O καλοκαιρινός "έρωτας" της Liaoning για Ιντέγε

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ βρήκε στην Κίνα την ομάδα που προσπάθησε τον Ιούλιο να πάρει τον φορ του Ολυμπιακού και μαζί αποκαλύπτει την απίθανη ιστορία για το πως χάλασε το deal... εξαιτίας ενός φίλου και συμπαίκτη του στην Εθνική Νιγηρίας.

O καλοκαιρινός "έρωτας" της Liaoning για Ιντέγε

Οι κινέζικες σειρήνες για τον Μπράουν Ιντέγε κτύπησαν κι αυτό το καλοκαίρι, απλά δεν διέρρευσαν... προτάσεις και ποσά, όπως δηλαδή είχε συμβεί τον περασμένο Φεβρουάριο, τότε που γράφτηκαν από 12 μύρια μέχρι και 20 εκατομμύρια προς τον Ολυμπιακό, ο οποίος τα αρνήθηκε!

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ με αφορμή την επιστροφή του Απόστολου Γιάννου στα γκολ και ψάχνοντας στην Chinese Super League έπεσε πάνω στην φρέσκια...ιστοριούλα του Μπράουν Ιντέγε. Για την ακρίβεια στο νέο καλοκαιρινό φλέρτ των Κικνέζων με τον Νιγηριανό στραικερ, που δεν κατέληξε όμως, σε γάμο γιατί του πήρε την θέση ένας συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην εθνική Νιγηρίας!!

COLOGNE, GERMANY - NOVEMBER 22: Anthony Ujah of Koeln celebrates his team's first goal during the Bundesliga match between 1. FC Koeln and Hertha BSC at RheinEnergieStadion on November 22, 2014 in Cologne, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
COLOGNE, GERMANY - NOVEMBER 22: Anthony Ujah of Koeln celebrates his team's first goal during the Bundesliga match between 1. FC Koeln and Hertha BSC at RheinEnergieStadion on November 22, 2014 in Cologne, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Η LIAONING FC ήταν, λοιπόν, η ομάδα που ενδιαφέρθηκε τον περασμένο Ιούνιο για τον Ιντέγε. Σύμφωνα με την πιάτσα των agents το κονέ έγινε με την πλευρά του Νιγηριανού που ανέλαβε να βολιδοσκοπήσει και τον Ολυμπιακό για το αν και με τι χρήματα θα τον παραχωρούσε. Όπως και συνέβη δηλαδή, με τις απαιτήσεις των “ερυθρόλευκων” να ξεκινάνε αρκετά πάνω από τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε μια λεπτομέρεια, διαδικαστική μεν καταλυτική δε στην ολοκλήρωση ενός deal στην Κίνα. Εκεί αποτελεί συνήθη πρακτική οι όποιες προμήθειες - όχι μόνο για τον παίκτη, εξηγούμε θα- μπαίνουν μέσα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή και μοιράζονται μετά στους διάφορους εμπλεκόμενους –και...διαπλεκόμενους -από τον μάνατζερ του. Για αυτό άλλωστε τον λόγο ακούμε για τρομερά ποσά στα συμβόλαια παικτών που πήγαν στην Κίνα. Δεν αποτελούν δηλαδή τις πραγματικές αποδοχές τους αφού ποσά έχουν συμφωνηθεί να φύγουν...δεξιά κι αριστερά.

O καλοκαιρινός "έρωτας" της Liaoning για Ιντέγε

Να επανέλθω στην καλοκαιρινή υπόθεση του Ιντέγε, η LIAONING FC έκανε την τελική επιλογή της για τον νέο της στραικερ μεταξύ του άσου του Ολυμπιακού και του Αντονι Ούτσα(26χρονος Νιγηριανός σέντερ φορ, που αγωνιζόταν στην Βέρντερ Βρέμης). Μια σύμπτωση όχι και τόσο...αθώα: όπως ο Ιντέγε είχε πάει μόλις ένα χρόνο πριν, το καλοκαίρι του 2015 απο την ΓΜΑ στον Ολυμπιακό, τό ίδιο είχε συμβεί και με τον Ούτσα(με 4,5 μύρια από την Κολωνία στην Βέρντερ Βρέμης).

Τελικά ο Νιγηριανός που έκανε δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι μεταγραφή ήταν ο Ούτσα αφού η LIAONING FC τον προτίμησε απο τον “δικό” μας Ιντέγε. Της κόστισε άλλωστε και φθηνότερα αφού η αγορά του πήγε στα11,5 εκατ. Ευρω, με τον Ούτσα από 7 Ιουλίου που βρέθηκε στην Κίνα μετράει 5 γκολ σε 11 συμμετοχές.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK