Πολίτης στο Contra.gr: "Με τον Γκάλη το δίκιο το είχα εγώ"

Ο Κώστας Πολίτης μιλά στο Contra.gr για το περιβόητο καυγά του με τον Νίκο Γκάλη στο γήπεδο του Μετς τον Οκτώβριο 1994 και υπερασπίζεται την τότε επιλογή του. "Κουμάντο στο μπάσκετ κάνει ο κόουτς. Απλώς, δεν επέλεξα τον Γκάλη για την πεντάδα, και ο ίδιος πιστεύω ότι αναγνωρίζει ότι έχω δίκιο" τονίζει χαρακτηριστικά.

Πολίτης στο Contra.gr: "Με τον Γκάλη το δίκιο το είχα εγώ"

Ακόμα και 20 χρόνια μετά ο Κώστας Πολίτης δεν αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα όταν μιλά για τον καυγά του με τον Νίκο Γκάλη που εν τέλει οδήγησε τον Ελληνα σούπερ μια για πάντα εκτός μπάσκετ.

Οταν του τηλεφωνήσαμε για να πάρουμε την άποψή του για όσα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου του 1994 στο Μετς, το διαπιστώσαμε. Ο Ελληνας κόουτς, ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωμπάσκετ του 1987, δεν κάνει βήμα πίσω και πιστεύει, παραθέτοντας, λογικά είναι η αλήθεια επιχειρήματα, ότι είχε δίκιο.

Το σίγουρο είναι ένα: Εκείνο το απόγευμα και ο ίδιος, άθελά του, έβαλε τέλος ίσως το πιο μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ.

Ιδού τι μας είπε ο 72χρονος πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ: " Δεν νομίζω ότι θυμάται ο κόσμος αυτό το περιστατικό 20 χρόνια μετά. Με ρωτάτε γι' αυτό εν έτει 2014. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν επέλεξα τον Γκάλη για την πεντάδα εκείνου του περιβόητου παιχνιδιού με τους Αμπελόκηπους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νίκος ήταν τότε 37 ετών, βρισκόταν όπως και να το κάνουμε στα μπασκετικά τελειώματά του. Δεν τον έδιωξα, ούτε έγινε κάτι άλλο. Απλώς δεν τον επέλεξα για την πεντάδα, επαναλαμβάνω στα 37 του. Ο Νίκος ο Γκάλης, όπως όλοι οι σταρ, δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου. Κανείς σταρ δεν συμβιβάζεται μ' αυτήν την ιδέα και αν γνωρίζετε κάποιον παρακαλώ να μου τον πείτε και μένα.

Πολίτης στο Contra.gr: "Με τον Γκάλη το δίκιο το είχα εγώ"

Το ρεπορτάζ στα "Νέα" την επόμενη του επίμαχου ματς και η δήλωση του Γκάλη στους συμπαίκτες του: "Κανένας δεν με ξεφτίλισε έτσι"

Στο μπάσκετ το κουμάντο το κάνει ο κόουτς. Αυτό είναι ο νόμος. Αν ο Γκάλης ήθελε να είναι μόνος του ας έκανε κάτι ατομικό, ας πούμε επί κοντώ, για να έχει να αναμετρηθεί μόνο με τον πήχη. Σίγουρα δεν είχε το τέλος που θα άξιζε στη μεγάλη καριέρα του αλλά...

Τέλος πάντων, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε ακόμα μ' αυτό. Πάει, πέρασε, ακόμα και ο ίδιος ο Νίκος θα αναγνώριζε πιστεύω ότι τότε είχα δίκιο. Ας μιλήσουμε όμως για το γεγονός ότι το ελληνικό μπάσκετ κάνει βήματα προς τα πίσω, ας πούμε ότι δεν υπάρχουν προγράμματα αθλητισμού στα σχολεία, ας πούμε ότι το ελληνικό μπάσκετ υποφέρει στο θέμα των υποδομών. Αυτά είναι τα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με τους πέντε ξένους και τους πέντε κοινοτικούς, δεν εκφράζουν το ελληνικό μπάσκετ, δεν είναι ο καθρέφτης του. Εν έτει 2014 ας μην ασχολούμαστε άλλο με τον Γκάλη και τον Πολίτη".

Δείτε τι είπε ο ίδιος ο Γκάλης για την κόντρα του με τον Πολίτη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον αείμνηστο Φίλιππο Συρίγο για τα κανάλια Novasports τον Μάιο του 2013.

News 24/7

24MEDIA NETWORK