Αυτοί θα σφυρίζουν πλέον στους τελικούς

Ο Σπυριάρης γράφει για τους ρέφερι που αποχωρούν, αλλά και γι' αυτούς που θα παραλάβουν τη σκυτάλη στη Stoiximan.gr Basket League.

Αυτοί θα σφυρίζουν πλέον στους τελικούς

Νέο αίμα μπαίνει από εδώ και στο εξής στην Stoiximan.gr Basket League σε ό,τι αφορά στους διαιτητές, με δεδομένο ότι αποχωρούν τέσσερα πρωτοκλασάτα ονόματα σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Ο Χρήστος Χριστοδούλου ξεπέρασε το όριο των 50 ετών και αυτομάτως τίθεται εκτός διοργανώσεων FIBA (παρ' όλα αυτά συνεχίζει στην Ευρωλίγκα που δεν έχει όριο ηλικίας), ο Σπύρος Γκόντας διάλεξε να σφυρίξει στο Eurocup (άρα δεν θα ορίζεται στην Stoiximan.gr Basket League), ενώ το ίδιο θα πράξει και ο Ηλίας Κορομηλάς (άρα κι αυτός δεν θα μπαίνει στην κληρωτίδα για την Stoiximan.gr Basket League)...

Προσθέστε και τον Κώστα Μητσόπουλο, που ξεπέρασε κι αυτός το όριο των 50 ετών, συνεπώς έχουμε τέσσερις διαιτητές που συμμετείχαν στους περυσινούς τελικούς της Α1 και εφέτος τίθενται εκτός.

Συνεπώς το βάρος τουλάχιστον στα ματς που θα κρίνουν τους τίτλους θα πέσει σε λιγότερους από τους... γνωστούς διαιτητές και μαζί θα προωθηθεί νέο αίμα. Αναστόπουλος, Σχινάς, Πηλοϊδης θα είναι οι πιο έμπειροι, ενώ από πίσω τους έρχονται οι άλλοι δύο διεθνείς Μάνος και Καρακατσούνης, συν τον Παναγιώτου και τον Ψαριανό που έχουν παίξει σε τελικούς τα τελευταία χρόνια.

Δεν φτάνουν, όμως, μόνο αυτοί για όλα τα ματς, συνεπώς θα δούμε πολλά νέα πρόσωπα στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην Stoiximan.gr Basket League. Ποιος θα είναι αυτοί; Θα το αποφασίσει μέσα στη σεζόν η ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Να ξέρετε, πάντως, ότι υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί ρέφερι στην Ελλάδα που δεν είναι διεθνείς (π.χ. Μαγκλογιάννης, Ανδρικόπουλος, Διαμαντής, Μπήτης) και περίμεναν τη σειρά τους για να δείξουν την αξία τους και στο κορυφαίο επίπεδο. Ίσως να λείπει η εμπειρία των σπουδαίων διαιτητών που δεν θα συνεχίσουν στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά διάδοχη κατάσταση υπάρχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK