Τα 4:33 του Χάκετ και του Γιανγκ...

Ο Ολυμπιακός έφυγε διπλά λαβωμένος από το "Αμπντί Ιπεκτσί". Δεν είναι μόνο η ήττα από τη Γαλατά αλλά και ότι η δεύτερη πεντάδα δεν υποστήριξε τους βασικούς. Ο Σπυριάρης εξηγεί.

Τα 4:33 του Χάκετ και του Γιανγκ...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έφυγε διπλά λαβωμένος από το Αμπντί Ιπεκτσί. Δεν είναι μόνο ότι έχασε το παιχνίδι. Είναι και ότι η δεύτερη πεντάδα δεν υποστήριξε τους βασικούς, που επιβαρύνθηκαν πάρα πολύ εν όψει της δύσκολης εβδομάδας που ακολουθεί.

Απομένουν 2:28 για το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 6-20 στο Αμπντί Ιπεκτσί και δείχνει να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Ομως στην φετινή EuroLeague, το ροτέισον είναι επιβεβλημένο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρίχνει σταδιακά την δεύτερη πεντάδα στο παιχνίδι και ακριβώς σε εκείνο το σημείο, τη θέση του Βαγγέλη Μάντζαρη παίρνει ο Ντάνιελ Χάκετ και του Κεμ Μπιρτς ο Πάτρικ Γιανγκ.

Λίγο μετά, στο 8-20, βγήκαν και οι Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Παπανικολάου και στη θέση τους πέρασαν Ερικ Γκριν και Ματ Λοτζέσκι. Λογικές κινήσεις, συνηθισμένες, που στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν ώθηση στον Ολυμπιακό...

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, έφεραν ουσιαστικά την ήττα στην Πόλη. Κυρίως γιατί ο Ντάνιελ Χάκετ και ο Πάτρικ Γιανγκ μπήκαν δίχως απολύτως καμία συγκέντρωση στο παιχνίδι. Δεν ήταν θέμα φόρμας ή αθλητικής ικανότητας. Απλά δεν μπήκαν πνευματικά έτοιμοι στο παρκέ.

Πρόλαβαν και έμειναν 4:33 στο γήπεδο. Και ο Χάκετ και ο Γιανγκ. Οποιος όμως έβλεπε το ματς live, αντιλήφθηκε αμέσως την αλλαγή των δεδομένων. Ξαφνικά ο Ντέντμον βρήκε πεδίο δράσης και έβαλε 8 συνεχόμενους πόντους, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των δύο παικτών.

Το 6-20 έγινε μέσα σε δυόμιση λεπτά 14-20 και μετά έγινε άλλο παιχνίδι.Συν τοις άλλοις, ο Σφαιρόπουλος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε την πρώτη πεντάδα, διότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 12 πόντους διαφορά!!!

Οχι μόνο δεν κράτησε το +14, αλλά βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Βρέθηκε στο -12. Και ο Μάντζαρης, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, αναγκάστηκαν να μείνουν για περισσότερη ώρα στο παρκέ απ' ό,τι έπρεπε. Διπλό το κακό με άλλα λόγια, διότι και την ήττα δεν γλίτωσε ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του υπερφορτώθηκαν ακριβώς πριν από την... διαβολοεβδομάδα.

Τετάρτη υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, την Παρασκευή πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Παναθηναϊκό.Κι όλα αυτά γιατί οι ερυθρόλευκοι έδωσαν το δικαίωμα στην Γαλατά να ανατρέψει την κατάσταση. Γιατί ο Χάκετ και ο Γιανγκ δεν έπεισαν τον Σφαιρόπουλο για να τους ξαναβάλει και δεν μοιράστηκε ο χρόνος.

Γιατί πέραν του Λοτζέσκι και του Μιλουτίνοφ, οι αναπληρωματικοί ήταν στον... κόσμο τους. Και βέβαια ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε κι αυτός λάθος, που δεν εμπιστεύτηκε τον Παπαπέτρου ως δεύτερο 4αρι και τον έβαλε να αγωνιστεί μόνο 1:34.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σφαιρόπουλος: "Δεν λειτούργησε τίποτα σωστά..."
Η τάπα στον Πρίντεζη που έκρινε το Γαλατά-Ολυμπιακός!
Εκτέλεση από το τρίποντο! Ετσι έπεσε στην Πόλη ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK