"Ναπολιτάνα" 4,5 εκατ. για τον Ορέστη!

Μπορεί να πήγε με... καθυστέρηση ενός χρόνου στην Νάπολι και "πακέτο" με τον νεαρό Μέρετ, αλλά το συμβόλαιο που έκανε σίγουρα τον αποζημίωσε. Το 1,5 μύριο ετησίως, το "τρελό" deal με τους 2 δανεικούς κίπερ, πως η Ουντινέζε μπορεί να εισπράξει 35, το...χοντρό παρασκήνιο, ο ρόλος του agent Παναγιωτάκη.

"Ναπολιτάνα" 4,5 εκατ. για τον Ορέστη!

Στα 33 του χρόνια και έχοντας αγωνιστεί σε 5 ομάδες, σε 4 διαφορετικές χώρες, ο Ορέστης Καρνέζης κατάφερε να κάνει την κορυφαία μεταγραφή της καριέρας του, πηγαίνοντας σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη (Νάπολι), στην οποία θα δουλέψει με τοπ κόουτς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ο Κάρλος Ανσελότι, και απογειώνοντας το κασέ του πάνω από το εκατομμύριο!

Ο κίπερ της Εθνικής Ελλάδας εδώ και λίγες ώρες είναι και με την βούλα "παρτενοπέι", ο πρώτος Έλληνας παίκτης στην ιστορία της Νάπολι. Μιλάμε για ένα "φλέρτ" - ή δουλειά, αν πάμε στην... μανατζερική αργκό – που διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο, "έφαγε" άκυρα, χάλασε και ξανάφτιαξε αρκετές φορές, μέχρι να... πέσει το happy end της 5ης Ιουλίου!

Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε να γίνει ένα deal απο αυτά που σπανίως συναντάς στην... παγκόσμια ιστορία των μεταγραφών. Κι αυτό αφού η Νάπολι αγόρασε από την Ουντινέζε δύο τερματοφύλακες, έναν πιτσιρικά κι έναν έμπειρο, που κανένας τους δεν αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στους "φριουλάνι". Γιατί ο Αλεξ Μέρετ ήταν από το 2016 δανεικός στην Σπάλ ενώ ο Ορέστης Καρνέζης πέρσι την έβγαλε ως δανεικός στη Γουότφορντ!! Απίθανο και όμως ιταλικό...

Συνάμα το "πακέτο" αυτό των δύο γκολκίπερ που... πουλήθηκε από την Ουντινέζε στην Νάπολι, αποτελεί κι έναν... θρίαμβο των ατζέντηδων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Ανάμεσά τους και ο δικός μας Βασίλης Παναγιωτάκης, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή σχέση που έχει... κτίσει με τον Τζίνο Πότσο (έχουν συνεργαστεί και σε άλλες μεταγραφικές υποθέσεις) της Ουντινέζε.

Η Ουντινέζε από την πώληση των Μέρετ - Καρνέζη θα εισπράξει συνολικά (22 + 2,5) 24.500.000 ευρώ. Αυτό είναι το γκαραντί ποσό, γιατί μελλοντικά μπορεί να βάλει συνολικά στο ταμείο της επιπλέον 10 εκατ. που ανεβάζουν το ύψος αυτού του deal στα 34.500.000 €. Δεν τα λες και λίγα...

Από την μια μιλάμε για τρελή υπεραξία, όσον αφορά στον 21χρονο Μέρετ (ανήκει στο Γραφείο του Παστορέλο και είναι "ομόσταβλος" του Λιβάγια της...ΑΕΚ), που όταν στις 14 Ιουλίου του 2016 πήγαινε δανεικός στην Σπαλ η χρηματιστηριακή του αξία δεν ξεπερνούσε τις 600.000 €. Κι από την άλλη για μια επιτυχία των ατζέντηδων του Καρνέζη, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την καλή άποψη που υπήρχε από πέρσι στο τμήμα σκάουτινγκ της Νάπολι (και του αθλητικού διευθυντή Κριστιάνο Τζιουντόλι), κατάφεραν να τον συμπεριλάβουν σαν “απαραίτητο πακέτο”μαζί με το super talent Μερετ, τον οποίο θα... υποστηρίζει/συμπληρώνει με την εμπειρία του.

Το ότι ο Καρνέζης είναι ένας σταθερός κίπερ, ο οποίος κατάφερε να σταθεί εκτός από Καμπιονάτο, Πριμέρα και στην Πρέμιερ Λίγκ (15 ματς με την Γουότφορντ), ασφαλώς ήταν τα καλύτερα διαπιστευτήριά του. Για ένα συμβόλαιο 3+1 χρόνων με την Νάπολι, με ετήσιες αποδοχές κοντά στο 1,5 εκατ. €. Συνολικά δηλαδή την 3ετία θα στοιχίσει 4,5 μύρια στους "παρτενοπέι"!!

Για την ιστορία ο Καρνέζης στην Γουότφορντ, την περασμένη σεζόν, είχε αποδοχές 600.000 ευρώ ενώ πληρώθηκε και 15.000 € για κάθε νίκη της, είτε έπαιζε,είτε καθόταν στον πάγκο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK