Μου ανεβαίνει και το ζάχαρο...

Ο Λεπτολόγος είδε το ηλιοβασίλεμα με τη σπιτονοικοκυρά του, γράφει για τον παράγοντα που του ανεβαίνει το ζάχαρο και έναν κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, θα λέγαμε...Mεταξύ άλλων, ο μηδενισμός, το μπαλάκι του τένις, οι...μυστικοί ρέφερι και η σύσταση στον Μάικ Τζέιμς. Απολαυστικός!

Μου ανεβαίνει και το ζάχαρο...

Πλήθος θαυμαστριών έσπευσαν, εδώ στο νησί που βρίσκομαι, να με αποθεώσουν άμα τη (επαν)εμφανίσει μου (τσ, τσ, πως τα φτιάχνω έτσι, φτου μου μη με ματιάσω) στο διαδίκτυο. "Κύριε Λεπτολόγε δεν το 'ξερα ότι είστε τόσο δημοφιλής, μου είπε η ευειδής σπιτονοικοκυρά μου", με την οποία αργότερα απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα.

Βέβαια-βέβαια, τέτοια επιτυχία. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, διευθυντής του Contra, με πρόλαβε το ίδιο βράδυ: "Κύριε Λεπτολόγε, τεράστια επιτυχία. Έπεσαν οι σέρβερ, ούτε ο Μίστερ Ρόμποτ, δεν είχε προκαλέσει τέτοιο κυβερνοχάος. Περιμένω με αγωνία το επόμενο πόνημά σας".

Ανασηκώθηκα από το κρεβάτι μου κι άρχισα να μονολογώ: "Τι τα 'θελες ρε γερο-ξεκούτη τα ηλιοβασιλέματα. Έχεις και μια δουλειά να κάνεις. Οι άνθρωποι σε πληρώνουν. Όχι για να κάθεσαι..." είπε ο ένας μου εαυτός, για να απαντήσει ο άλλος. "Ρε κάτσε εκεί που είσαι. Μην πιέζεσαι, στην ηλικία σου. Έχεις και ζάχαρο..."

Είπα ζάχαρο και θυμήθηκα, μια ωραία φράση που κυκλοφορεί εσχάτως στον ΕΣΑΚΕ: "Παιδιά μην τον παρεξηγείτε τον .... (ονόματα δε λέμε). Του ανεβαίνει το ζάχαρο και ξεχνάει πολλές φορές..."

Κάπως έτσι δικαιολογήθηκε μια ψήφος που έδωσε γνωστός παράγων, μεγάλης ομάδος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δέλτα Σίγμα. Άλλα έλεγε αυτός, άλλα ήθελε η ομάς του, άλλα αντ' άλλων γενικώς.

Είναι, λέει, αρκετά διασκεδαστικά τα συμβούλια της λίγκας. Ειδικά όταν γίνονται προτάσεις για κατάργηση των αποφάσεων του Αθλητικού Δικαστή, από το δέλτα σίγμα. Δηλαδή Δρομοκαείτιο Σίγουρα...

ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Η κεντρική χορηγία, εν τω μεταξύ, για το πρωτάθλημα έχει εγκριθεί ήδη. Παρόλα αυτά, ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι οι όλες (μα όλες) ομάδες θα βάλουν στο κέντρο των γηπέδων τους, τον κεντρικό χορηγό Stoiximan. Κάτι τέτοιο, βάσει των κανονισμών, προβλέπει και ποινή μηδενισμού, αλλά ... που πας και εσύ κύριε Λεπτολόγε και τα σκαλίζεις; Δεν πας ξανά για ψάρεμα; Έλα ντε...

ΕΜΟΥΣΑ...

Τι σας έλεγα την περασμένη εβδομάδα για τους ρεφερήδες. Μπαλάκι του τένις τους έκαναν. Τελικά η επιστολή Μπερτομέου ήρθε παραμονές της έναρξης του Γιούροκαπ ώστε να πείσει τους διαιτητάδες ότι η Ευρωλίγκα θα τους περιθάλψει με στοργή και προδέρμ. Δηλαδή θα τους δώσει τριετή εγγυημένη παρουσία, ό,τι κι αν γίνει, στις διοργανώσεις της. Κάτι σαν τα εγγυημένα συμβόλαια των ομάδων, ας ούμε. Τι είπα; Ας ούμε; Όχι κύριοι. Εμούσα. Έτσι λέγεται πλέον, μετά την ανάποδη τούμπα η οποία έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στον χώρον της καλαθοσφαίρισης...

VERY SOON

Για πρώτη φορά, πάντως, μετά από δεκάξι χρόνια όταν είχε διεξαχθεί η πρώτη Ευρωλίγκα, οι ρεφερήδες έμειναν μυστικοί. Τότε, το 2000 οι διαιτητές του πρώτου αγώνα (Ρεάλ-Ολυμπιακός, καλή ώρα όπως εφέτος) είχαν μείνει μυστικοί. Κανείς δεν τους ήξερε. Ανακοινώθηκαν λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ, για να μη τιμωρηθούνε. Αν μπείτε τώρα, στην ιστοσελίδα τoυ Eurocup, κάτω από την ένδειξη Referrees, σημειώνεται: To be announced soon. Θα ανακοινωθούν σύντομα. H soon in a theater near you. Oh yea...

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ, ΦΥΓΕΙ

Και οι τρεις Έλληνες, που πήραν ορισμό για το Γιούροκαπ, πάντως, έφτιαξαν βαλίτσες, πήραν το αεροπλανάκι και προσγειώθηκαν στις πόλεις που έπρεπε να πάνε. Και ο Γκόντας και ο Φούφης και ο Παπαπέτρου, για τον οποίο πολλοί έλεγαν ότι θα υποκύψει στην απειλή της ΕΟΚ. Θα μου πείτε, αν σας έλεγαν εσάς, θα γλιτώσετε από την Ελλάδα και θα πάτε να δουλέψετε στην Ευρώπη, όπου σας εγγυώνται και τριετή παρουσία, τι θα κάνατε; Θα μένατε Ελλάδα; Δεν θα 'σασταν καλά, τριαλαρί, λαρό, ολέ!

ΜΑΪΚ, ΗΡΕΜΗΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

Πάνω στα νεύρα του ο Μάικ Τζέιμς κατέβασε μια τζαμαρία. Όλοι το έχουμε πάθει. Δεν έχετε κλωτσήσει με νεύρα μια καρέκλα και έχετε χτυπήσει το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού σας. Ο πόνος είναι αβάσταχτος. Αλλά κι εσύ ρε Μάικ, το παράκανες. Είπαμε να νευριάσεις, όχι να κόψεις το χέρι σου. Ένας γιατρός, φίλος μου, πάντως μόλις του διάβασα την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, μου είπε: "Α, θα μείνει έξω τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Ειδικά, αν έχουν κοπεί οι τένοντές του..."

ΒΡΑΖΕΙ, ΒΡΑΖΕΙ

Στον Κολοσσό, θυμήθηκαν πάντως κάποιες παρόμοιες εκρήξεις του Τζέιμς. Και δεν είχε μείνει και πολύ καιρό στην Ελλάδα. Αλλά το αίμα του βράζει. Και ... σκάει, όταν ακούει τον προπονητή να του φωνάζει, από τον πάγκο.

ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

Άρχισε τις αλλαγές ξένων η ΑΕΚ. Ρε παιδιά, κάτι πιο πρωτότυπο, δε γίνεται; Αλλάξτε... κουρτίνες. Πάλι τους ξένους;

News 24/7

24MEDIA NETWORK