Ο τελικός, το ΟΑΚΑ και η κυβερνητική πρόθεση

Που θα διεξαχθεί ο εφετινός τελικός του Κυπέλλου; Μην βιαστείτε να απαντήσετε στο ΟΑΚΑ γιατί θα εκτεθείτε. Ποιος είναι ο ενδοιασμός του ΠΑΟΚ, τι (δεν) κάνει η ΕΠΟ και τι φοβάται η Κυβέρνηση που δεν έχει συνέλθει από το περσινό σοκ του Βόλου. Ολα στο Κεντρί.

Ο τελικός, το ΟΑΚΑ και η κυβερνητική πρόθεση

Θα περίμενε κανείς ότι μετά τα όσα εγκληματικά έγιναν πέρυσι στο Βόλο (όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό στις μάχες σώμα-σώμα των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ) η επιλογή του Ολυμπιακού Σταδίου θα ήταν μονόδρομος για την ΕΠΟ για την έδρα του τελικού του 2018.

Και όμως ΔΕΝ είναι! Ναι μεν η προκήρυξη του Κυπέλλου προβλέπει ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, αλλά την ίδια ώρα προβλέπει και παράθυρα που μπορούν να "μεταφέρουν" το ματς οπουδήποτε στην επικράτεια. Οπως έγινε και πέρυσι.

Ο ΠΑΟΚ, ειδικά αν αντίπαλός του στον τελικό (εφόσον βέβαια προκριθεί) είναι η ΑΕΚ, έχει ενδοιασμό. "Γιατί να παίξω στην έδρα του αντιπάλου μου" σου λέει, επιχείρημα που είχε επικαλεστεί και πέρυσι. Μόνο που το 2018 είναι διαφορετικό σε σχέση με το 2017.

Η ΕΠΟ, προσώρας, κάνει την... κουφή. Θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα ανακοινώνοντας επίσημα ότι ο τελικός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ, θα γίνει στο ασφαλέστερο γήπεδο της χώρας που είναι πέρα από κάθε αμφιβολία το ΟΑΚΑ. Δεν το κάνει αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Που μπορεί όμως να διεξαχθεί ο τελικός αν όχι στο ΟΑΚΑ; Ουσιαστικά πουθενά. Το Παγκρήτιο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ο Βόλος απορρίπτεται χωρίς άλλη κουβέντα, το AEL FC Arena είναι μάλλον μικρό για τέτοιους είδους ματς, στο Καυτανζόγλειο τοποθετήθηκε πρόσφατα νέο ταρτάν για το στίβο και κανείς δεν ρισκάρει ζημιά.

Η δε κυβερνητική πρόθεση, αν και θεωρητικά δεν μπορεί να παίξει ρόλο, είναι ΟΑΚΑ δαγκωτό! Για λόγους ασφαλείας και μόνο οι οποίοι βέβαια θα έχουν ιδιαίτερη σημασία αν μονομαχήσουν η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και πάλι. Η υπόθεση θα έχει πάντως ψωμί. Ψωμί που προσφέρει η ΕΠΟ με τη στάση της.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Tο "Inequality Street" των Skyclad από το άλμπουμ "Ιrrational anthems" του 1996 είναι πλέον ένα κλασικό κομμάτι. Οι άνθρωποι τόλμησαν (και πολλοί καλά έκαναν) να βάλουν βιολί στον power metal ήχο τους μαζί με στοιχεία από την κέλτικη μουσική παράδοση. Ο στίχος, δε, γροθιά στο μαχαίρι. Εδώ θίγουν το θέμα της κοινωνικής ανισότητας.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό αν ο τίτλος δεν κατηφορίσει τελικά στον Πειραιά όπως τα προηγούμενα επτά χρόνια; Σίγουρα θα έχει πολλές, μα πάρα πολλές αλλαγές σ' όλα τα επίπεδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε τομές στον τρόπο που είναι δοδημένη η ΠΑΕ Ολυμπιακός και το ποδοσφαιρικό τμήμα σε μία προσπάθεια η ομάδα να πορευτεί διαφορετικά τις επόμενες σεζόν.

Ποιες θα είναι ακριβώς οι αλλαγές, ουδείς μπορεί να το προσδιορίσει με ακρίβεια αυτή τη στιγμή. Είναι όμως σαφές ότι οι τελευταίες επιλογές δεν βγήκαν, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει σχεδόν μία ντουζίνα προπονητές τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς κάποιος να καταφέρει να κερδίσει τη θέση του σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Οι αλλαγές βέβαια θα είναι ευρύτερες και ίσως να μην αφορούν τον Οσκαρ Γκαρθία αφού έτσι και αλλιώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει πάνω του όλα τα κρίματα του Ολυμπιακού έχοντας αναλάβει δουλειά πριν από ένα μήνα. Οι υπόλοιποι όμως δεν πρέπει να αισθάνονται και τόσο άνετα.

ΠΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ

Η υπόθεση Novarts έχει πολλές παραμέτρους που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει στο σύνολό τους ακόμα. Ανεξάρτητα πάντως από τους υπεύθυνους και από αυτούς που φέρονται ότι τα τσέπωναν, το πάρτι το γνωρίζαμε όλοι εδώ και πολλά χρονιά.

Η άνεση με την οποία συνταγογραφούσαν οι γιατροί μέχρι το 2009 (αλλά και στη συνέχεια βρίσκοντας παράθυρα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση) ήταν παροιμιώδης. Η επιμονή τους σε συγκεκριμένα σκευάσματα επίσης. Οι δε συμμετοχές τους σε ιατρικά συνέδρια (με όλα τα έξοδα πληρωμένα) ήταν επίσης κοινό μυστικό. Ολοι ξέραμε.

Ο τελικός, το ΟΑΚΑ και η κυβερνητική πρόθεση

Το πάρτι φαίνεται ότι κορυφώθηκε κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή πριν προσγειωθούμε ανώμαλα στην πραγματικότητα των μνημονιών και έρθει ένας αναγκαστικός εξορθολογισμός. Το απόστημα σπάει, τα σκάγια θα πάρουν πολλούς. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να γίνει σόου στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Αλλά να μην έχει αγγίξει κανέναν από το πολιτικό σύστημα όλο αυτό, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Η δικαιοσύνη οφείλει να βρει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Και το πολιτικό σύστημα οφείλει να απαλλάξει τη χώρα από τον απαράδεκτο νόμο περί (μη) ευθύνης Υπουργών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK