Όταν ο Τεν Κάτε λύγισε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού

Το Retro Sories επανέρχεται και σας θυμίζει το ξέσπασμα του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε στα αποδυτήρια της ομάδας μετά την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη με 3-2 πριν από οκτώ χρόνια. Τι είχε πει ο Ολλανδός προς τους παίκτες;

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ-ÅÑÃÏÔÅËÇÓ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS-ERGOTELIS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ-ÅÑÃÏÔÅËÇÓ / SUPERLEAGUE / PANATHINAIKOS-ERGOTELIS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σεζόν 2008-09. Πριν δηλαδή από οκτώ ακριβώς χρόνια. Ημέρα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου. Ο Παναθηναϊκός του Χενκ Τεν Κάτε υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Εργοτέλη σε εξ αναβολής ματς για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι "πράσινοι" δεν ήταν σε καλό φεγγάρι μιας και είχαν προηγηθεί δύο σερί ισοπαλίες με ΠΑΟΚ (0-0) και Ηρακλή (2-2) και ήθελα οπωσδήποτε τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα δύο γκολ του Κουτσιανικούλη και του Μπούντιμιρ όμως καταδίκασαν τον Παναθηναϊκό σε ήττα, παρά τα δύο τέρματα που πέτυχαν οι Γκάμπριελ και Χριστοδουλόπουλος.

Λίγη ώρα μετά το ματς και ενώ οι παίκτες του Τριφυλλιού βρισκόντουσαν στα αποδυτήρια, ο Χενκ Τενκ Κάτε ξέσπασε και τους μίλησε με πολύ σκληρά λόγια, ενώ δεν δίστασε να τους ανακοινώσει ότι σκέφτεται να παραιτηθεί. Παρόλο που βρισκόταν μόνο μερικούς μήνες στον πάγκο.

Θυμηθείτε τι έγραφε τότε το Contra.gr:

Όταν ο Τεν Κάτε λύγισε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού

Τεν Κάτε: "Σκέφτομαι να παραιτηθώ"

Ανοιχτό το ενδεχόμενοπαραίτησηςαπό την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού άφησε μιλώντας στους παίκτες του μετά το ναυάγιο με τον Εργοτέλη ο Χενκ τεν Κάτε.Ο Ολλανδός τεχνικόςξέσπασε στα αποδυτήρια:"Δεν αντέχω άλλο, σκέφτομαι να παραιτηθώ".

Ο τενΚάτε συνέχισε: "Δεν λειτουργείτε ως ομάδα, ο καθένας κάνει ότι θέλει. Δεν μπορώ να προπονώ άλλο αυτήν την ομάδα. Ψηφίστε επιτέλους αν με θέλετε ή όχι".

Σε συνδυασμό με την επίσημη τοποθέτησή του («αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται») οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για την ομάδα του «τριφυλλιού». Απομένει να δούμε αν ο Ολλανδός τεχνικός θα κάνει πράξη την πρόθεση του υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Εν αναμονή φυσικά και της επίσημης αντίδρασης από πλευράς διοίκησης του Παναθηναϊκού. Στελέχη πάντως της ΠΑΕτόνιζαν αργά το βράδυότι "δεν τίθεταιθέμα προπονητή, εμπιστευόμαστε την ομάδα και την τεχνικήηγεσία και θεωρούμε ότι τα τρία επόμενα παιχνίδια είναι μία ευκαιρία για ανάκαμψη του Παναθηναϊκού".

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και πληροφορίες, ο Χεντ τεν Κάτε παραμένει στον πάγκο του πναθηναϊκού και το μέλλον του θα κριθεί στα τρία επόμενα παιχνίδια μεΠανιώνιο το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, με Βέρντερ Βρέμης την Τρίτη στη Γερμανία και με Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνέντευξη Μπασινά: Γκουμομπασινάδες και Ριζούπολη
Το ξέσπασμα του Ριβάλντο: "Είμαι ντροπιασμένος από την πορεία του Ολυμπιακού"

News 24/7

24MEDIA NETWORK