Γιατί ο Βασιλόπουλος δεν έχει καμιά ελπίδα να σταματήσει το γήπεδο της ΑΕΚ

Το Κεντρί επανέρχεται με το νέο του χτύπημα! Η υπογειοποίηση για την Αγιά Σοφιά, οι παλινωδίες της δημοτικής αρχής και η καρδιά πολλών της συμπολίτευσης στην Περιφέρεια που γίνεται πέτρα μαζί με τη νέα εποχή στο ΣΕΦ και το... ξεβόλεμα.

Γιατί ο Βασιλόπουλος δεν έχει καμιά ελπίδα να σταματήσει το γήπεδο της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Από το Contra.gr διαβάσατε την είδηση την Τρίτη ότι η μελέτη της υπογειοποίσης που σχετίζεται άμεσα με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν τον Νοέμβρη. Απολύτως σωστό! Ανησυχία στην Ένωση υπάρχει; Απολύτως καμία!

Για να το γράψουμε λίγο λαϊκά, στη γλώσσα που καταλαβαίνει η πιάτσα, η ΑΕΚ έχει δέσει το γαϊδαρό της από όλες τις απόψεις. Πρώτον η άδεια βγήκε και εφόσον βγήκε...τέλος. Κατά δεύτερον τα περισσότερα μέλη της παράταξης που έχει την πλειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο (του ΣΥΡΙΖΑ ντε) έχουν πειστεί ότι πλέον δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής και ότι το έργο πρέπει να γίνει.

Μεταξύ αυτών είναι και πολλοί που έχουν κάνει την καρδιά τους πέτρα γιατί είχαν (και ίσως εξακολουθούν να έχουν) διαφορετική άποψη. Βλέποντας όμως τις παλινωδίες της δημοτικής αρχής, αλλά και το γεγονός ότι το έργο έχει πλειοψηφικό ρεύμα στην πόλη, έκαναν πίσω. Συμβαίνουν, άλλωστε, αυτά όταν ασκείς εξουσία.

Ο δε δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, που πιθανώς να νιώθει ολίγον προδομένος από τη στάση των συντρόφων του, έχει χάσει την μπάλα κατά το κοινώς λεγόμενο. Και δεν είναι τόσο το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν ενέκρινε τις προάλλες τη μελέτη για την υπογειοποίηση αλλά ότι η ανιπρόταση που έκανε χαρακτηρίστηκε εντελώς μη ρεαλαστική.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Βασιλόπουλος και συν αυτώ έχουν σ' όλα άδικο. Αλλά με τις τελευταίες προσπάθειές τους αυτό που καταφέρνουν είναι να πυροβολούν τα πόδια τους άνευ λόγου και αιτίας.

Και για να τελειώνουμε, όταν η μελέτη της υπογειοποίησης έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προφανώς θα περάσει. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά μεγάλη έκπληξη.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Ιron Maiden, Flight of Icarus από το "Piece of mind" του 1983

Τι θα λέγατε από τη Νέα Φιλαδέλφεια να κατηφορίσουμε στο Φάληρο και να πάμε μία βόλτα μέχρι το ΣΕΦ. Στα ραντάρ της στήλης έρχονται πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του φαληρικού σταδίου.

Η πηγή μας είναι έγκυρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Σύμφωνα μ' αυτήν λοιπόν, τα έσοδα του ΣΕΦ μέσα στο 2017 θα είναι κατά 35% αυξημένα και αυτή είναι μία μάλλον μετριοπαθής προσέγγιση των πραγμάτων. Ίσως η αύξηση να φτάσει και το 50%.

Τα δε έξοδα, όπως μάς μεταφέρει η ίδια πηγή, είναι απολύτως ελεγχόμενα σύμφωνα με τον προϋπολογισμό. Θα γίνουν και άλλα πολλά στο ΣΕΦ. Ας πούμε: Στις 6/10/2017 ορίστηκε διά διαγωνισμού η ανάδοχος εταιρεία που θα κατασκευάσει στον Δυτικο Περιβάλλοντα Χώρο (από εκεί που τελειώνει η σκάλα του ηλεκτρικού στη μεριά του ΣΕΦ με κατεύθυνση την παραλία) 3 γήπεδα 5Χ5,2 γήπεδα μπάσκετ,2 γήπεδα βόλεϊ,1 γήπεδο τένις.

Έχει επίσης στο τραπέζι η ιδέα, που υλοποιείται σύντομα, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου αφού θα υπογραφεί σχετικό συμβόλαιο με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Γίνονται, κοινώς, πραγματάκια.

Και όμως, για το ΣΕΦ ακούγονται μουρμούρες. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Μήπως κάποιοι ξεβολεύονται; Μήπως κάποιοι είχαν συνηθίσει αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια; Εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε όλες τις απόψεις από όλους τους εμπλεκόμενους. Και αν οι εργαζόμενοι στο ΣΕΦ έχουν να μεταφέρουν μία διαφορετική εικόνα, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε και να την καταγράψουμε. Περιμένουμε λοιπόν.

O... ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στο Καταλανικό δράμα δεν ξέρεις πραγματικά ποιος είναι ο πιο αφελής. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ή ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν; Πάντως ο τελευταίος, αφού έκανε μία μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα, τώρα προειδοποιεί εκ νέου με ανεξαρτησία αφού με τη σειρά της η Μαδρίτη το ... τερμάτισε με εκ νέου απειλές.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στο πρώτο μας σημείωμα εδώ στο "Κεντρί" σας είχαμε βάλει ένα κουίζ. "Ποιος είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού που... δάνεισε λεφτά στο σύλλογο". Η απάντηση: Είναι ο Νίκος Νιόπλιας που διευκόλυνε-προ ετών-ταμειακά με 27.000 ευρώ..

News 24/7

24MEDIA NETWORK