Ο Λάζαρος, ο Αλέξης και ο Ντανιέλ

Με αφορμή το σενάριο που στέλνει τον Χριστοδουλόπουλο ως ελεύθερο στον Ολυμπιακό, με διπλάσιες αποδοχές, το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει ανέκδοτες ιστορίες, πιπεράτο παρασκήνιο και μυστικές λεπτομέρειες από τους προηγούμενους 2 επιθετικούς της ΑΕΚ (Αλεξανδρή και Μπατίστα) που κατέληξαν ως πρωταθλητές στους "ερυθρόλευκους" επί Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Λάζαρος, ο Αλέξης και ο Ντανιέλ

Τι σχέση μπορεί να αποκτήσουν οι Ντανιέλ Μπατίστα κι Αλέξης Αλεξανδρής με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο; Να παίρνουν πρωτάθλημα με την ΑΕΚ την τελευταία χρονιά του συμβολαίου τους αλλά πριν εκπνεύσουν αυτά να έχουν συμφωνήσει και να καταλήγουν στον Ολυμπιακό με σούπερ προτάσεις! Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να... διαχειρίζεται και τις τρεις, στις δύο παλιές με “αντίπαλο”τον Σωκράτη Κόκκαλη και στην “φρέσκια”με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το σήριαλ της ανανέωσης του Λάζαρου με την ΑΕΚ, που πήρε άσχημη τροπή μετά την ολιγόλεπτη συνάντησή του με τον Μελισσανίδη στη Βουλιαγμένη και κυρίως την επιμονή του τελευταίου πρώτα να αναγνωρίσει και να υπογράψει ο διεθνής επιθετικός το “+1” (με αποδοχές 320.000 €) και μετά να συζητήσουν για νέο συμβόλαιο,έχει προκαλέσει το σενάριο... Ολυμπιακός. Υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και... προβλέψεις – εκτιμήσεις πως ο Λάζαρος είτε έχει δεχτεί πρόταση, είτε ακόμη και πως έχει συμφωνήσει με τους “ερυθρόλευκους” με ετήσιες καθαρές αποδοχές κοντά στα 650 χιλιάρικα!!

Βέβαια αν όλα αυτά επαληθευτούν και ο Χριστοδουλόπουλος όντως φοράει τα “ερυθρόλευκα” την νέα σεζόν, η υπόθεσή του θα διαφέρει από εκείνες των Μπατίστα, Αλεξανδρή επειδή τώρα υπάρχει το 6μηνο πριν από την λήξη του συμβολαίου, που δίνει την δυνατότητα σε ένα παίκτη να συζητάει και να τα βρει με άλλη ομάδα. Με την προϋπόθεση πως δεν ισχύει το υπάρχον “+1” και η ΑΕΚ δεν μπορεί να το καταθέσει ( διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν κιόλας να ζητάει απο τον Λάζαρο να το υπογράψει...).

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ με αφορμή την υπόθεση Χριστοδουλόπουλου αποκαλύπτει ανέκδοτες, πιπεράτες, ιστορίες με πρωταγωνιστές του Μπατίστα, Αλεξανδρή. Κάποιες λεπτομέρειες μάλιστα παρέμειναν... μυστικές για πάνω από 24 χρόνια!!

90 ΕΚ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ Η ΑΕΚ, 160 ΕΚ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 1991-92 αλλά η διοίκηση Γενεράκη, με μεγαλομέτοχο τον Ζαφειρόπουλο, ήταν έτοιμη να σκάσει! Ο Σαββίδης είχε κλείσει στην Ομόνοια, ο Μπατίστα φερόταν να τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό, οι Σαβέβσκι – Παπαϊωάννου είχαν καταθέσει προσφυγή, ο Μανωλάς ήταν έτοιμος για...Νάξο ενώ ο Ερυθρός Αστέρας απειλούσε πως θα πάρει πίσω τον Σαμπανάτζοβιτς επειδή ήταν απλήρωτοι!

Τρεις ημέρες πριν από το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Μελισσανίδης – Καρρας γνωστοποιούσαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ με την μορφή συνιδιοκτησίας. Στις 17 Ιουνίου θα αποτελέσουν την “δικέφαλη” ηγεσία, με τον Μελισσανίδη πρόεδρο και τον Καρρά διευθύνοντα σύμβουλο, θέσεις που άλλαζαν κάθε χρόνο. Και κατάφεραν να πείσουν τα αστέρια της ομάδας να μείνουν όλα εκτός ενός: του “Γκούλιτ των φτωχών”!

Η υπόθεση Μπατίστα μπορεί να κατέληξε σε ήττα για τον Μελισσανίδη που την ανέλαβε αλλά ουσιαστικά ήταν...χαμένη από πριν. Εξηγούμεθα: η διοίκηση Γενεράκη πρόσφερε 90 εκατομμύρια δραχμές για 3 χρόνια στον Μπατίστα και ένα καινούργιο “Μερσεντές” αξίας 9 εκατομμυρίων! Ο Ολυμπιακός όμως, του έδινε 160 εκατομμύρια δραχμές για 3ετές συμβόλαιο και μια καινούργια Λάντσια!

Η διαφορά στο οικονομικό έτσι κι αλλιώς ήταν πολύ μεγάλη αλλά σύμφωνα με τον αστικό μύθο έπαιξε ρόλο και τα τρία σερί ματς που ο Μπάγεβιτς πέταξε εκτός ενδεκάδας τον “Γκούλιτ των φτωχών” για χάρη του Τζίμη Πατίκα. Τότε ήταν που μίλησε ο... πληγωμένος εγωισμός του Μπατίστα κι αποφάσισε να αποδεχτεί την προσφορά των “ερυθρόλευκων”, λέγοντας στον μάνατζερ του Μάκη Μίχα : “πάρτους τηλέφωνο να πάμε να υπογράψουμε”!

Στις αρχές των 90sδεν υπήρχε το (σημερινό) νόμιμο 6μηνο πριν από το τέλος του συμβολαίου και έτσι ο Μπατίστα υπέγραψε προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό χωρίς να το γνωρίζουν στην Ένωση. Πρόεδρος ήταν ο Σταύρος Νταϊφάς αλλά με... χρηματοδότη τον Σωκράτη Κόκκαλη(και μέλος της διοίκησης Πρωτοδικείου, μέχρι να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος, στις 15 Απριλίου του 1993).

"ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ"

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αν και με την πλάτη στον τοίχο προσπαθεί να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση Μπατίστα. Χρησιμοποιεί ακόμη και προσωπικές γνωριμίες, όπως τον φίλο του Βαγγέλη Μπαταγιάννη, δικηγόρο του Μπατίστα αλλά και τον Μάκη Μίχα τον οποίο γνώριζε από την Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά στην οποία δούλευε τότε ο μάνατζερ του άσου. Ούτε με το καλό όμως, ούτε με τις... φωνές έφερε αποτέλεσμα και ο Μπατίστα χάθηκε.

Πόσο πείραξε αυτή η κατάληξη τότε τον Μελισσανίδη φάνηκε σε πολλά. Στη φερόμενη ως ατάκα του πως μόνο αν ασπρίσει ο Μπατίστα θα παίξει ξανά στην ΑΕΚ (παρεμπιπτόντως μετά από 3 χρόνια ξαναφόρεσε τα “κιτρινόμαυρα” πάντως ως... μαύρος). Στο ο τι το κράτησε...μανιάτικο στον Μάκη Μίχα (δεξί χέρι και σκάουτ εδώ και πάρα πολλά χρόνια του “χρυσοδάκτυλου” ατζέντη Πολ Κουτσολιάκου). Και στην κίνησή του να κλείσει ως “απάντηση” στον Ολυμπιακό τον Τάσο Μητρόπουλο...

"ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ"!

Δυο χρόνια αργότερα ο Αλέξης Αλεξανδρής γίνεται... νέος Ντανιέλ Μπατίστα. Την σεζόν που είχε βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 24 γκολ και θα πανηγύριζε τον τρίτο σερί πρωταθληματικό τίτλο της καριέρας του με την ΑΕΚ,αποφασίζει να την... κάνει στον Δημήτρη Μελισσανίδη και να πάει στον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη!

Το συμβόλαιο του Αλεξανδρή τελείωνε τον Ιούνιο του 1994, ούτε τότε υπήρχε το “νόμιμο τελευταίο 6μηνο” και οι “ερυθρόλευκοι” είχαν προσεγγίσει από την άνοιξη την πλευρά του άσου. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Λούβαρης τον δημοσιογράφο (ακόμη τότε) Νίκο Λυράκη, που λειτουργούσε ως μάνατζερ του (φίλου του) Αλεξανδρή. Η πρότασή του ήταν σαφής : “Να πεις στον Αλεξανδρή πώς όσα και να του δώσει ο Μελισσανίδης, ο Ολυμπιακός θα του δώσει τα διπλά”!!

Τότε, στην υπόθεση ανανέωσης του Αλεξανδρή, ο Καρράς έπαιζε τον ρόλο του καλού προς τον παίκτη και ο Μελισσανίδης του σκληρού. Ώσπου ο τελευταίος μαθαίνει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αλλά και το ρόλο του Λυράκη. Και για να το επιβεβαιώσει πάει ένα ένα βράδυ ... απρόσκλητος και κτυπάει το κουδούνι τον Αλεξανδρή στο Πολύδροσο, ανεβαίνει στο διαμέρισμά του κι ακολουθεί ένας διάλογος υψηλής έντασης που τελειώνει με τον πρόεδρο να αποχωρεί έξαλλος και τον άσο να νιώθει προσβεβλημένος !

"ΕΦΟΔΟ" ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ

Ο Μελισσανίδης έχει πάει με το συμβόλαιο στο... χέρι το οποίο προέβλεπε καθαρές ετήσιες αποδοχές 40 εκατομμύρια δραχμές (αντικειμενικά σούπερ ποσό για τα επίπεδα της ΑΕΚ) και ζητάει από τον Αλεξανδρή να το υπογράψει άμεσα! Ο τελευταίος αρνείται να το υπογράψει, όπως αρνείται στην συνέχεια ο τι ο ίδιος έχει μιλήσει ή μιλάει με τον Ολυμπιακό, χωρίς μάλιστα να είναι αρνητικός να ανανεώσει με την Ένωση. Βάζοντας εκτός απο το οικονομικό κι άλλα θέματα (και...πρόσωπα) στο τραπέζι! Με την κουβέντα να ξεφεύγει...

Ο Μελισσανίδης εκτιμάει πως ο Αλεξανδρής κλωτσάει τα 40 εκατομμύρια γιατί τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό κι αρχίζει να τον... υποτιμάει. Μεταξύ άλλων του λέει πως αν δεν ήταν η ομαδάρα της ΑΕΚ αλλά και ο ... ίδιος (!!) δεν θα έβγαινε πρώτος σκόρερ. Ουσιαστικά πως δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλους συμπαίκτες του...

Εκείνο το βράδυ... σπάει οτι έδενε τον Αλεξανδρή με την ΑΕΚ. Κόντρα στον αστικό μύθο που θέλει τον Νίκο Λυράκη να ήταν στο διαμέρισμα κατά την επίσκεψη του Μελισσανίδη και να ... κρύφτηκε στην ντουλάπα, ο άσος του τηλεφωνεί για να πάει επειγόντως σπίτι του μετά την αναχώρηση του Ενωσίτη προέδρου. Τότε του λέει να μεταφέρει στον Ολυμπιακό πως ο Μελισσανίδης του πρόσφερε 40 εκατομμύρια το χρόνο κι αν όντως του δώσουν τα διπλά το καλοκαίρι θα γίνει παίκτης τους!

Ο Λούβαρης ενημερώνει τον Κόκκαλη, αυτός ανάβει... πράσινο φως για υπερδιπλασιασμό (82.000.000 το χρόνο για 4ετές συμβόλαιο), στήνεται ολόκληρο δίκτυο ασφαλής επικοινωνίας (λέγεται πως μέχρι και “καθαρή” τηλεφωνική γραμμή εγκατέστησαν στον μάνατζερ του) και ο Αλεξανδρής για πρώτη φορά θα μιλήσει με τους “ερυθρόλευκους”. Θα συναντηθεί και με τον Κόκκαλη στο σπίτι του τελευταίου, όπου θα δώσουν τα χέρια χωρίς να υπογραφεί προσύμφωνο. Εκεί θα ακούσει να του ζητάει να παραμείνει συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ΑΕΚ και να πάει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό ως νταμπλούχος και πρώτος σκόρερ...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK