Κυβέρνηση-Αλαφούζος: Ο τελικός γύρος

Το Κεντρί επιστρέφει και καταπιάνεται με την κορύφωση της κόντρας Αλαφούζου-Κυβέρνησης για το...παναθηναϊκό δράμα. Γιατί έγινε τώρα η διαρροή της πρότασης και τι ακριβώς θέλει το εν λόγω fund που έχει γνωστοποιήσει την πρότασή του από τις αρχές του Μάρτη.

Κυβέρνηση-Αλαφούζος: Ο τελικός γύρος

Ως υποψιασμένοι αναγνώστες του μπλε σάιτ αποκλείεται να μην καταλάβατε ότι το μομέντουμ της δημοσιοποίησης της πρότασης του ελβετικού fund για τον Παναθηναϊκό μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Η Δευτέρα ήταν μία ημέρα κατά την οποία ο πόλεμος μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και της κυβέρνησης έφτασε λίγο πριν από την απόλυτη κλιμάκωσή του. Η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για αφαίρεση εννιά βαθμών από τον Παναθηναϊκό λόγω των χρεών σε Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο αποτέλεσε τη μεγάλη αφορμή.

Την κυβέρνηση την έζωσαν τα φίδια του πιθανού πράσινου υποβιβασμού. Ειδικά στο Μαξίμου, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, θεωρούν ότι αν το καράβι τσακιστεί στα βράχια τότε κατά ένα περίεργο λόγο τη...λέζα θα την υποστεί και η κυβέρνηση. Και αυτό σε μία σεζόν που το κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισε πόλεμο με τον Ολυμπιακό (διοίκηση και οργανωμένους) αλλά ακόμα και μ'ένα κομμάτι των οπαδών του ΠΑΟΚ που θεωρούν ότι η ομάδα τους αδικήθηκε από τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις.

Θέλησαν λοιπόν να δράσουν γρήγορα. Και η διαρροή της πρότασης του fund έγινε αν όχι με τις ευλογίες τις κυβερνητικές, τουλάχιστον με την κυβερνητική ανοχή. Θέλησαν να στριμώξουν το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα σχοινιά και προφανώς τα κατάφεραν.

Ακόμη και στενοί συνεργάτες του Αλαφούζου παραδέχονται ότι η πρόταση είναι απολύτως υπαρκτή και στα υπόψιν του μεγαλομετόχου τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου, τότε δηλαδή που έλαβε γνώση ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του.

Η διαρροή όμως δεν θα γινόταν αν ο Παναθηναϊκός δεν έφτανε στο χείλος του υποβιβασμού. Εγινε τώρα για να υποχρεωθεί ο Αλαφούζος να πει το μεγάλο ναι χωρίς επιπλέον φιοριτούρες και σκέψεις.

Δύο ακόμη πληροφορίες για την πρόταση που αξίζει να κρατήσετε.

Το εν λόγω fund δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ παραπάνω από τα 40.5 που έχει ήδη προσφέρει.

Επίσης, η επένδυση δεν πρόκειται να είναι μακροχρόνια. Οι άνθρωποι θέλουν να εξυγιάνουν την ΠΑΕ, να φτιάξουν και να πουλήσουν ποδοσφαιριστές, να ασχοληθούν με το γηπεδικό πρότζεκτ της ομάδας (σημαντικό αυτό) και ακολούθως να φύγουν για άλλες πολιτείες. Μάξιμουμ πέντε χρόνια ενασχόλησης.

TO TΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Tην ώρα που ο υπαρκτός σοσιαλισμός άφηνε την τελευταία του πνοή, τον Αύγουστο του 1991, οι Metallica έπαιζαν στην πρώην σοσιαλιστική πρωτεύουσα, τη Μόσχα. Ηταν μία σαρωτική συναυλία με ιδιαίτερους συμβολισμούς σ' έναν κόσμο που άλλαζε.

Aπό εκείνη τη συναυλία το harvester of sorrow...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ...

Το έχετε καταλάβει ή όχι την ώρα που εμείς οι "κανονικοί" άνθρωποι διασταυρώνουμε τα ξίφη μας για κάθε πιθανό και απίθανό θέμα, μία κοπέλα σαπίζει, προφανώς αδίκως, στη φυλακή...Η υπόθεση της Ηριάννας δεν έχει πια την λάμψη των προηγούμενων μηνών αλλά φως το τούνελ δεν έχουμε δει ακόμα.

Κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς με στοιχεία μάλλον ελλιπή (το λιγότερο). Ποινικοποίηση προσωπικών σχέσεων. Και μεγάλη κρατική εκδικητικότητα. Βρίσκουν και τα κάνουν σ' ένα πλάσμα εν πολλοίς ανυπεράσπιστο που δεν έχει "σοβαρές" πολιτικές άκρες ούτε φυσικά φουσκωμένο πορτοφόλι.

Και η αυστηρότητα εξαντλείται μέχρι βαρβαρότητας. Μέχρι...σιχαμάρας για τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η δημοκρατία των ισχυρών. Η κατάλυση της ισότητας απέναντι στον νόμο είναι πια ξεδιάντροπη. Ολοι ξέρουν, όλοι γνωρίζουν. Αν έχεις λεφτά, όλα καλά, οι "διευκολύνσεις" είναι σχεδόν δεδομένες. Αν όχι, σου φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα και βαυκαλίζονται ότι ασκούν το δημοκρατικό καθήκον τους.

Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε;

News 24/7

24MEDIA NETWORK