Ρίχτο Γιάννη! Ρίχτοοοο!!!

Οι "Γουλιές Δηλητήριο" επιστρέφουν κι… εκνευρίζονται με όλα αυτά που (ξανα)συμβαίνουν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Τις απολύσεις της απαξίωσης, το ημι-διαλυμένο σκηνικό στον σύλλογο, το μεγάλο στόχο του "Αλαφουζικού περιβάλλοντος" και προτείνει στο τιμ του μεγαλομετόχου να γυρίσουν το… sequel του "Όλα είναι δρόμος".

Ρίχτο Γιάννη! Ρίχτοοοο!!!
leoforos alafouzos

● Πως το έλεγε ο εξαιρετικός Γιώργος Αρμένης στο «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη; Εκεί στο φινάλε της ταινίας, όταν αποφάσισε να μην αφήσει τίποτα όρθιο στο «Βιετνάμ», το μπουζουξίδικο που του έφαγε όλη τη ζωή; Εκεί που έσκασε ένα 30άρι μύρια, για να το κάνει λαμπόγιαλο, φωνάζοντας την ιστορική ατάκα « ρίχτο Ηλία, ρίχτοοοο!!!». Ε, κάπως έτσι…

● Μία 20ετία μετά (το ’98 γυρίστηκε η παραπάνω ταινία), ο Γιάννης Αλαφούζος (σε κεντρικό ρόλο), έχοντας σε πρώτο (για τον ίδιο, μα «κρυφό» για τους υπόλοιπους) πλάνο τους άμεσους συνεργάτες του Χρήστο Παναγόπουλο και Αλέκο Σφυρή, θα μπορούσε να γυρίσει ένα…sequel. Έναremakeτης ταινίας βρε παιδί μου κι εκεί λίγο πριν το Μάιο, αφού δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στον Παναθηναϊκό, να μαζευτούν γύρω από μία μπουλντόζα οι συνεργάτες του Αλαφούζου και να του φωνάξουν « …ρίχτο Γιάννη! Ρίχτο!!».

● Δυστυχώς δεν είναι για να γελάμε, όσο κι αν όλα όσα συμβαίνουν εδώ και μήνες στον Παναθηναϊκό αγγίζουν το όριο της γελοιότητας. Κάθε μέρα και πιο κάτω, κάθε μέρα απληρωσιές, πολλαπλασιασμός χρεών, απολύσεις, ευτελισμός του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Δίχως τον παραμικρό «φραγμό». Γιατί; Γιατί πρέπει να εκτελεστεί σε απόλυτο βαθμό το πλάνο που τέθηκε σε εφαρμογή απ’ το «Αλαφουζικό περιβάλλον» εδώ και πέντε μήνες.

● Τι κι αν κλονίζεται και διαλύεται η αποτελεσματικότητα και η συνολική λειτουργία της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος. «Whocares?» που θα έλεγε μία ψυχή απ’ την Πάτρα, με την ωμότητα που τη χαρακτηρίζει σε όλα της. Το θέμα είναι να μην πληρώσει πολλά ο μεγαλομέτοχος ή για να ακριβολογούμε, να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα γίνεται, μέχρι να τον οδηγήσουν οι άνθρωποι του στην οριστική «απεμπλοκή»!

● Το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2) ο «υπηρεσιακός» πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου, ανακοίνωσε έξι απολύσεις. Δεν τις αποφάσισε ο ίδιος. Από… πάνω ήρθαν τα «ραβασάκια», ο παλιός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού τον… αγγελιοφόρο κάνει σ’ αυτό το ζήτημα. Σε μία ΠΑΕ, όπου έχει χάσει το τελευταίο πεντάμηνο (απ’ την ημέρα δηλαδή που έσκασε το… κανόνι ο μεγαλομέτοχος) πάνω από 30 στελέχη και υπαλλήλους λόγω απολύσεων ή παραιτήσεων (όσοι δεν άντεχαν την απληρωσιά των 5 και 6 μηνών), ήρθαν κι άλλες απολύσεις.

● Για όσους δεν το έχουν πάρει… χαμπάρι, ο Παναθηναϊκός τούτη τη στιγμή που μιλάμε ΔΕΝ έχει κανέναν άνθρωπο στο κομμάτι της επικοινωνίας. ΚΑΝΕΝΑΝ. Απολύθηκε μετά από 2,5 χρόνια ο διευθυντής επικοινωνίας Σταμάτης Γαρρής, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Ανδρέας Δρουκόπουλος (γιατί δεν ήταν… κολαούζοι και «yes-men»), ο υπεύθυνος βιντεοσκοπήσεων και τουWeb TV Λάμπρος Αβράμης, ο άνθρωπος που έτρεχε ταsocialmedia, τοticketing, την επικοινωνία της «Συμμαχίας» και πολλά χορηγικά προγράμματα, Θάνος Χονδροδήμος και μία κοπέλα απ’ το εμπορικό.

● Βάλτε και μία έξτρα απόλυση ενός μάγειρα στο «Γ. Καλαφάτης» και μία παραίτηση εργαζόμενης του λογιστηρίου κι έχετε ένα «πακέτο» 7 απωλειών, σε μία ΠΑΕ που συνολικά «αιμορραγεί» από παντού! Αλλά ποιος απ’ τα μεγάλα «κεφάλια» της νοιάζεται; Γι’ αυτούς υπάρχουν μόνο οι αριθμοί! Είπαμε! Να μην πληρώσει ο Αλαφούζος πολλά. Κι ας δημιούργησε τόσα τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το μόνο θετικό της όλης ιστορίας, είναι πως όλοι όσοι απολύθηκαν θα πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και τις αποζημιώσεις τους, όσοι εξ’ αυτών δικαιούνται.

● Κι αυτοί που θα μείνουν πίσω; Οι μόλις 21 πλέον εργαζόμενοι στην ΠΑΕ (που μετακομίζουν από τη Δευτέρα σε νέα, πολύ μικρότερα γραφεία στην Πεντέλης) θα εξακολουθήσουν να είναι «μέσα» 6 μήνες. Κι όσο αντέξουν κι αυτοί σ’ ένα απίστευτα τοξικό περιβάλλον, όπου όλα περιστοιχίζονται στην «πατρινή» ατάκα «στα αρχ… μου οι υπάλληλοι, να πάνε αλλού να βρούνε δουλειές» που είχε ειπωθεί εκεί στα τέλη Σεπτέμβρη. Ποιος να ντραπεί πλέον απ’ αυτούς, ποιος έχει μέσα του τσίπα και ψυχή για να ντραπεί; Ουδείς…

● Τι κι αν έχουν φύγει τόσοι απ’ την ΠΑΕ. Και είναι σε καθεστώς ημι-διάλυσης το μάρκετινγκ και το εμπορικό; Τι κι αν δεν υπάρχει τεχνικός και γενικός διευθυντής και ολόκληρος Παναθηναϊκός δεν έχει να στείλει ένα στέλεχος στα Η.Α.Ε. για να μιλήσει με την Αλ Αΐν για τα χρωστούμενά της, αλλά καταλήγει στον ατζέντη που ολοκλήρωσε τοdealτης πώλησης του Μπεργκ το περασμένο καλοκαίρι; Είπαμε: « Ρίχτο Γιάννη, ρίχτοοοοο!!!».

● Α, και που είστε; Ως τον Μάιο, ξέρετε εσείς… Θα το κάνετε πράξη αυτό το νούμερο που θέλετε να φτάσει το υπαλληλικό προσωπικό στην ΠΑΕ. Δέκα -με το ζόρι- άτομα, μαζί με τους… Διόσκουρους, τον πρόεδρο και τον α’ αντιπρόεδρο. Αλλά τι ψάχνουμε να βρούμε; Εδώ διαλύσατε ότι υπάρχει στο κομμάτι της επικοινωνίας στην ΠΑΕ και μέχρι να βρείτε «αντικαταστάτη» (όποτε κι αν βρείτε) δεν ασχοληθήκατε καν να πάρετε έστω τους κωδικούς του λογαριασμού διαχείρισης του σάιτ της ΠΑΕ, για να υπάρχει μία υποτυπώδης λειτουργία. Θα… χορτάσουμε «φρέσκες» ειδήσεις στο σάιτ της ΠΑΕ.

● Τι πράγμα; Θέλετε κι αποστολή την Παρασκευή το απόγευμα για το ματς με τη Λαμία; Να πάρετε στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να σας τη δώσει κάποιος και να την κάνετε «μοιρασιά» μετά ανάμεσά σας τα ΜΜΕ. Όπως έκαναν παλιά στα ματς των τοπικών και της Δ’ Εθνικής. Ναι ρε σεις, θα το ακούσουμε κι αυτό. Γιατί η νοοτροπία τους και η λογική τους είναι ερασιτεχνική, επιπέδου… Καναπίτσας (να με συμπαθά η συμπαθέστατη ομάδα).

● Ότι κι αν κάνετε όμως, όσο κι αν προσπαθείτε να απαξιώσετε τον Παναθηναϊκό, θα έρθει η «επόμενη μέρα». Θα έρθει κι ο εφιάλτης αυτός θα εξαφανιστεί. Μα τα ονόματά σας θα γραφτούν στα μαύρα κατάστιχα της «πράσινης» ιστορίας. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK