Οι "μπλε" αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

Το Contra.gr εγκαινιάζει τη νέα του στήλη "Retro Sories" η οποία έρχεται να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νεότερους πώς είχε καλύψει το μπλε σάιτ γεγονότα και ειδήσεις του παρελθόντος. Τι είχε γίνει, λοιπόν, σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου τα τελευταία χρόνια;

Οι "μπλε" αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

Τα 15 χρόνια τα έκλεισε και πλέον το Contra.gr βαδίζει ολοταχώς προς την ενηλικίωσή του. Δεκαπέντε χρόνια γεμάτα ειδήσεις, αρθρογραφίες, κείμενα, αφιερώματα, ειδησεογραφία. Όλα αυτά που εσείς αγαπήσατε στο μπλε σάιτ και το βάλατε στην καρδιά σας.

Μια νέα στήλη λοιπόν έρχεται για να θυμίσει στους παλιούς και να μάθει στους νεώτερους πώς είχε καλύψει το μπλε σάιτ γεγονότα και ειδήσεις του παρελθόντος μέσα σε αυτό το διάστημα των 15 χρόνων.

Με... στάσεις σε ημερομηνίες που είχαν κάτι να μας πουν! Σαν σήμερα λοιπόν, 14 Οκτωβρίου, οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε και μας θυμίζουμε τα περασμένα που λέει και το τραγούδι.

ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: 2004

Ο Ριβάλντο που τότε βρισκόταν στον Ολυμπιακό, ονειρευόταν να φτάσει μέχρι τον τελικό Champions League στην Κωνσταντινούπολη! Τελικά έφτασε η Λίβερπουλ που τον είχε αποκλείσει κιόλας από τους ομίλους και εντέλει το κατέκτησε με ανεπανάληπτο τρόπο κόντρα στη Μίλαν. Από 0-3 στο ημίχρονο 3-3 τελικό και πέναλτι μέχρι τελικής πτώσης.

Τι είχε γράψει τότε το Contra.gr;

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη, οΡιβάλντο γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας τουμε την εταιρεία αθλητικών ειδών PUMA. O Βραζιλιάνος επεφύλασσε εκπλήξεις αφού δεν δίστασε να δηλώσει ότι φαντάζεται τον εαυτό του στην Κωνσταντινούπολη με την φανέλα του Ολυμπιακού, όπου και διεξαχθεί ο τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Ο "Ρίμπο αναφέρθηκε στην περιβόητη σύγκριση με τονΕζέκιελ Γκονζάλεζ,ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να κλείσει την καριέρα του σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό.

Οι "μπλε" αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

Η ατάκα που ξεχώρισε ήταν αδιαμφησβήτητα αυτή που είπε ο "Ρίμπο" για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:"Θα ήθελα να ξαναπαίξω στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία έχω παίξει και στο παρελθόν και ελπίζω αυτό να γίνει την άνοιξη", δήλωσε ο Βραζιλιάνος αφήνοντας άφωνο το κοινό.

Ο Ριβάλντο ερωτήθηκε και για τηνπερίφημη ατάκατου προέδρου του Παναθηναϊκού, Αργύρη Μήτσου, ο οποίος είχε τονίσει οΕζέκιελ Γκονζάλεζ είναι...δύο Ριβάλντο."Εγώ σέβομαι την άποψη του προέδρου του Παναθηναϊκού και τον Γκονζάλεζ, τον οποίο και θαυμάζω ως παίκτη. Δεν μου αρέσει όμως να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους παίκτες. Αλλωστε και ο δικός μας πρόεδρος, αν ερωτάτο, τότε θα έλεγε ότι ο Ριβάλντο ισούται με δύο Γκονζάλεζ".

Ο κόσμος του συλλόγουτον έχει "αγκαλιάσει" πραγματικάκαι όπως ήταν φυσικό ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε στο θέμα:"Από τις πρώτες στιγμές μου στην Ελλάδα είμαι εντυπωσιασμένος από την θερμότητα του κόσμου, που φάνηκε και από την υποδοχή που μου επεφύλασσαν. Μετά από αυτά που μου έδειξαν κατάλαβα ότι έκανα την καλύτερη επιλογή που μπορούσα, ενώ είμαι ικανοποιημένος και από την Ελλάδα και τον Πειραιά γιατί μου θυμίζει την πατρίδα μου".

Ρόλο... δημοσιογράφου πήρε και ηγυναίκα τουη οποία τον ρώτησε αν θέλει να κάνουνένα παιδί στην Ελλάδα, με τον Ριβάλντο να απαντάκαταφατικάκαι να τονίζει ότι έχει ήδη "δεθεί" αρκετά με την χώρα μας. Τέλος ο "Ρίμπο" έκανε λόγογια την επιτυχία της Εθνική μας στο EUROκαι σε σχετική ερώτηση, αν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τόνισε ότι αυτό αφορά τον...Οτο Ρεχάγκελ.

ΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: 2005

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τιμωρήθηκαν για το επεισοδιακό ντέρμπι στο ΣΕΦ και τα όσα ευτράπελα είχαν συμβεί. Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Οι "μπλε" αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ: 2007

Η Εθνική μας επικρατεί με 3-2 της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ και χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να κλείσει θέση για το Euro 2008. Τελικά τα κατάφερε!

Οι "μπλε" αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

ΣΤΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: 2013

"Έφυγε" από τη ζωή ο Φίλιππος Συρίγος, ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Αξέχαστος...

Οι "μπλε" αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

To Contra.gr έγραφε τότε: "Ο Φίλιππος Συρίγος δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, του οποίου άλλωστε υπήρξε "πατριάρχης" στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, έφυγε νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 65 ετών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK