Αποκάλυψη: Ένα εξοργιστικό παράδειγμα γραφειοκρατίας και ο Σόιμπλε

Στο 4ο χτύπημα του το "Κεντρί" φέρνει στο φως το λόγο για τον οποίο το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στα σχολεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Εξοργιστικοί λόγοι γραφειοκρατίας και οκνηρία στερούν από τους μαθητές αυτό που δικαιούνται. Στην ... ούγια μία "ωδή" στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αποκάλυψη: Ένα εξοργιστικό παράδειγμα γραφειοκρατίας και ο Σόιμπλε

Το να απαλλαχθεί αυτή η χώρα από το τέρας της γραφειοκρατίας αλλά και από το σύνδρομο της οκνηρίας φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο από ότι είχε τελικά υπολογίσει ακόμα και πιο απαισιόδοξος πολίτης.

Διαβάστε, λοιπόν, γιατί μέχρι στιγμής-ενώ φτάσαμε στο τέλος του Οκτώβρη-δεν έχει αρχίσει ακόμα στα σχολεία το περσινό-πολύ επιτυχημένο- πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Διαβάστε και... χτυπήστε το κεφάλι σας στον τοίχο!

Η στήλη μαθαίνει-από πολύ αξιόπιστη πηγή- ότι η διεύθυνση φυσικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, που είναι αρμόδια να "εξοπλίσει" τα σχολεία με τους εξειδικευμένους καθηγητές κολύμβησης, δεν προχωρά το θέμα που θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει...χθες.

Οι πληροφορίες μας -και προκαλούμε τους αρμοδίους να μας διαψεύσουν- αναφέρουν ότι η διεύθυνση της φυσικής αγωγής βρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση (επιεικής η φράση) καθώς της έχουν μείνει μόνο...έξι υπάλληλοι. Οι υπόλοιποι που πήγαν, που μετατάχθηκαν, τι έγιναν, ένας Θεός το ξέρει. Ο Θεός του ελληνικού δαιδαλώδους δημοσίου.

Ολα αυτά ενώ η γενική γραμματεία αθλητισμού έχει ήδη εγκρίνει κονδύλι ύψους 300.000 ευρώ το οποίο έχει δώσει ήδη στην Κολυμβητική Ομοσπονδία για να προσλάβει η ίδια τους ειδικούς δασκάλους. Η σχετική εγκύκλιος όμως δεν υπογράφεται από την διεύθυνση φυσικής αγωγής του Υπουργείου και έτσι η ΚΟΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις. Και τα λεφτά... λιμνάζουν χωρίς να είναι δυνατόν να ξοδευτούν κάπου άλλου!

Είναι να τρελαίνεσαι! Κάπως έτσι σκέφθηκαν και πέντε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά την επικράτεια και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μόνες τους το πρόγραμμα με το υπάρχον προσωπικό. Ελλοχεύει όμως εδώ ο σοβαρός κίνδυνος τα παιδιά να μην διδαχθούν το μάθημα όπως πρέπει και το-κυριότερο- να κινδυνεύσουν στο νερό!

Δεν θα πρέπει να το κουράζουμε άλλο: Κύριε Γαβρόγλου, αξιότιμε Υπουργέ Παιδείας, γνωρίζετε τι ακριβώς κάνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας; Και αν όχι, τώρα που επιτέλους μάθατε, θα το λύσετε το πρόβλημα για να μάθουν τα ελληνόπουλα να κολυμπούν όπως πρέπει; Η θα χρειαστεί και γι' αυτό να μας τραβήξει το αυτί ο... ξένος παράγοντας;

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

"Τ' όνομά μου" από τη Νατάσα Μποφίλιου. Ένας σπαραχτικός ύμνος για την απώλεια που όλοι μας κουβαλάμε:

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

Album: Πρώτες λέξεις

Επανερχόμαστε στα πιο πεζά και καθημερινά... Το Contra.gr σας είχε αποκαλύψει πριν από μερικές ημέρες το ταξίδι του Νίκου Ζαμάνη στη Σερβία. Ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Πανιώνιος και διευθυντής ποδοσφαίρου ήταν προσκεκλημένος, όπως είχαμε αναφέρει, του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με την Αρσεναλ για το Εuropa League.

Tο ταξίδι λοιπόν είχε και μεταγραφικό σκοπό, αυτό πλέον δεν αμφισβητείται. Η αγορά της Σερβίας ενδιαφέρει τον Πανιώνιο και σύντομα θα υπάρξουν και τα πρώτα αποτελέσματα της συγκεκριμένης βολιδοσκόπησης. Σύντομα εννοούμε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Να σας πάμε και μία βόλτα στο βορρά. Μαθαίνουμε ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα τα παίξει όλα για όλα στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί και στο ΟΑΚΑ, τότε όλα είναι πιθανά, ακόμα και να κουνήσει μαντίλι ο Ρουμάνος στον Δικέφαλο του Βορρά. Είναι, δα, τυχαίο ότι όλοι, μα όλοι, οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ κάνουν σκληρή κριτική στον πρώην προπονητή της Ξάνθης χωρίς ο επίσημος οργανισμός του Δικεφάλου να βρίσκει έναν τρόπο να προστατεύσει τον τεχνικό της;

ΧΕΡ ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ

Λέτε να ήταν τυχαίο που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέλεξε να δώσει μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις-πριν παραδώσει τα κλειδιά του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας- σε...ελληνικό κανάλι; Και μάλιστα σε κανάλι που απηχεί τις απόψεις του;

Δεν πρέπει να εμφανίστηκε ποτέ στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια ένας τόσο αμετανόητος ψεύτης όπως ο Χερ Σόιμπλε. Είχε το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται, να πει ότι η Ελλάδα ουσιαστικά αποφάσισε η ίδια να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο (ήταν θέμα θέλησης δηλαδή) και ότι η αφεντιά του ποτέ δεν ήθελε να εφαρμόσει το brexit ούτε και επεξεργάστηκε ποτέ τέτοιο σχέδιο!

Κάπου εδώ, αγαπητοί φίλοι, ο πολιτικός αμοραλισμός ξύνει τον πάτο του βαρελιού και δημιουργεί έναν νέο. Ποτέ, μα ποτέ, ένας λαός στην πολιτισμένη Ευρώπη δεν λοιδορήθηκε τόσο πολύ όσο η Ελλάδα από τον εν λόγω κύριο και τα ΜΜΕ που ο ίδιος επηρέαζε και τροφοδοτούσε με δηλητηριώδεις διαρροές. Ακόμα και όταν παίζονταν τα πάντα σε εκείνη τη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου του 2015, ο Χερ Σόιμπλε και το περιβάλλον του φρόντιζαν να ταϊζουν τον Τύπο με αρρωστημένα σενάρια, τα οποία στην Ελλάδα οι πρόθυμοι παπαγάλοι αναμασούσαν με θαυμαστή ακρίβεια.

Δεν θα λείψει σε κανέναν Έλληνα ο Σόιμπλε. Εξαιρούνται οι λίγοι που τον λατρεύουν και έχουν μετατρέψει σε ... αγία γραφή τις παρωχημένες απόψεις του. Τους διαβάσατε άλλωστε την Τετάρτη. Δεν κρύβονται, ούτε ντρέπονται.

Για το τέλος, μερικοί στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη (από τη συλλογή "οι Τελευταίοι" του 1966).

News 24/7

24MEDIA NETWORK