)

Πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του Μονάχου και 40 μετά το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Τσέλσι στο βροχερό τελικό του "Λουζνίκι". Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι σε ένα σύνολο που έφτασε στην πηγή λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο. Μοιραίος των "μπλε" ο Τζον Τέρι που γλίστρησε τη στιγμή της εκτέλεσης και ήρωας ο Έντβιν φαρ ντερ Σαρ που απέκρουσε το πέναλτι του Νικολά Ανελκά.

Οι τέσσερις "εμφύλιοι" στο Champions League

2013: Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 2-1

Το γκολ του Αριεν Ρόμπεν στην εκπνοή του τελικού του "Γουέμπλεϊ" χάρισε στην Μπάγερν Μονάχου το 5ο Champions League της ιστορίας της. Η Ντόρτμουντ πάλεψε ως ίση προς ίση την τεράστια αντίπαλό της, ισοφάρισε προσωρινά με τον Ιλκάι Γιουντογκάν, αλλά το τελικό 2-1 έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης την ομάδα από την Βαυαρία.

Διαβάστε ακόμη:

Μπάγερν Μoνάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (VIDEOS)

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK