Ενα αστέρι ξαναγεννιέται...

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει πολλά ακόμα να δώσει στο μπάσκετ. Η διαδικασία επανεκκίνησης της καριέρας του προχωρά και τα καλύτερα έρχονται. Ο Σπυριάρης εξηγεί.

Ενα αστέρι ξαναγεννιέται...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τα προβλεπόμενα. Εβαλε 13 πόντους, έδωσε και 9 ασίστ. Ο Κεμ Μπιρτς συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά. Είχε 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. Αυτός όμως που πραγματικά έκανε αισθητή την παρουσία του στο Αλεξάνδρειο ήταν ο Κώστας Παπανικολάου.

Τα 3 συνεχόμενα τρίποντα που πέτυχε ο 26χρονος φόργουορντ στο δεύτερο ημίχρονο είναι βγαλμένα από το πρόσφατο παρελθόν, που όμως μοιάζει τόσο μακρινό. Μας πήγαν πίσω στο 2012 και στο 2013, που ο Παπ έπαιζε με άλλη ψυχολογία και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Τότε που το τρίποντο ήταν απλά ένα μέρος της καθημερινότητας.

Από τότε που ο διεθνής φόργουορντ έφυγε από τον Ολυμπιακό και πήγε στην Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια στο ΝΒΑ, η καριέρα του πήρε άλλη τροπή. Και επέστρεψε στην Ελλάδα με άλλη ψυχολογία.Στο Αλεξάνδρειο ο Παπανικολάου είχε 3/4 τρίποντα, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε 3/3 στην εκκίνηση της επανάληψης κι εκεί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός εκτοξεύτηκε.

Μα θα πείτε δεν είναι και τρομερό επίτευγμα να βάλει διεθνής παίκτηw 3 τρίποντα. Πράγματι. Ο τρόπος όμως που σούταρε, η αυτοπεποίθησή του και εν τέλει η ευστοχία του, λένε πάρα πολλά.Και είναι προφανώς εικόνα από τα προσεχώς για τον 26χρονο, που όταν αρχίσει να πιστεύει κι άλλο στον εαυτό του, θα γίνει άλλος άνθρωπος.

Για να καταλάβατε τι εννοούμε, ο Παπανικολάου στα τέσσερα ματς της Stoiximan.gr Basket League που είχαν προηγηθεί, είχε 2 στα 11 τρίποντα! Και στην EuroLeague, 2 στα 15! Σύνολο; 4 στα 26 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αρα τα 3 στα 4 στο Αλεξάνρειο είναι μια πολύ καλή είδηση και για τον Ολυμπιακό και για τον ίδιο τον παίκτη.

Εvα αστέρι του ελληνικού μπάσκετ, που έμοιαζε να χάνει την λάμψη του αλλά μέσω των ερυθρολεύκων ξαναγεννιέται. Ηδη έχει αρχίσει να κάνει καλά παιχνίδια, αν βάλει και το σουτ στα όπλα του, θα γίνει και πάλι ο παίκτης που θαυμάζαμε όταν ήταν 22 και 23 ετών... Αλλωστε δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια.

Μόλις 26 είναι. Οσο ήταν και ο Πρίντεζης τη σεζόν 2011-12, όταν κι αυτός ξαναβρήκε τον εαυτό του στον Ολυμπιακό και εκτόξευσε την καριέρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρης-Ολυμπιακός 63-70

News 24/7

24MEDIA NETWORK