Τι θα γίνει στο κρίσιμο ΔΣ της Λίγκας και πώς ο Παναθηναϊκός εξόργισε τον Σάντσεθ...

Οι "Γουλιές" επιστρέφουν με μία ντουζίνα παρασκήνια: Από τον Σέρχιο Σάντσεθ και το γιατί οδηγείται σε καταγγελία στη FIFA, μέχρι την επικείμενη τροποποίηση απ’ τη λίγκα στον κανονισμό της αδειοδότησης κι από το που θα βλέπουμε τον ΠΑΟ μέχρι το σκληρό… ροκ που έρχεται απ’ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο!

Τι θα γίνει στο κρίσιμο ΔΣ της Λίγκας και πώς ο Παναθηναϊκός εξόργισε τον Σάντσεθ...

Η ειδησεογραφία γύρω απ’ τον Παναθηναϊκό, είναι non stop εδώ και μέρες τόσο με την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, το "Athens Alive" το ιδιοκτησιακό και την επόμενη μέρα, όσο και στο θέμα των κινδύνων και των επικείμενων τιμωριών, που έφταναν μέχρι και το ενδεχόμενο υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης. Θα μας επιτρέψετε να ξεκινήσουμε όμως σήμερα λίγο… ανάποδα. Και να δείξουμε με ένα πολύ απλό παράδειγμα πως λειτουργούσε (κι εξακολουθεί να λειτουργεί) ακόμη και σήμερα το διοικητικό περιβάλλον του Παναθηναϊκού με τις "ευλογίες" του Γιάννη Αλαφούζου…

●Το παράδειγμα αφορά τον Σέρχιο Σάντσεθ. Πριν από περίπου δύο μήνες και κάτι, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου οι "πράσινοι" επικοινώνησαν με την πλευρά του Ισπανού και του εξήγησαν την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, προτείνοντάς του να βρουν μία λύση γύρω απ’ τις οφειλές που υπάρχουν απ’ τη λύση του συμβολαίου του το καλοκαίρι του ’16 και φτάνουν τις 838.000 ευρώ. Τι ειπώθηκε προς την πλευρά του Σάντσεθ; "Να σου δώσουμε 200.000 ευρώ κας και να σβήσεις/κουρέψεις όλη την υπόλοιπη οφειλή; Είναι μεγάλο το ποσό, όμως σου ζητούμε να μας καταλάβεις, διότι ο σύλλογος κινδυνεύει να διαλυθεί λόγω των χρεών…".

●Ο Σάντσεθ ζήτησε δύο μέρες προθεσμία για να το σκεφτεί και όντως δύο μέρες μετά επικοινώνησε με την ΠΑΕ και τους είπε πως αποδέχεται την πρόταση, διότι δεν ήθελε να φέρει βαρέως ενδεχόμενο οικονομικής διάλυσης του Παναθηναϊκού (και) με δική του ευθύνη. Ζήτησε να του βάλουν τα χρήματα (200.000 ευρώ) στον τραπεζικό του λογαριασμό εντός 7-10 ημερών. Ε, ακόμα… περιμένει, διότι από εκείνη την επικοινωνία ΔΕΝ τον ξαναπήρε κανείς. Και πέρασε ένας μήνας και πέρασε και δεύτερος και δεν υπήρξε ένας απ’ την ΠΑΕ που να καλέσει και να τρέξει το θέμα της αποπληρωμής ενός πρώην παίκτη που ήταν διατεθειμένος να χαρίσει πάνω από 600.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό.

●Κι αφού είδε κι απόειδε πλέον ο Ισπανός, ετοιμάζεται να διεκδικήσει πλέον τα λεφτά του μέσω FIFA. Κάπως έτσι το έχουν… τερματίσει πλέον ορισμένοι στην ΠΑΕ. Πως μετά να καθίσει ο οποιοσδήποτε πιστωτής (πρώην παίκτης/προπονητής, άλλη ομάδα, προμηθευτής) να καθίσει και να μιλήσει σοβαρά μετά με τη σημερινή διοίκηση του Παναθηναϊκού, που θυμήθηκε στο παρά… ένα της κατάθεσης των φακέλων της "ελληνικής" άδειας, να αρχίσει επαφές για νέους διακανονισμούς; Προσφέροντας πολύ λίγα χρήματα ως "μπροστάντζα" μόνο και μόνο για να αποφύγει τώρα τον σκόπελο. Δεν είναι τυχαίο δε, πως απ’ την ημέρα που ξεκίνησαν αυτές οι επαφές, οι "πόρτες" απ’ τους πιστωτές έχουν πέσει… σύννεφο στην ΠΑΕ!

●Πάμε τώρα στα πολύ πιο άμεσα: Στο κρίσιμο Δ.Σ. της Superleague τη Δευτέρα (26/3, 2 μ.μ.) θα τεθεί επί τάπητος (ως τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη) η πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη (21/3) προς τη λίγκα για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Και πιθανότατα θα "περάσει" ως πρόταση, προσφέροντας (και) στον Παναθηναϊκό μία τεράστια "σανίδα" σωτηρίας, αφού με τα σημερινά δεδομένα (και τον Αλαφούζο να μην πληρώνει ή να διευθετεί μέσω νέων διακανονισμών τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/12/2017) ο Παναθηναϊκός όδευε ολοταχώς προς τη Β’ Εθνική!

●Το σκεπτικό της ΑΕΚ επί της πρότασης που κατέθεσε βασιζόταν στα απόνερα της κατάρρευσης της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης, που οδήγησε πολλές ομάδες της λίγκας σε… απόγνωση, αφού δεν έχουν πλέον τη σιγουριά του εγγυημένου τηλεοπτικού συμβολαίου, κι ως εκ τούτου δεν μπορούν να παρουσιάσουν σταθερό πλάνο βιωσιμότητας στον φάκελο της αδειοδότησης. Και θα "κόβονταν" κι αυτές, με αποτέλεσμα, όλος ο συνεταιρισμός να αντιμετωπίσει τρομακτικό πρόβλημα, αφού (με τα σημερινά δεδομένα) θα μπορούσαν 6 ή 7 ομάδες της Superleague να υποβιβαστούν στη Β’ Εθνική.

●Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως η πρόταση της ΑΕΚ θα "περάσει", αφού έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εσωτερικές συζητήσεις. Για να υπερψηφιστεί απαιτείται να δώσουν το "πράσινο φως" τα 3/4 των ΠΑΕ που θα είναι παρούσες στη συνεδρίαση. Οπερ σημαίνει πως σε ενδεχόμενη απαρτία χρειάζονται 12 απ’ τις 16 ψήφους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα δοθεί το "ΟΚ" από 13 ΠΑΕ και η πρόταση θα περάσει, προκειμένου να σταλεί μετά στην ΕΠΟ, για να αλλάξει τον κανονισμό, με κάποια άλλη (προτεινόμενη) δέσμη μέτρων, δίκην ποινής για τους "μη αδειοδοτημένους". Σαφέστατα και είναι τρομακτικά άδικο σε σχέση με το τι γινόταν μέχρι πέρσι και τον αντίστοιχο υποβιβασμό του Ηρακλή που έχει κάθε δίκιο να φωνάζει. Απ’ τη λίγκα όμως το αιτιολογούν όλο αυτό, κάνοντας λόγο για τεράστιο κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης και κατάσταση "εκτάκτου ανάγκης" για όλο το συνεταιρισμό.

●Κάποιοι πάντως δεν θεωρούσαν διόλου… τυχαία τη συγκεκριμένη κίνηση, με την αλλαγή στάσης του Παναθηναϊκού στις προτάσεις Βασιλειάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Και το συνέδεαν όλο αυτό με το πως αρχικό "όχι" των "πράσινων" (με ολίγον… περιτύλιγμα "…να το συζητήσουμε βρε παιδιά"), έγινε μέσα σε 24 ώρες "ναι". Κάποιες άλλες πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε κι επικοινωνία του Αλαφούζου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για… όλα. Διότι παρά το γεγονός πως εδώ και πολλούς μήνες, ο Παναθηναϊκός έχει πλησιάσει και… τακιμιάσει πολλάκις με τον "αιώνιο" αντίπαλο, οι σχέσεις του μεγαλομετόχου με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, παραμένουν σε πολύ καλό επίπεδο…

●Πάμε μια βόλτα τώρα να δούμε λίγο και τα τηλεοπτικά του Παναθηναϊκού; Πάμε, για να δούμε που θα το… βλέπουμε το χρόνου το "τριφύλλι". Πριν από δύο εβδομάδες οι "πράσινοι" ήταν πάρα, πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία με τη NOVA. Κι αφού φαινόταν πως είχε… γεφυρωθεί και το χάσμα των -μέχρι πριν λίγα χρόνια- "ορκισμένων εχθρών" Χρήστου Παναγόπουλου και Πάνου Παπαδόπουλου (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Forthnet). Το κανάλι της Κάντζας έκανε χαμηλότερη πρόταση προς τους "πράσινους" –λόγω της εφετινής τους πορείας- σε σχέση με το συμβόλαιο που έπαιρναν (έπαιρναν, τρόπος του λέγειν, αφού τα τηλεοπτικά ήταν εκχωρημένα για να πληρώνουν τα δάνεια που είχε πάρει ο Αλαφούζος στην ΠΑΕ). Δηλαδή απ’ τα περίπου 4,5 εκατ. ευρώ (συνολικά) η NOVA πρότεινε περίπου 3,8 εκατ. ευρώ.

●Βασικός όρος ήταν να γίνει ένα μονοετές συμβόλαιο και να γίνει προσπάθεια προείσπραξης ενός μέρους των χρημάτων απ’ την ΠΑΕ, για να πάνε σε πληρωμές οφειλών και χρεών που πιέζουν. Στην πορεία η καταρχήν συμφωνία τσάκισε, διότι στην όλη διαδικασία υπήρξαν κι έξωθεν… πιέσεις, που εντέλει χάλασαν το deal που πλησίαζε. Εκτοτε ο Παναθηναϊκός μιλάει με την COSMOTE TV, που είχε πάρει και τα περσινά ευρώ-προκριματικά παιχνίδια του με την Γκαμπάλα, αντί 120.000 ευρώ. Όχι μόνος του, αλλά μέσω ενός συνολικού "πακέτου" που αφορά κι άλλες "προβληματικές" ομάδες της λίγκας που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κι εκεί κι αν γίνεται Ο ΤΖΟΓΟΣ φίλοι μου! Το που θα "κάτσει" εντέλει η… μπίλια, θα φανεί το αργότερο ως την εβδομάδα που θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα.

●Οσο για το τι προσφέρει η COSMOTE TV (αντίστοιχα για μονοετές συμβόλαιο) προς τον Παναθηναϊκό; Λιγότερα χρήματα σε σχέση με τη NOVA, ήτοι κάτι περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ (με έξτρα χρήματα για τα καλοκαιρινά φιλικά), αλλά με ένα μεγάλο, διπλό πλεονέκτημα σε σχέση με τους "ανταγωνιστές" της. Το γεγονός πως ήταν απόλυτα θετική στο να δώσει το "ΟΚ" για προείσπραξη ενός μεγάλου μέρους του συμβολαίου από τον Παναθηναϊκό και βεβαίως το ότι διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα ως συνδρομητική πλατφόρμα.

●Σε ότι αφορά για την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, θα γίνουν πολλά και διάφορα τις επόμενες ημέρες (και) σε επίπεδο κορυφής κι επαφών με την κυβέρνηση, παρουσία και στελεχών των πολυεθνικών "συμπαικτών" του. Και ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το πραγματικά "σκληρό ροκ" προς την πλευρά Αλαφούζου για το γεγονός πως δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση που του έχει κατατεθεί εδώ και μία εβδομάδα, δεν έχει αρχίσει ακόμα. Ακόμη στο… intro είμαστε, με μελωδίες τύπου μπαλάντας. Το κανονικό "ροκ" ακολουθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK