Ο προπονητής ταραμοσαλάτα και ο Giannis

Ο Λεπτολόγος θέλει να φάει ταραμοσαλάτα με την ησυχία του και για αυτό γράφει για τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ. Τον ποιον είπατε; Το...σαρακοστιανό μενού συμπληρώνεται με Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και με ολίγην από Εθνική ομάδα του χρυσού 1987.

Ο προπονητής ταραμοσαλάτα και ο Giannis

«Που’ σαι Λεπτολόγε της πλάκας;»

«Εδώ, πετάμε αετό…»

«Αυτό το κάνεις όλο το χρόνο, δεν χρειάζεται να περιμένεις τη Καθαρά Δευτέρα. Μου χρωστάς ένα πόνημα…»

«Μα…»

«Ταραμά!»

«Έχετε; Πολύ ωραίος…»

«Ρε κόψε την πλάκα και κάτσε και γράψε …»

Όπως ξεύρετε οι διάλογοί μου με τον αρχισυντάκτη μου, Σταύρο Γεωργακόπουλο, είναι πάντοτε εκλεπτυσμένοι και διακατέχονται από αμοιβαίο πνεύμα ευγένειας και κατανόησης. Άσπρο αυτός, μαύρο εγώ. Πήγα να του εξηγήσω γιατί ο Μπέντο είναι καλός προπονητής και με κοίταζε με μισό μάτι: «Ρε φίλε, άσε τον Μπέντο και πες μας για τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας».

Που να του εξηγήσω όμως. Δεν θα καταλάβει Χριστό. Η Εθνική λέει ψάχνει παρτάιμ προπονητή και εν συνεχεία ένα μόνιμο κόουτς, για τα προκριματικά. Δηλαδή έναν που θα κοουτσάρει την ομάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ της Φινλανδίας και μετά από ένα μήνα θα ψάχνει τον κόουτς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Αν τα πω αυτά στον Σταύρο, θα πει το γνωστό «ρε Λεπτολόγε έχεις φυράνει» και θα’ χει δίκιο. Πώς να του εξηγήσω ότι αυτό το σκεπτικό, όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και το πιθανότερο σενάριο, να το δούμε σε εφαρμογή.

Διαφορετικά δεν θα πηγαίνανε στη Μόσχα ο Βασιλακόπουλος με τον Τσαγκρώνη, να μιλήσουνε με τον Ιτούδη, που είδε με καλό μάτι την ιδέα να κοουτσάρει την Εθνική του Αντετοκούνμπο, αλλά έπεσε στον τοίχο του Αντρέι Βατούτιν. Η ΤΣΣΚΑ δεν θα έκανε ποτέ τη χάρη στην ελληνική ομοσπονδία να της δώσει τον προπονητή της. Κι έτσι προέκυψε ένα μεγαλοπρεπέστατο νιετ.

Το δίδυμο της επιτυχίας επέστρεψε άπραγο από την ωραία Μόσχα και η Εθνική παραμένει πάλι χωρίς κόουτς.

Ο Τσαγκρώνης, όπως λέγεται, τάσσεται υπέρ της λύσης Πρίφτη, αλλά ο πρόεδρος δεν έχει πειστεί ακόμη. Συζητάει διάφορα ονόματα. Ουσιαστικά, όμως, βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Μόνο του Γιαννάκη, του φέρνει μια μικρή αλλεργία…

Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ

Κι όλα αυτά, ενώ υπάρχει μια συγκυρία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο ολ-σταρ Έλληνας περιμένει το Ευρωμπάσκετ σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξει και το ταλέντο του, μέσα από την Εθνική Ελλάδος. Ποια είναι η συγκυρία; Ότι αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι η τελευταία του υποχρέωση, για την επόμενη διετία. Μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ο Γιάννης, δεν θα έχει άλλη υποχρέωση. Εκτός αν νομίζετε ότι θα παίζει με την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν θα παίζει. Όπως και οι υπόλοιποι ΝΒΑερς. Πολύ θα ήθελε να κάνει κάτι καλό με την ομάδα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Τι άλλο ισχύει; Μετά το Ευρωμπάσκετ 17, αρχίζει μια άλλη φάση για την Εθνική Ομάδα. Με προκριματικά διετίας, χωρίς μεγάλη διοργάνωση, ουσιαστικά πρέπει να δημιουργηθεί μια διευρυμένη ομάδα, που θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μάιο θα γίνει η κλήρωση, για να μάθουμε και τους αντιπάλους της Εθνικής, σε αυτή τη νέα της πρόκληση. Θεωρητικά ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής, θα πρέπει να έχει στα χέρια του δυο ομάδες. Μια που θα διεκδικεί την πρόκριση, με το υπάρχον και διαθέσιμο υλικό κι άλλη μία, η οποία θα παίζει στα τελικά. Δεν είναι εύκολο και χρειάζεται συνολικός σχεδιασμός, με άνοιγμα των επιλογών. Ο προπονητής που θυμίζουμε θα προσληφθεί … σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΟΚ μετά το Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου. Ας πούμε τον Οκτώβριο. Το Νοέμβριο … θα ξεκινήσουν οι αγώνες.

ΛΕΦΤΑ (ΔΕΝ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Και γιατί η ΕΟΚ δεν προσλαμβάνει από τώρα ένα προπονητή, που θα κάνει και τις δυο δουλειές; Και του Ευρωμπάσκετ και των επόμενων υποχρεώσεων. Γιατί όπως λέγεται δεν υπάρχει … σάλιο. Το ταμείον είναι μείον. Οπότε δεν περισσεύουν χρήματα να δοθούν από τώρα σε μόνιμο προπονητή.

Λεφτά δεν υπάρχουν. Εκτός, αν πρόκειται να ταξιδέψει ο γενικός, οπότε … αλλάζει το θέμα. Από τη Μόσχα στη Νέα Ορλεάνη. Η χαρά του (παράξενου) ταξιδιώτη! Εντάξει, έκανε και επαφές ο άνθρωπος. Είδε το Γιάννη να παίζει στο ολ-σταρ γκέιμ και μετά συζήτησε με τον Κουφό. Αλήθεια, θα έρθει ο Κώστας στο Ευρωμπάσκετ; Δεν το πολυβλέπω..

ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί, αλλά όπως λένε πρόσφατα η ΕΟΚ απέρριψε μια δελεαστικότατη πρόταση χορηγίας, από γνωστή αλυσίδα σουπερ-μάρκετ!

Ως γνωστόν με την ομοσπονδία μπάσκετ είναι λίγο δύσκολο να βγάλεις άκρη. Στο μόνο, άλλωστε, που είναι ασυναγώνιστη είναι να δίνει ρεσιτάλ όταν την κατηγορούν για ανοργανωσιά, έλλειψη προγραμματισμού και της καταλογίζουν ευθύνες, όπως έκανε η ΔΕΑΒ για τον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου. Εκεί αρχίζουν τα γνωστά «μας κυνηγούν τα κέντρα εξουσίας» και «η διαδρομή όλων μας είναι γνωστή», οέο…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Τελευταίο για σήμερα. Τριάντα χρόνια, συμπληρώνονται στις 14 Ιουνίου, από το Ευρωμπάσκετ 87. Κι είναι η πρώτη φορά, από τότε, που έχουμε σοβαρές πιθανότητες να ξαναδούμε όλη την ομάδα ξανά στο ΣΕΦ. Κι όταν λέμε όλη, εννοούμε όλη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK