Γουότερς ή Τζεντίλε, βρείτε τη διαφορά

Ο Λεπτολόγος αντί να πάει στο Άσπεν το τριήμερο, πήγε στο ΣΕΦ και γράφει για το ντέρμπι που πήρε ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για ανάλυση, όχι αστεία...

Γουότερς ή Τζεντίλε, βρείτε τη διαφορά

"Κόψε τις βλακείες Λεπτολόγε, θα πας στο ντέρμπι. Και πρωί-πρωί, το Σάββατο, θέλω κομμάτι" φώναξε ο Σταύρος Γεωργακόπουλος και μου κλεισε το τηλέφωνο. Του είχα ζητήσει να λείψω το τριήμερο, γιατί με έχουν καλέσει στο Άσπεν (εκεί πάω, τι να λέμε τώρα, ή είμαστε ή δεν είμαστε) αλλά ο αρχισυντάκτης δεν σηκώνει πολλά-πολλά.

Τι να κάνει και ο γερο-Λεπτολόγος, κίνησε στο ΣΕΦ να δει μπάσκετ, αντί να πάει στο Κολοράντο. Αυτά έχει η ζωή, σνιφ, σμπαρδακουάκ κουλουπού, κουλουπου. Και πάω στο ψητό (λεμονάτο, με πατάτες): Γιατί νίκησε (ξανά) ο Θρυλέων την Πανάθα; Πώς πήγαμε στο 6-0 (από πέρσι) στο 3-0, φέτος, μέσα και έξω από το ΣΕΦιον, με δύο προπονητές και καμιά δεκαπενταριά παίκτες ο βαζελουά;

Βουαλά, η διαφορά. Την Παρασκευή, οι δυο ομάδες είχαν από ένα νέο παίκτη στο ρόστερ τους. Από τη μια ο Ντόμινικ Γουότερς, από την άλλη ο Αλεσάντρο ο Τζεντίλε. Ο ένας πήρε τη θέση του Ντάνιελ Χάκετ, ο άλλος ήτο μεταγραφή για να ταράξουμε τα ύδατα. Πόσταρε και διάφορα παναθηναϊκά, ο Σάντρο να πάρει την εξέδρα με το μέρος του, μέχρι και τη φάτσα του με αίματα έβαλε στο Ίνσταγκραμ. Χαμός στο ίσωμα. Ενθουσιασμός, για τον Ιταλό σούπα, μούπες, μανταλάκια. Στον Γαυρέοντα, ως συνήθως μουρμούρα: "Γουότερς; Τι είναι αυτός; Πού πάμε. Αγγελόπουλοι δεν ντρέπεστε; Δεν μας τα λες καλά Σφαιρόπουλε..." από τους γνωστούς προπονητές των σόσιαλ μίδια, οι οποίοι έχουν εξελίξει την γκρίνια τους, απευθυνόμενοι πάντα στο δεύτερο ενικό πρόσωπο.

Ξεκινάει, λοιπόν, ο ντέρμπης και ο Πασκουάλ ρίχνει πρώτος τη ζαριά Τζεντίλε. Εν μέρει ρίσκο, εν μέρει επιλογή, για να ποστάρει. Ο Αλεσάντρο, όμως, είχε άγχος εκατό κιλών. Και εκτός των άλλων, έχει να παίξει σοβαρό μπάσκετ κάνα χρόνο. Τζίφος μην πούμε "μάπα το καρπούζι" και παρεξηγηθώμεν, βεβαίως-βεβαίως.

Ο Πασκουάλ, έσφιξε τη γραβάτα του και τον έστειλε στον πάγκο. Όταν τον ξανάβαλε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζεντίλε (που περισσότερο έμοιαζε με τον αριστερό μπακ της Εθνικής Ιταλίας, τον Κλαούντιο, παρά τον μπασκετμπολίστα που ξέραμε, μέχρι πρότινος) έχασε ένα από κάτω και βγήκε μόνος του.

Ο Γουότερς μπήκε 11ος στο ροτέισον του Σφαιρόπουλου. Είχε κάνει τέσσερις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, θεωρητικά θα έπρεπε να κουτουλάει περισσότερο από τον Τζεντίλε. Κι όμως. Άρχισε μεν με λάθος πάσα προς τον Γιανγκ, αλλά λεπτό, με λεπτό, άρχισε και να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και να παίζει καλή άμυνα (στον Τζέιμς) και να πετυχαίνει ένα τρίποντο, όταν βρέθηκε ελεύθερος να το μπουμπουνίσει.

Δεν σας λέω κάποια τεράστια σοφία. Είναι λογικό, όμως, ο Ολυμπιακός μια ομάδα με κορμό, με συγκεκριμένη προπονητική φιλοσοφία και ξεκαθαρισμένους ρόλους, να ενσωματώνει ένα νέο παίκτη στο άψε σβήσε. Κι ο Παναθηναϊκός, αντιθέτως μια ομάδα που από την αρχή της χρονιάς ψάχνεται, να ψάχνει το δικό της νέο. Δεν είναι πυρηνική φυσική το μπάσκετ, για να καταλάβει κανείς τη διαφορά των δυο, στη δεδομένη χρονική στιγμή...

ΓKAΜΠΡΙΕΛ Ή ΠΑΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ; (λέμε τώρα)

Παράδειγμα δεύτερο. Η Πανάθα έχει πάρει τον Κένι τον Γκάμπριελ, που ήθελε και ο Θρυλέων το καλοκαίρι, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει τις συζητήσεις μαζί του, πριν ο Σφαιρόπουλος αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται ξένο πίσω από τον Πρίντεζη και θα μείνει με Παπαπέτρου-Αγραβάνη. Η γκρίνια ξεκίνησε: Να, ορίστε, πάλι ξεροκέφαλος, ο προπονητής. Επιμένει, δεν έχουμε παίκτη πίσω από τον Πρίντεζη. Κι αν χτυπήσει ο Γιώργος , τί γίνεται; Υποτίθεται, ότι όλα αυτά, γιατί ο Παπαπέτρου πρέπει-λέει- να παίζει στο "3". Λες και έχει υπογράψει σύμβαση έργου, με τη θέση. Και φτάνουμε στο ντέρμπι. Ο Γκάμπριελ, που σκέφτηκε να πάρει ο Ολυμπιακός, παίζει στον Παναθηναϊκό, πλέον. Αλλά το ντέρμπι ο Κένι, το είδε ολόκληρο από τον πάγκο, ενώ ο Παπαπέτρου έγινε παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού και πρόσωπο του ντέρμπι.

ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΣ, ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΣ

-Εντάξει Λεπτολόγε, δηλαδή λες για τον Γκάμπριελ. Μας δουλεύεις;

- Και για ποιον να πω. Α, οκέι. Ένας ακόμη, που σκεφτόταν ο Ολυμπιακός, ήταν και ο Νίκολς. Κι αυτός στον Παναθηναϊκό πήγε. Αλλά δεν...

ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ

Θέλουτε κι άλλα; Η Πανάθα χωρίς να μπορεί να απειλεί μέσα στο καλάθι, προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι, με Τζέιμς και Ρίβερς να παίρνουν όλες μα όλες τις επιθέσεις. Δύσκολο να κερδίσουν 2 παίκτες, μια ολόκληρη ομάδα. Σαράντα λεπτά ο Τσάβις, έψαχνε να βρει έναν τρίτο παίκτη να ακολουθήσει το δίδυμο. Ο Καλάθης ξεκίνησε πύραυλος και συνέχισε σαν γκαρέλι στην ανηφόρα, ο Μπουρούσης δοκίμαζε τρίποντα, ο Φώτσης πολύ δεν, ο Παππάς μπήκε περισσότερο γιατί έπρεπε παρά γιατί το ήθελε ο προπονητής, ο Φελντέιν γατάκι, ο Νίκολς γατάκι εις το τετράγωνο, ο Τζεντίλε κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και ο Σίνγκλεντον στη σκιά του Μπιρτς. Δυο είδαν το ματς χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο: Χαραλαμπό και Γκάμπριελ.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ

Γενικά, όμως, η Πανάθα είναι στο ψάξιμο. Ποιος είναι ο ηγέτης της ομάδας; Ο Καλάθης που εξαφανίζεται στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Ο Μπουρούσης που δεν παίζει πολύ, κι όταν παίζει ο Πασκουάλ κάνει γκριμάτσες γιατί η άμυνα είναι ευάλωτη; Ο Τζέιμς, ο Ρίβερς; Ποιος. Ούτε και ο ίδιος ο Τσάβης δεν ξέρει να σας απαντήσει. Στο ψάξε-ψάξε δεν θα το βρεις είναι και αυτός, σε μια ομάδα η οποία δεν είναι δική του, αλλά αυτό το ήξερε όταν ερχόταν να υπογράψει το κοντράτο με τον κύριο Δημούτρη.

ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ

Ο Ολυμπιακός, ας ούμε που λέει και ο Παράσχος, δεν ψάχνει. Στο βράδυ, που Σπανούλης και Πρίντεζης δεν ήταν στα καλύτερά τους, γιατί προέρχονταν από τραυματισμό, όλοι έδωσαν το κατιτίς τους. Ο Μάντζαρης έπεσε πάνω στον Καλάθη, ο Παπανικολάου κυνήγησε τον Ρίβερς στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Λοτζέσκι ξύπνησε επιθετικά στο διάστημα της ανάκαμψης, ο Γκριν έβαλε κρίσιμους πόντους, ο Μπιρτς-Μπερτς το ίδιο είναι, προκάλεσε ημικρανίες στον Σίνγκλεντον, ο Γιανγκ έβαλε μέχρι και πεταχτάρι, έριξε τάπες, έβγαλε άμυνες, ο Παπαπέτρου ήταν κλειδί της νίκης, ο Μιλουτίνοβ έβαλε ένα καλάθι και ο Γουότερς ένα τρίποντο.

Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 12-3

Ο Σφαιρόπουλος έτσι έφτασε στο 12-3 επί του Παναθηναϊκού, ρεκόρ που δεν είχαν Ιωαννίδης και Ίβκοβιτς στα ντουζένια τους. Πιο πολύ, όμως, ο προπονητής και η ομάδα του βλέπουν να δικαιώνονται σε βασικές επιλογές τους. Και η εμπιστοσύνη στον κορμό και η υπομονή που έκαναν για τον Γιανγκ, περιμένοντας την ολική επαναφορά του, μετράει στο τέλος.

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ

Η νίκη δεν είναι, μια απλή νίκη. Έχει πολλαπλή σημασία, όπως λέγαμε μικροί στο χωριό μου. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 11-5, παρακολουθεί πλέον σε απόσταση ανάσας την ΤΣΣΚΑ Μασκβά, κι ακόμη:
- Δίπλωσε τις νίκες του επί της Πανάθας, κάτι που σημαίνει η διαφορά τους δεν είναι 11 νίκες έναντι 9, αλλά 12-9. Για να τον περάσουν οι πράσινοι, πρέπει να κάνουν τρεις νίκες επί πλέον

- Σε περίπτωση που διπλώσει και τη νίκη επί της Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα, για να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK