Γιατί ανησυχούν για την ασφάλεια του τελικού

Η εσωτερική ανησυχία στις τάξεις της κυβέρνησης για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του Σαββάτου, οι διαδοχικές συναντήσεις με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και η...απουσία του αρμόδιου υπουργού. Επίσης: Η Ηριάννα και ο Ψαραντώνης.

Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο Χαλκιοπούλειο γήπεδο, στην Λαμία, Σάββατο 29 Μαΐου 2010, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας για το φάιναλ φορ του χάντμπολ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Περισσότερα από 100 καθίσματα ξηλώθηκαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε ανταλλαγή φωτοβολίδων. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο Χαλκιοπούλειο γήπεδο, στην Λαμία, Σάββατο 29 Μαΐου 2010, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας για το φάιναλ φορ του χάντμπολ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Περισσότερα από 100 καθίσματα ξηλώθηκαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε ανταλλαγή φωτοβολίδων. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Η εβδομάδα που διανύσαμε μέχρι να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου ήταν μία εβδομάδα διάχυτης ανησυχίας για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

Στο παρασκήνιο, τα στελέχη της ΕΛΑΣ... βαρέθηκαν να δίνουν διαβεβαιώσεις στα κυβερνητικά στελέχη που ρωτούσαν συνεχώς ότι δεν συντρέχει λόγος άγχους και...πίεσης. Ελεγαν (και λένε) ακόμα σ' όλους τους τόνους ότι ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και ότι εγγυώνται την ασφάλεια.

Η εβδομάδα όμως άρχισε με απόντες τόσο τον αρχηγό της ΕΛΑΣ (που βρισκόταν στην Κρήτη) όσο και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα ο οποίος πραγματοποιούσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τυνησία.

Θα πείτε -και εύλογα- ότι από τον αρχηγό και τον υπουργό θα εξαρτηθεί το πλάνο δράσης για τον τελικό; Οχι αλλά όπως και να το κάνουμε οι παρουσίες (αλλά και οι απουσίες) παίζουν και αυτές τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

Το βάρος της προετοιμασίας έπεσε λοιπόν και στο υπουργείο αθλητισμού (αν και δεν θα έπρεπε) και οι συναντήσεις -άτυπες πάντα- ήταν διαδοχικές. Τα τηλέφωνα του τμήματος αθλητικής βίας πήραν φωτιά και οι ερωτήσεις έπεφταν φωτιά. Σε ερωτήσεις κλήθηκε να απαντήσει -σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή- ακόμα και ο αρχηγός των ΜΑΤ!

Είναι φανερό ότι το ζήτημα της ασφαλούς διεξαγωγής του τελικού "καίει" την κυβέρνηση. Και σε επίπεδο ουσίας αλλά και επικοινωνίας. Σε περίπτωση "στραβής" το ανάθεμα θα πέσει κυρίως πάνω της, όπως και πέρυσι άλλωστε. Μόνο που εφέτος, στο ΟΑΚΑ, στο πιο ασφαλές γήπεδο της χώρας, "στραβές" δύσκολα θα συγχωρεθούν.

Αφήστε που βέβαια υπάρχει πάντα και η δαμόκλειος σπάθη του grexit πάνω από τα κεφάλια όλων. Τα στελέχη της UEFA και της FIFA θα έχουν θέση στο ΟΑΚΑ και θα παρακολουθούν τα πάντα.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Φρέσκο-φρέσκο, μόλις έχεις βγει από το φούρνο της έμπνευσης του Παύλου Παυλίδη και του Γιάννη Αγγελάκα. "Η νέα βαρβαρότητα" ήρθε να μας αναστατώσει. Προσέξτε τους στίχους του Αγγελάκα. Είναι σαν να περιγράφει σε λίγα λόγια τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. "Η νέα βαρβαρότητα δακρύζει σε γκαλά φιλανθρωπίας".

Για την ελληνική δικαιοσύνη και τον τρόπο που αυτή λειτουργεί δεν είναι μόνο ύποπτες οι κοινωνικές σχέσεις και τα ταξίδια (ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη) αλλά και η παρακολούθηση...συναυλιών.

Στην εκδίκαση της Τετάρτης για την υπόθεση της Ηριάννας, η εισαγγελέας ρωτούσε επίμονα αν ο μάρτυρας και η πρωταγωνίστρια του δράματος γνωρίστηκαν σε συναυλία του...Ψαραντώνη! Και αντε πες και γνωρίστηκαν εκεί. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό δηλαδή; Αν είχαν γνωριστεί σε συναυλία του Ρέμου στη Μύκονο θα ήταν καλύτερα;

Στην εν λόγω υπόθεση ο παραλογισμός έχει χτυπήσει κόκκινο. Η 29χρονη επιχειρεί να πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας και ότι η σχέση της με άνθρωπο που κατηγορείται για τρομοκρατική δράση δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και κάτι.

Ολο αυτό το διάστημα παραμένει έγκλειστη την ίδια ώρα που ακόμη και έμποροι όπλων που καταδικάστηκαν εξασφαλίζουν αναστολή και παραμένουν ελεύθεροι και ωραίοι.

Συμπερασματικά: Ολα τα ζητήματα στη ζωή είναι κατά βάση ταξικά. Το φουσκωμένο πορτοφόλι μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερα από μία καθαρή ψυχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK