Τι πληρώνει εντέλει με τα 20 εκατ. ο Αλαφούζος

Οι "Γουλιές δηλητήριο" κάνουν… δεκαράκια τις "μελλοντικές δεσμεύσεις" που σκοπεύει να καλύψει ο απερχόμενος ιδιοκτήτης, "μεταφράζουν" το… τσουνάμι των νομικών κινήσεων που ετοιμάζουν δεκάδες πιστωτές κατά της ΠΑΕ ΠΑΟ, αποκαλύπτουν τους "σίγουρους" που θα… πληρωθούν κι επαναφέρουν στο προσκήνιο τις (νέες) επαφές με τον "Κάρα".

Τι πληρώνει εντέλει με τα 20 εκατ. ο Αλαφούζος
alafouzos

◊ Δεν «ασχολείται» πλέον (θεωρητικά) ο Γιάννης Αλαφούζος με την ΠΑΕ, αλλά λαμβάνει «report» καθημερινά από τα γραφεία της στο Μαρούσι. Και ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του, που έχουν «μετακομίσει» μαζί του στον ΣΚΑΪ, όταν είπε το «αντίο». «Λογικό», θα απαντούσε κανείς απ’ την πλευρά του, δεδομένου ότι «δεσμεύεται» ακόμη οικονομικά με αρκετά πράγματα. Το θέμα όμως είναι, πως ακόμη και σε δικές του «υπογραφές» (π.χ. Ταυλαρίδης) ο Αλαφούζος επέμενε να σφύριζε… αδιάφορα, την ώρα που όσοι έχουν μείνει στην ΠΑΕ και στην ομάδα, ξυπνούν και κοιμούνται καθημερινά με μια… θηλιά πάνω απ’ το λαιμό τους.

◊ Παραμένει επίσης, πολύ μεγάλη απορία όλων το τι ακριβώς σκοπεύει να αναλάβει ο Αλαφούζος με αυτά τα 20 εκατ. ευρώ που «…θα εισφέρει επιπλέον στο βάθος των μελλοντικών δεσμεύσεων και για κάλυψη αυτών», όπως ανέφερε η τελευταία παράγραφος στην προ διημέρου ενημέρωση της ΠΑΕ επί των οικονομικών στοιχείων και είχε τονίσει κι ο ίδιος στην ανακοίνωση «αποχώρησης».

◊ Χωρίς να… προσπερνάμε βεβαίως-βεβαίως, το γεγονός πως στα δύο ραντεβού του Σεπτέμβρη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Αλαφούζος είχε κάνει λόγο για 25 εκατ. ευρώ που «θα αναλάμβανε» και λίγες μέρες μετά, στο επίσημο «αντίο» του το ποσό έγινε αίφνης… 20 εκατ. ευρώ.

◊ Θα ήταν πολύ χρήσιμο κάποια στιγμή, εάν υπάρξει επενδυτής που θα κινηθεί για να βγάλει τον Παναθηναϊκό απ’ τη… λάσπη, να γνωρίζει επιτέλους ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ νούμερα απ’ τον απερχόμενο μεγαλομέτοχο ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ! Είναι μόνο η εφορία, η οποία ως γνωστόν επιβαρύνει (στο μεγαλύτερο μέρος της) επί προσωπικού τον ίδιο τον Αλαφούζο; Είναι οι ασφαλιστικές εισφορές; Είναι το υπόλοιπο ποσό (4 εκατ. ευρώ) που έχει απομείνει για την εξόφληση του «Γ. Καλαφάτης»; Είναι κι άλλα που για έναν άγνωστο ακόμη λόγο, παραμένουν «αιωρούμενα»; Τι και που αναλυτικά και σε ποιον χρονικό ορίζοντα;

◊ Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι οι δεκάδες «πιστωτές» του Παναθηναϊκού, είτε παίκτες, προπονητές, μάνατζερ, είτε επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει πλέον να κινηθούν νομικά. Γι’ αυτό κι έσκασε νέο κύμα προσφυγών, γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Και καταγγελίες, όπως αυτή που έγινε προς την ΕΕΑ για την κατάπτωση της εγγυητικής απ’ τις δύο εταιρίες κατασκευής και συντήρησης χλοοτάπητα. Οσοι δε, έχουν στα χέρια τους συμβάσεις απ’ τον περασμένο Απρίλη με υπογραφές Μαυροκουκουλάκη και όχι Αλαφούζου, είναι πλέον στα… κόκκινα.

◊ Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως ουδείς απ’ τους πιστωτές που έχει στα χέρια του σύμβαση με υπογραφή Αλαφούζου σκοπεύει να υπογράψει καινούργιο διακανονισμό. Οσο κι αν πιέζονται απ’ την ΠΑΕ, διότι δεν είναι… κουτοί. Και γνωρίζουν πως εάν το πράξουν, το πιο πιθανό είναι να δουν μεγάλη… χιονοθύελλα σε λίγο καιρό στους λογαριασμούς τους.

◊ Ακόμη κι ορισμένοι απ’ τους πιο παλιούς παίκτες, που είχαν όλη την καλή διάθεση να περιμένουν, αλλά και να ψάξουν λύση με την ΠΑΕ για τα δικά τους οφειλόμενα, όταν ενημερώθηκαν προ ημερών απ’ τον Αγησίλαο Τουμαζάτο πως ΔΕΝ μπορούν να τους δοθούν εγγυητικές επιταγές (ούτε μέσω τρίτων) αποφάσισαν πλέον να πάνε δικαστικά. Διότι πλέον βλέπουν τι… έρχεται και θέλουν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

◊ Οι μόνοι που θα πάρουν δεδομένα τα λεφτά τους και δεν θα τους δει κανείς να κάνουν προσφυγές, είναι όσοι «προνόησαν» και πήραν στα χέρια τους επιταγές (και δη εξωτερικού) απ’ τον ίδιο τον Αλαφούζο. Παραδείγματος χάριν ο Σέρχιο Σάντσεθ. Διότι εάν π.χ. δεν πληρωθεί ο Ισπανός και κινηθεί για να τη «σφραγίσει», τότε ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος θα έχει μεγάλο «θέμα» με τις υπόλοιπες επαγγελματικές δραστηριότητές του. Τουτέστιν, αυτές οι περιπτώσεις θα πληρωθούν κανονικά…

◊ Γίνεται προσπάθεια από τους παραμένοντες στη διοικητική «πυραμίδα» της ΠΑΕ, να επαναπροσεγγίσουν την πλευρά του Γιώργου Καραγκούνη και των υπολοίπων παλαιμάχων της φουρνιάς του, προκειμένου να μπουν τελικά στο νέο Δ.Σ. της «Συμμαχίας» που θα προκύψει στον επόμενο μήνα. Απ’ τη στιγμή μάλιστα που ικανοποιήθηκε ένα βασικό αίτημά τους, να δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ…

◊ Μέσω της «Συμμαχίας» άλλωστε, θα γίνει το άνοιγμα προς τον κόσμο για να βοηθήσει την ομάδα να επιβιώσει οικονομικά τους επόμενους κρίσιμους μήνες, με τη συνεργασία και των οργανωμένων, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν περίπου 390.000 ευρώ απ’ την πώληση 3.900 νέων διαρκείας στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ηδη έχει δοθεί η εντολή να «ενεργοποιηθεί» ο λογαριασμός της «Συμμαχίας», προκειμένου να αρχίσουν να μπαίνουν σύντομα κάποια λεφτά (με πολύ μικρότερη φορολογία) και να… ανασάνει το ταμείο, διότι η μοναδική οικονομική «κινητικότητα» απ’ το «αντίο» του Αλαφούζου κι έπειτα, προήλθε απ’ τα λεφτά της πώλησης του Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα. Και μόνο!

◊ Στο κομμάτι της «στελέχωσης» του νέου ΔΣ της «Συμμαχίας» λοιπόν, αναμένονται εξελίξεις την εβδομάδα που έρχεται, καθώς γίνονται αρκετές «ζυμώσεις» και με τον «Κάρα» και με άλλους παλιούς άσους, όπως ο Μπασινάς και ο Κυργιάκος. Για τον Σαραβάκο πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρότι δέχεται πιέσεις να είναι ΚΑΙ στο νέο Δ.Σ. της «Συμμαχίας» (ήταν αντιπρόεδρος στο απερχόμενο), ο ίδιος εξακολουθεί να μην δείχνει «ζεστός».

News 24/7

24MEDIA NETWORK