Όταν η Ρεάλ υποκλίθηκε στην ΑΕΚ!

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια, η ΑΕΚ πραγματοποιούσε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αναγκάζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποκλιθεί στο μεγαλείο της.

Όταν η Ρεάλ υποκλίθηκε στην ΑΕΚ!

"Ελάτε στη Μαδρίτη και θα σας διαλύσουμε", φώναζε ο Γκούτι στη μεικτή ζώνη μετά το ματς της Ένωσης με τη Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο έληξε 3-3, ωστόσο τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως τα ονειρευόταν.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2002 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Βασίλισσα στο Μπερναμπέου. Κόντρα σε μια ομάδα που δίψαγε για εκδίκηση και είχε το ποιοτικότερο ρόστερ όλων των εποχών, η Ένωση δεν το έβαλε κάτω.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τη Ρεάλ με τον Ρονάλντο να κάνει όργια και τον ΜακΜάναμαν να εκτελεί. 2-0 στο ημίχρονο και όλα προμήνυαν ένα εύκολο βράδυ για τους Μαδριλένους. Μόλις στο 54ο λεπτό ο Μπάγεβιτς είχε κάνει και τις τρεις του αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξει τις ισορροπίες. Εκτός τα κιτρινόμαυρα αστέρια, Τσιάρτας και Νικολαϊδης και Γεωργάτος, μέσα ο Ίβιτς, μέσα ο Μαλαδένης μέσα και ο Σεντένο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ ξεκίνησε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να πιέζει τη Ρεάλ.

Στο 75ο λεπτό ο Κατσουράνης με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Σεντένο κατάφερε να βρει δίχτυα βάζοντας φτερά στα πόδια των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι δε σταμάτησαν να κυνηγούν την ανατροπή. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ο Ίβιτς κάνει εντυπωσιακή ενέργεια και δίνει έτοιμο γκολ στον Σεντένο, ο οποίος δεν αστοχεί από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Οι Μαδριλένοι οπαδοί αν και σάστισαν αρχικά, στη συνέχεια χειροκρότησαν την ελληνική ομάδα που πάλεψε όσο καμία άλλη και κατάφερε να μην ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε κανένα από τα δύο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75' Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61' Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82' Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο

ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69' Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54' Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54' Ιβιτς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK