Όταν οι αθλητές έγιναν... μοντέλα (VIDEOS)

Από τον θρυλικό Νίκο Γκάλη με το γάλα, στον "μάγο" Ριβάλντο με την κινητή τηλεφωνία και από τον Ροναλντίνιο με τα πατατάκια στον Κριστιάνο Ρονάλντο με το σαμπουάν. Το Contra.gr θυμάται με videos τις χαρακτηριστικότερες διαφημίσεις Ελλήνων και ξένων αθλητών με... μπόνους τον Ότο Ρεχάγκελ.

Όταν οι αθλητές έγιναν... μοντέλα (VIDEOS)

Ο Μαραντόνα στη "σελεσάο"

Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε τον Ντιέγκο Μαραντόνα να αγωνίζεται με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας; Στο παρακάτω video έχετε τη δυνατότητα να δείτε για μία και μοναδική φορά τον άνθρωπο που οι Αργεντινοί λατρεύουν σαν θεό να τραγουδά τον ύμνο της "μισητής" αντιπάλου στο πλευρό των Ρονάλντο και Κακά. Ας όψεται η διαφήμιση για μία βραζιλιάνικη μπύρα.

Τρεις θρύλοι κι ένα ποδοσφαιράκι

Πριν από μερικά χρόνια το μπαρ "Μαραβίγιας" της Μαδρίτης φιλοξένησε τρεις εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών: τον Πελέ, τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Βραζιλιάνος κι ο Γάλλος αναμετρήθηκαν στο ποδοσφαιράκι, με διαιτητή τον Αργεντινό για λογαριασμό πασίγνωστου οίκου μόδας.

Μεσαιωνική μονομαχία γιγάντων

Εν έτει 2004, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ροναλντίνιο, ο Ρομπέρτο Κάρλος κι ο Φραντσέσκο Τότι έλαβαν μέρος σε μία παράξενη μάχη για λογαριασμό γνωστής εταιρίας αναψυκτικών. Highlight η στιγμή που ο Ρομπέρτο Κάρλος ξεκλειδώνει με... φάουλ ένα τεράστιο κιβώτιο και το σημείο γεμίζει με τενεκεδένια κουτάκια.

Τους έκατσε... βαριά η ήττα

Το 2002 οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ρομπέρτο Κάρλος διαφήμισαν εκ νέου τη συγκεκριμένη φίρμα αναψυκτικών έχοντας στο πλευρό τους τον Ραούλ, τον Χουάν Σεμπάστιαν Βαρόν, τον Εμανουέλ Πετί, τον Ρούι Κόστα, τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τον Έντγκαρ Ντάβιντς. Το παράδοξο είναι ότι η... μικτή κόσμου ηττήθηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα από αθλητές σούμο. Γέλιο μεγατόνων προξενεί η στιγμή που οι ευτραφείς πρωταγωνιστές αποχωρούν καμαρωτοί με τα αναμνηστικά (και ολίγον τι στενά) μπλουζάκια των αντιπάλων τους.

Καου-μπολ-μπόις

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μιμήθηκαν τον Τζον Γουέιν και τον Κλιντ Ίστγουντ, προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν σε διαφήμιση εταιρίας αναψυκτικών. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Φερνάντο Μοριέντες, ο Ίκερ Κασίγιας, ο Φερνάντο Ιέρο, ο Ράιαν Γκιγκς, ο Γκάρι Νέβιλ, ο Γκούτι, ο Ρομπέρτο Κάρλος κι ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν ντύθηκαν καουμπόις, αλλά ένα... άλογο έμελλε να κρίνει τη μάχη. Σε ρόλο καταζητούμενου ο Ριβάλντο.

Και η κόκα κόλα θέλει το... Γερμανό της

Η συγκεκριμένη εταιρία αναψυκτικών δεν θα μπορούσε να μην ετοιμάσει διαφήμιση με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Πρωταγωνιστές οι Ροναλντίνιο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Τιερί Ανρί, Ρομπέρτο Κάρλος, Ραούλ και Φρανκ Λάμπαρντ.

Από το χορτάρι στο ξύλινο

Έντγκαρ Ντάβιντς, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρόι Κιν, Ντουάιτ Γιορκ, Μικελάντζελο Ραμπούλα και Τζόναθαν Γκρίνινγκ ήταν μερικοί από τους άσους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους που διαφήμισαν τη συγκεκριμένη εταιρία, παίρνοντας το ρόλο των παικτών σε ποδοσφαιράκι.

Κάρτα ολυμπιακών προδιαγραφών

Ο Τζάκι Τσαν είχε την ατυχία να καθίσει πίσω από τον πανύψηλο Γιάο Μινγκ, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να απολαύσει το θέαμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Όλα αυτά εξαιτίας μιας διαφήμισης για κάρτα τραπέζης, η οποία είχε εκδοθεί για την περίσταση.

"Τραγανιστές" ντρίμπλες

Στο απόγειο της καριέρας του εν έτει 2006, ο Ροναλντίνιο διέσχισε (στην κυριολεξία) όλο το γήπεδο για να προσφέρει μερικά πατατάκια στη μητέρα του, η οποία τελικά τα... καβάτζωσε. Στη διαφήμιση συμμετείχε κι ο Φρανκ Ράικαρντ.

CR7 κατά της πιτυρίδας

Έχοντας μόλις κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση σαμπουάν το 2008.

Στους ουρανούς με... αστέρια

Κόμπε Μπράιαντ και Λιονέλ Μέσι προσπάθησαν να προσελκύσουν έναν απίθανο πιτσιρικά, κάνοντας κάποια "μαγικά" με την μπάλα. Αμφότεροι, πάντως, έχασαν από αυτό που προσφέρει η αεροσυνοδός στον μπόμπιρα. Όλα αυτά σε διαφήμιση αεροπορικής εταιρίας.

Στους ουρανούς με... αστέρια (part 2)

Οι Πελέ και Κριστιάνο Ρονάλντο πήραν τη σκυτάλη από Κόμπε Μπράιαντ και Λιονέλ Μέσι για να διαφημίσουν άλλη αεροπορική εταιρία. Στο video υπάρχουν δύο επιβάτες που μιλούν για το ίνδαλμα, το οποίο βρίσκεται απέναντι τους. Ο CR7 τους παρακολουθεί και χαμογελάει, ωστόσο αυτοί εννοούν το θρύλο που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα, τον Πελέ. O Πορτογάλος απογοητεύεται μέχρι τη στιγμή που ένας άλλος επιβάτης ζήτησε από τον Βραζιλιάνο να τον βγάλει μια φωτογραφία με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Ρονάλντο.

Σαμ-πουάν

Η πλούσια κώμη του Γιώργου Σαμαρά ενέπνευσε γνωστή μάρκα σαμπουάν, η οποία τον έλουσε εντός αγωνιστικού χώρου! Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο "Σαμ" δεν ασχολείται με τρίχες. Αντίθετα έχει πιάσει την ευκαιρία από τα... μαλλιά, καθώς αγωνίζεται στην Premier League για λογαριασμό της Γουέστ Μπρομ.

Nick the... milk

Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του ελληνικού αθλητισμού, ο Νίκος Γκάλης, έτρεξε γύρω από τον Λευκό Πύργο και έβαλε μερικά καλάθια για λογαριασμό μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο υπερπαίκτης ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο... γάλα.

Δεν "καθάριζε" μόνο τα ματς

Στο πάνθεον των ελληνικών διαφημίσεων έχει μπει ο "μουστάκιας" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Νίκος Αναστόπουλος συμμετείχε σε σποτ μάρκας σαπουνιού, στο οποίο υπάρχουν πλάνα από τον αγώνα Ελλάδα-Πολωνία που διεξήχθη τον Απρίλιο του 1987 στο ΟΑΚΑ. Δεδομένο, πάντως, είναι ότι ο ίδιος δεν το χρησιμοποιούσε για να ξυρίσει το μουστάκι του...

Κινητό... ίνδαλμα

Ο Ριβάλντο κάνει "ποδαράκια" με ένα τσαλακωμένο χαρτί και αφήνει άναυδους τους πωλητές και τους πελάτες γνωστής αλυσίδας καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας. Λίγο νωρίτερα είχε μείνει ο ίδιος άναυδος όταν ένας πελάτης τον πλησίασε με ένα χαρτί όχι όμως για να του ζητήσει αυτόγραφο.

Μάθε μπαλίτσα κορίτσι μου!

Να και μία πολύ πρόσφατη διαφήμιση. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες για την περιποίηση της επιδερμίδας "επιστρατεύει" τους Μιχάλη Σηφάκη, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Στέφανο Αθανασιάδη και Γρηγόρη Μάκο με σκοπό να "ανακρίνουν" το γνωστό μανεκέν Δήμητρα Σάλτου.

Euro... Σνακ

Μέχρι και σνακ με όνομα Eurobasket '87 κυκλοφόρησε στην αγορά λίγες εβδομάδες μετά το θρίαμβο της εθνικής μπάσκετ του Νίκου Γκάλη, του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος καρφώνει και τονίζει με χαμόγελο: "Αυτές οι γεύσεις είναι ακόμη μια νίκη!"

Το... Αγγελικό σαπούνι

Η Αγγελική Κανελλοπούλου είχε προηγηθεί κατά 2 χρόνια του Νίκου Αναστόπουλου στη σχετική διαφήμιση με το γνωστό σαπούνι. Η σπουδαία τενίστρια καρφώνει, σηκώνει την κούπα και στη συνέχεια παίρνει το ντους της.

"Καρφί" στη δυσοσμία

Μία ακόμα εκδοχή της "Rexona", αυτή τη φορά για αποσμητικό, με πρωταγωνίστρια την βολεϊμπολίστρια Λία Μήτση. Εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει την -σκηνοθετική- ομοιότητα της εν λόγω διαφήμισης με εκείνες των Νίκου Αναστόπουλου και Αγγελικής Κανελλοπούλου.

Παίκτης... λουξ κατηγορίας

Ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιθετικών της τελευταίας 20ετίας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, χρησιμοποιεί μία σπάνια μέθοδο όχι για να σκοράρει, αλλά για να υπογράψει αυτόγραφα σε πιτσιρικάδες. "Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές", λέει ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης, ωστόσο σπανίζουν οι παίκτες με τη σεμνότητά του.

Ο οικιακός φύλακας άγγελος

Ούτε σε διαφήμιση δεν γίνεται να δεχθεί γκολ ο Αντώνης Νικοπολίδης, η "εστία" του οποίου, πάντως, δεν παραβιάζεται χάρη στο... αλουμινένιο δοκάρι. Σποτάκι της εν λόγω εταιρίας είχε γίνει και με πρωταγωνίστρια την Φανή Χαλκιά.

ΑΕΚίνητη

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Κώστας Κατσουράνης και άλλοι άσοι της ΑΕΚ συμμετέχουν σε διαφήμιση εταιρίας κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Την εποχή που οι "κιτρινόμαυροι"... επικοινωνούσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι εμφανίσεις του "Όθωνα"

Δείτε τις εμφανίσεις του Ότο Ρεχάγκελ στη γερμανική τηλεόραση. Στην πρώτη κάνει promotion σε έπιπλα κουζίνας, ενώ στη δεύτερη διαφημίζει το εθνικό ποτό της χώρας του (μπίρα), αλλά χωρίς αλκοόλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK