Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι διαιτητές της EuroLeague

Πώς και γιατί ο Σπύρος Γκόντας και ο Ηλίας Κορομηλάς θα γυρίσουν ξανά στα ελληνικά παρκέ. Βέβαια δεν είναι αυτό ακριβώς που νομίζετε. Αλλά είναι ένα βήμα. Ο Σπυριάρης έχει το ρεπορτάζ.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι διαιτητές της EuroLeague

Από την αρχή της σεζόν οι τέσσερις Έλληνες διαιτητές που σφυρίζουν στην EuroLeague ήταν υποχρεωμένοι να διαλέξουν μεταξύ των εγχώριων διοργανώσεων (και το Champions League της FIBA) ή το Eurocup.

Το δίλημμα τούς τέθηκε, η EuroLeague ήταν κατηγορηματική και δεν άφησε περιθώριο επιλογής (όποιος ήταν μαζί της υποχρεωτικά θα έπαιζε και στο Eurocup) και κάπως έτσι οι Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς, Γιάννης Φούφης και Πέτρος Παπαπέτρου έπρεπε να επιλέξουν. Και διάλεξαν τις διοργανώσεις της EuroLeague. Κάτι που ουσιαστικά τους έθεσε εκτός Ελλάδας, δίχως όμως να υπάρχει κάποια τιμωρία. Απλά δεν ορίζονται στη Stoiximan.gr BasketLeague.

Τυπικά, δεν κρίνονται ικανοί. Παρ' όλα αυτά δεν έχει δημιουργηθεί ένταση ούτε κάποιος κρατάει... κακία από την ΕΟΚ στους τέσσερις Έλληνες διαιτητές. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σπύρος Γκόντας παραμένει κανονικά στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Αττικής.

ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΚΑ

Πάμε παρακάτω. Στην είδηση. Ο Σπύρος Γκόντας και ο Ηλίας Κορομηλάς θα παίζουν κανονικά στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ και από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα οριστούν κανονικά. Πρόκειται για το τοπικό πρωτάθλημα της Αττικής, της μεγαλύτερης Ένωσης της χώρας.

Κι αν σας φαίνεται υποτιμητικό, να σας πούμε ότι και πέρυσι σφύριζαν κανονικά στο πρωτάθλημα. Όπως σφυρίζει και ο Τάσος Πηλοϊδης, επίσης διεθνής ρέφερι και όποιος άλλος διαιτητής θέλει να προσφέρει στην Ένωση που ανήκει ο Σύνδεσμους τους.

Οι ίδιοι θέλουν να έχουν παιχνίδια, η ΕΣΚΑ θέλουν τους καλύτερους διαιτητές στα πρωταθλήματά της κι έτσι Γκόντας και Κορομηλάς επιστρέφουν.

Τι θα γίνει με τους Παπαπέτρου και Φούφη; Δεν ανήκουν στην Αττική, οπότε είναι θέμα της δικής τους Ένωσης. Όμως αν θέλουν ανοίγει και γι' αυτούς ο δρόμος.

Όλο το σκηνικό βέβαια μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη προέκταση. Διότι αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει καμιά τιμωρία για τους ρέφερι, αν ήταν έτσι δεν θα έπαιζαν ούτε στα τοπικά. Και ίσως μέχρι το τέλος της σεζόν να αλλάξουν τα πράγματα και για την Stoiximan.gr Basket League. Άλλωστε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πολλά διαφοροποιούνται εν μέσω μιας σεζόν.

Και δυστυχώς, τις περισσότερες φορές την... πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε. Εν προκειμένω οι διαιτητές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK