"Τορπιλίζοντας" την επόμενη μέρα…

Οι "Γουλιές… Δηλητήριο" επιστρέφουν και προσπαθούν να… καταλάβουν πόση "καμένη γη", σκοπεύει να αφήσει στον Παναθηναϊκό η "εποχή Αλαφούζου". Τα… καρφιά των τεσσάρων καταγγελιών, η "υποθήκευση" της Ευρώπης εις… διπλούν και τα άκρως απειλητικά "σημάδια" για την ελληνική άδεια.

"Τορπιλίζοντας" την επόμενη μέρα…
leoforos alafouzos

● Θα έρθει κάποια στιγμή, που ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό, θα φάει κάνα-δυο χρόνια στη… μελέτη όλων όσων έχουν γίνει στο "τριφύλλι" ΜΟΝΟ την εφετινή σεζόν. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συν αυτώ, "τορπιλίζουν" τα πάντα στην ομάδα και πολύ περισσότερο την επόμενη μέρα της σε όλα τα επίπεδα. Είναι θέμα μόνο (αν)ικανότητας; Όλα όσα γίνονται εδώ και μήνες δεν "πείθουν" για κάτι τέτοιο…

● Η ουσία είναι πως όταν (κι όπως) φύγει ο Αλαφούζος από τον Παναθηναϊκό, όταν σηκώσει κανείς το κεφάλι του θα δει γύρω του μονάχα… καμένη γη. Το θέμα είναι μέχρι εκείνη την ώρα να έχει προλάβει το (μεγαλύτερο) "κακό" ο σύλλογος. Διότι αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, η ομάδα -έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα- οδεύει ολοταχώς για τη Β’ Εθνική, έχοντας μπροστά της έναν τεράστιο, ΔΙΠΛΟ κίνδυνο! Πριν ακόμη προχωρήσει στο επόμενο βήμα της η κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Εκτός εάν στο τέλος τους… προλάβει όλους ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ. Κάτι που εύχονται όλοι οι φίλοι του "τριφυλλιού".

● Στο θέμα της ελληνικής άδειας, τα πράγματα είναι αυτή τη στιγμή από πολύ δύσκολα, έως… τραγικά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περίπου 4,5 εκατ. ευρώ έως την 31Μαρτίου για να διακανονίσει εκ νέου ή να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές -ύψους 6,5 εκατ. ευρώ- έως την 31Δεκεμβρίου 2017. Χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο Αλαφούζος. Κι εδώ ερχόμαστε στο "μύθο" που λέει πως ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, ετούτη τη στιγμή είναι πολύ "στριμωγμένος" ως προς τη ρευστότητά του. Χα! Η αλήθεια όμως, είναι άλλη και λέει πως… λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν είναι "εύκολο" να έρθουν προς τα μέσα. Είναι κι αυτό το 40% βλέπετε, που κάνει (ειδικά τον Αλαφούζο) να βγάζει… άφτρες!

● Τι κάνουν λοιπόν οι γύρω-γύρω απ’ τον Αλαφούζο και δη οι πολύ στενοί "συνεργάτες" του; Οι περίφημοι… διαχειριστές χρεοκοπίας, που έχουν προετοιμάσει όλα τα πλάνα της (δικής τους) επόμενης μέρας, έχοντας έτοιμο (καιstandby) μέχρι και "σχέδιο Β’ Εθνικής" για τον σύλλογο; Έχουν πείσει τον Αλαφούζο ότι δεν χρειάζεται να… πληρώσει για να πάρει ο Παναθηναϊκό το "ΟΚ" απ’ την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων. "Γιάννη μου, μπορούμε να πάρουμε την άδεια και με αλλαγή του κανονισμού για τον υποβιβασμό, θα το δεις…" του έλεγαν με "σιγουριά". Λες και πρόκειται να πάνε να αγοράσουν ένα πακέτο τσιγάρο, λες και δεν πρόκειται για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για όλο τον Παναθηναϊκό! Επικίνδυνοι σε όλα τους ήταν πάντα άλλωστε…

● Που ποντάρει ο "Αλαφουζικός" περίγυρος; Σε δύο πράγματα. Πρώτον στο γεγονός πως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον κεντρική, τηλεοπτική διαχείριση -άρα εγγυημένα τηλεοπτικά συμβόλαια- υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν πολύ σοβαρά "θέματα" με το πλάνο βιωσιμότητας στο φάκελό τους. Και δεν είναι και λίγες. Ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα κι άλλες… Και θεωρούν πως μπορούν να σχηματίσουν ένα "μπλοκ" που θα είναι σε θέση να… πιέσει καταστάσεις. Το δεύτερο σημείο στο οποίο ποντάρουν, είναι πως εάν ο κανονισμός μείνει ως έχει, ως προς το κομμάτι του υποβιβασμού όσων δεν εξασφαλίσουν άδεια, στο τέλος δεν θα υπάρχουν ομάδες ούτε απ’ τη Β’ Εθνική για να καλύψουν τα όποια κενά.

● Διότι κι εκεί, στη δεύτερη κατηγορία (σε ότι αφορά τις άδειες) τα πράγματα είναι… τρις χειρότερα! Και πιστεύουν οι "Αλαφουζικοί" πως στο… τέλος κάτι θα γίνει και θα αλλάξει ο κανονισμός για όλους. Ελα όμως που η υπερβολική "σιγουριά" τους, μπορεί να τους γυρίσει… μπούμερανγκ. Διότι στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν προς εκείνες τις κατευθύνσεις, εισέπραξαν ένα μεγαλοπρεπέστατο "ούτε να το σκέπτεστε". Θα έχει πολύ… δρόμο ακόμα η όλη ιστορία και σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο και οι (συνολικές) εξελίξεις που έρχονται πέριξ κι εντός της ΕΠΟ…

● Πάμε να δούμε λίγο πιο "βαθιά" και το θέμα των τεσσάρων καταγγελιών (Βέμερ, συν Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ) που πέρασαν πια στο επόμενο, οριακό στάδιο για τον Παναθηναϊκό, διότι μετά από πάμπολλες αναβολές εκδικάστηκαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Και πλέον οι "πράσινοι" κινδυνεύουν πολύ σοβαρά με τετραπλή αφαίρεση βαθμών (τέσσερα -3), που αυτομάτως θα σημάνει και τον υποβιβασμό τους στη Β’ Εθνική, βάσει του κανονισμού. Να έχετε στο μυαλό σας ένα πράγμα: Η πιο "ζόρικη" απ’ όλες τις περιπτώσεις παραμένει η υπόθεση του Βέμερ. Αφενός διότι αφορά τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη, κι αφετέρου διότι ο δικηγόρος του (Ατλαμάζογλου) έχει την πιο σκληρή πολιτική από κάθε άλλον. Και καλά κάνει, διότι στην τελική γι’ αυτό τον πληρώνει κι ο πελάτης του.

● Στις τελικές συζητήσεις που έγιναν με την πλευρά του Γερμανού μπακ, μέχρι και το… παρά ένα της εκδίκασης της καταγγελίας, οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό –αντιλαμβανόμενοι πως πρόκειται για την πιο δύσκολη υπόθεση- του έκαναν μία αρκετά "δυνατή" για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας πρόταση. Ο Βέμερ έχει λαμβάνειν (βάσει των χρημάτων που του είχε επιδικάσει η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ) 497.822 ευρώ, συν άλλες περίπου 100.000 ευρώ που αντιστοιχούν στην εφορία του. Για το δεύτερο σκέλος έχει κάνει κι άλλη προσφυγή, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα (12/3). Μαζί με τις οφειλές στον μάνατζέρ του και κάτι άλλα "ψιλά" το όλο σύνολο πάει περίπου στις 620.000 ευρώ.

● Ο Παναθηναϊκός πρότεινε στον Βέμερ να του δώσει 250.000 ευρώ (!), να "κουρέψει" 150.000 ευρώ (με τη δικαιολογία πως αφορούν λεφτά του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του που δεν τον δούλεψε) και να λάβει τις άλλες 220.000 ευρώ σε δόσεις. Ο ατζέντης του, όπως προκύπτει απ’ τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον, ζήτησε 350.000 ευρώ "cash", τις 100.000 ευρώ της εφορίας σε ένα μήνα, ένα μικρότερο "κούρεμα" και τα υπόλοιπα σε δόσεις, αλλά πολύ πιο σύντομες, απ’ όσο ήθελε ο Παναθηναϊκός. Ο δικηγόρος του Γερμανού πάντως δεν το επιβεβαιώνει όλο αυτό, αλλά δέχεται πως έγινε μία συνολική διαπραγμάτευση.

● Η ουσία είναι πως με τον Βέμερ δεν ξεμπλέκει εύκολα ο Παναθηναϊκός. Και το πιο πιθανό είναι πως θα πάει ως το τέλος και μπορεί να το "φάει" τελικά το "-3" το "τριφύλλι". Κι εδώ, εάν το καλοσκεφτούμε, μιλάμε για δεύτερη "υποθήκευση" της Ευρώπης για την ομάδα και για ακόμη έναν "τορπιλισμό" της επόμενης μέρας.Διότι εφόσον παραμείνει στη βαθμολογία του Παναθηναϊκού αυτό το "-3", ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες της ομάδας να φτάσει στην 5θέση και να σβήσει απ’ του χρόνου την ευρώ-καμπάνα που έρχεται. Αλλά πότε τους ένοιαξε πραγματικά εκεί πάνω για τον Παναθηναϊκό, για να τους νοιάξει τώρα;

● Στις υποθέσεις των Εσιέν, Λέτο, Τοτσέ οι πιθανότητες για να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση, πριν την κοινοποίηση της απόφασης του Διαιτητικού ή πριν την οριστικοποίηση της ποινής, είναι περισσότερες. Και κουτσά-στραβά, εκεί υπολογίζεται πως θα βρεθεί μία άκρη. Απλώς η δικηγόρος των παικτών, δεν θα μπορούσε να συναινέσει το μεσημέρι της Τετάρτης (14/3) σε ακόμη μία αναβολή, γιατί οι Εσιέν και Λέτο ήταν στα… κάγκελα. Και ή θα προχωρούσε η εκδίκαση ή θα άλλαζαν δικηγόρο. Α, για τον Λέτο, να έχουμε υπόψη μας, πως η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ τον δικαίωσε και στη δεύτερη προσφυγή που είχε κάνει, για το περσινό του συμβόλαιο, επιδικάζοντάς του μαζί με την εφορία 177.000 ευρώ. Και γι’ αυτά λοιπόν κάποια στιγμή θα γίνει απαίτηση πληρωμής.

● Στο θέμα του Κοτσόλη τώρα. Ειλικρινά, ας πει κάποιος επιτέλους στον σκιώδη "πρωθυπουργό" του μεγαλομετόχου, πως οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού και ο κόσμος του συλλόγου δεν είναι… ιθαγενείς για να τους πετάς χάντρες και καθρεπτάκια. "Κατηγορήθηκε" ο βετεράνος γκολκίπερ -στη διαρροή που έβγαλε προς τα έξω η ομάδα- πως "δεν έβαλε πλάτη" για τον Παναθηναϊκό, όπως έκαναν άλλοι, επειδή κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τα χρήματα που του οφείλουν και δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της ΠΑΕ… Ειλικρινά δεν έχετε τσίπα πάνω σας; Ο Κοτσόλης; Που του είπαν τέσσερις φορές από το περασμένο καλοκαίρι στελέχη της ΠΑΕ "…μη στεναχωριέσαι Στέφανο, το έχουμε προχωρήσει το θέμα σου"; Που έχει κάνει εκατοντάδες κλήσεις και τον έγραφαν ΟΛΟΙ μα όλοι, χωρίς ΕΝΑΣ να τον πάρει πίσω; Ντρέπεται να σας πλησιάσει και η λέξη… ντροπή πια!

● "Απασφάλισε" ελαφρώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι έριξε τις πρώτες "προειδοποιητικές", διότι βλέπει εδώ και μέρες διάφορους, να επιδιώκουν γενικότερες "τρικλοποδιές". Και ορισμένα… φρύδια το βράδυ της Πέμπτης (14/3) συνοφρυώθηκαν. Θα έχει και συνέχεια…

News 24/7

24MEDIA NETWORK