Ο Ντοναρούμα του Περιστερίου των 2 εκ. που θέλουν Λίβερπουλ, Ίντερ, Αμβούργο

Η κυριακάτικη ιστορία του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ έχει πρωταγωνιστή τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΝΔΑ, τον 16χρονο “Mr Penalty” που στο “Καραϊσκάκης” εμφανίστηκε δίπλα στον Κουτσολιάκο και όλοι έψαχναν την...ταυτότητά του. Οι σκαουτ που συμπληρώνουν...12αδα για χάρη του στα ματς της Παίδων, τα ρεκόρ και η ρήτρα του στον Ατρόμητο και πως ξέφυγε του Ολυμπιακού αν και...Πειραιώτης.

Ο Ντοναρούμα του Περιστερίου των 2 εκ. που θέλουν Λίβερπουλ, Ίντερ, Αμβούργο
mandas

"Toπαιδί είναι ο...Έλληνας Ντοναρούμα"! Ασφαλώς μεγάλη κουβέντα, η οποία όμως αποκτάει άλλη... βαρύτητα όταν ακούγεται δια στόματος του τσιφ σκάουτ της Ιντερ... Βέβαια ο πρωταγωνιστής της σημερινής Κυριακάτικης ιστορίας μας δεν είναι ο... οποιοσδήποτε μικρός, ένα ταλέντο αλλά...ΤΟ ταλέντο!!

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο άρχισε να φτιάχνει... όνομα στη μεγάλη ευρωπαϊκή πιάτσα των σκάουτερς, με αποτέλεσμα να γίνει περιζήτητος από Έλληνες και ξένους μάνατζερς που ερχόντουσαν στην Ελλάδα για ραντεβού με την οικογένεια του...

To ότι ο ύψους 1,87 πορτιέρε με τα μακρυά χέρια και το σπουδαίο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια – ο οποίος ξεκίνησε από τις γειτονιές του Κορυδαλλού, ενώ για να τον πείσουν να κάτσει κάτω από την εστία του Αετού του έδιναν... μπόνους να εκτελεί τα φάουλ και τα πέναλτι της ομάδας ως άλλος Ροτζέριο Σένι!- διαθέτει...το ΧΑΡΙΣΜΑ το αντιλήφθηκαν γρήγορα και στον Ατρόμητο...

ΡΗΤΡΑ 2 ΜΥΡΙΑ!!

Για αυτό τον λόγο έσπευσαν το καλοκαίρι να κάνουν τον Χρήστο Μανδά τον νεαρότερο επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου. Στις 28 Ιουλίου δεν είχε συμπληρώσει καν τα 16 του χρόνια (γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2001), όταν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Μάλιστα στο Περιστέρι του έβαλαν μια υψηλή και ισχυρότατη ρήτρα, ύψους 2.000.000 ευρώ! Όταν -για να έχετε συγκριτικό μέτρο – στον 26χρονο Βραζιλιάνο Μάντσον αυτή την εβδομάδα έκαναν επέκταση συμβολαίου για να μην τον πάρει η... ΑΕΚ το καλοκαίρι ως ελεύθερο, το μπάι άουτ είναι 1 μύριο...

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΙΤΣΑ

Ο Χρήστος Μανδάς προπονείται μόνιμα πλέον με την πρώτη ομάδα του Ατρομήτου (με τον δάσκαλο Σλόμπονταν Σούϊτσα) αλλά στα ματς υπερασπίζεται την εστία της Κ17. Μην απορήσετε πάντως αν τον δείτε στο Κύπελλο όχι μόνο στην αποστολή αλλά και να παίζει κιόλας. Ή αν φύγει τον Δεκέμβριο ο Μιρκοβιτς να παλεύει με τον 21χρονο Θεοδωράκη για ρεζέρβα του Γιαννιώτη! Να γίνει δηλαδή όντως ο... Ντοναρούμα του Περιστερίου, δικαιώνοντας κατά κάποιο τρόπο τον Ιταλό σκάουτπου τον παρακολούθησε τον Οκτώβριο στη σερβική πόλη Στάρα Πάζοβα, στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων.

Στο σύλλογο των δυτικών προαστίων γνωρίζουν πως έχουν πραγματικό... χρυσάφι στα χέρια τους και θα κάνουν ό,τι μπορούν να τον πουλήσουν σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα ακόμη και χωρίς να προλάβει να παίξει καν στην... Super League. Ειδικάαν πάει καλά την άνοιξη με την Εθνική ομάδα και προκριθεί στην Τελική φάση τουEuro U17που θα γίνει τον Μάιο στην Αγγλία!!

Ο Ντοναρούμα του Περιστερίου των 2 εκ. που θέλουν Λίβερπουλ, Ίντερ, Αμβούργο

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟ"

Υπερβολές - και δικαιολογημένα – να πουν κάποιοι. Δημοσιογραφικές και... μανατζερικές, ενδεχομένως να συμπλήρωναν.... Ειδικά για ένα παιδί, όπως ο Χρήστος Μανδάς, ελάχιστα γνωστό στο ελληνικό φίλαθλο κοινό. Στην Ευρώπη και στο κύκλο των ομάδων που κάνουν σκάουτινγκ όμως, η φήμη του είναι σαφώς μεγαλύτερη. Οπότε πιστέψτε με ότι δεν είναι υπερβολικά στην περίπτωση Μανδά...

Γιατί αυτός ήταν ο υψηλόσωμος πιτσιρικάς που είχε μαζί του ο "χρυσοδάκτυλος" Πολ Κουτσολιάκος στο Ελλάδα – Κροατία και όλοι στο "ΚαραΙσκάκης" ψαχνόταν για την... ταυτότητά του. Μια κίνηση που δεν έγινε τυχαία από τον ομογενή ατζέντη αφού ο Μανδάς είναι πλέον πελάτης του. Και όχι ο... οποιοσδήποτε. Για να καλέσει τον Μανδά να είναι μαζί του στο γήπεδο, στον συγκεκριμένο αγώνα που γινόταν... παρέλαση από σκάουτς, μάνατζερς, δημοσιογράφους ασφαλώς και έκρυβε... σκοπιμότητα η επιλογή του αυτή. Άλλωστε ο Κουτσολιάκος δεν ήταν μόνος του ώστε να χρειάζεται... παρέα αφού είχε τον τσιφ σκάουτ της Νιουκάστλ και τον σκάουτ της Λεβερκούζεν.

ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΧΙ ΤΟΝ ΡΕΤΣΟ!

Ο Πολ Κουτσολιάκος, δηλαδή οagentπου έβαλε στο τέλος την σφραγίδα του στο απίστευτοdealπώλησης του Ρέτσου απο τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν (αν και για ένα χρόνο όλη την δουλειά με τις ομάδες στο εξωτερικό και τον νεαρό Έλληνα στόπερ την είχε κάνει ένα συνάδελφός του, ο Αντώνης Αποστολόπουλος), είναι γενικά πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του.

Αποφεύγει σαν ο διάβολος το λιβάνι την δημοσιότητα, δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν μιλάει στα ΜΜΕ για τις υποθέσεις που χειρίζεται και τους πελάτες του, σπάνια βρίσκεις έστω μια φωτογραφία του!! Στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έχει τον δικό του άνθρωπο, τον οποίο εμπιστεύεται τυφλά και λειτουργεί ως σκάουτερ δικός του, τον Μάκη Μίχα...

Ο Ντοναρούμα του Περιστερίου των 2 εκ. που θέλουν Λίβερπουλ, Ίντερ, Αμβούργο

Στη προκειμένη περίπτωση, του Χρήστου Μανδά, ο Κουτσολιάκος για πρώτη φορά... ασχολείται με τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή. Είναι και για αυτόν μια πρόκληση, έτσι τουλάχιστον το βλέπει, για να του κτίσει και να του απογειώσει την καριέρα. Σύμφωνα δε με τον μανατζερικό μύθο ο "χρυσοδάκτυλος" Πολ καιγόταν για να υπογράψει τον... Ντοναρούμα του Περιστερίου και όχι για το πως θα πάρει με... μεταγραφή στηνRogonτον Παναγιώτη Ρέτσο. Στους ειδικούς αυτό λέει πολλά...

ΕΙΝΑΙ Ο "MR PENALTΥ"

Στο δια ταύτα: τι εστί Μανδάς; Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συστήθηκε μέσω των εμφανίσεων του με την Παίδων στην Τουρκία, όταν με δύο αποκρούσεις πέναλτι στον Τελικό οδήγησε την "γαλανόλευκη" στην κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία της τουAegean Cup.Εκεί απέκτησε και το προσωνύμιο "Μr Penalty"! Στην συνέχεια με άδεια της ομάδας και του πατέρα του δοκιμάστηκε στην Φιορεντίνα και παρότι 15, 5 χρονών προπονήθηκε με την ομάδα της Πριμαβέρα! Τον Οκτώβριο στην Σερβία οι σκάουτς που είχαν πάει για χάρη του συμπλήρωναν μπασκετική δωδεκάδα! Υπήρξαν μάλιστα δύο ευρωπαϊκές ομάδες που ήθελαν να τον κάνουν...επιτόπου μεταγραφή!

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ

Ο πιτσιρικάς Μανδάς είναι από τις αδυναμίες του (μπαμπά) Μιχάλη Σπανού, που δεν χάνει προπονήσεις του Ατρομήτου (γενικά). Έπαιζε στον Αετό Κορυδαλλού και έγινε μετά από πάρα πολλά χρόνια ο πρώτος γκολκίπερ που αγωνιζόταν βασικός στη Μικτή Πειραιά και δεν άνηκε στον Ολυμπιακό! Πως έχασαν μέσα από τα χέρια τους (Πειραιάς γαρ) τέτοιο...κελεπούρι οι "ερυθρόλευκοι"; Ας όψεται ο... Κορυδαλιώτης τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος, που τους πρόλαβε...

Αυτή την στιγμή υπάρχουν δεδομένα 4 ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν κατακτήσει Κ.Π.Ε. Και Τσάμπιονς Λιγκ, οι οποίες όχι απλώς σκανάρουν τον Χρήστο Μανδά αλλά οι τρεις από αυτές σκέφτονται σοβαρά και καταθέσουν πρόταση στον Ατρόμητο. Μιλάμε για τις Αμβούργο – Ιντερ – Λίβερπουλ. Η τέταρτη είναι η Γιουβέντους που μαζί με τις Σάλκε – Χοφενχάϊμ – Νιουκάστλ – Φιορεντίνα- Αταλάντα σταθερά τον κάνουν σκάουτινγκ.

ΥΓ. Στο βίντεο που είναι από τον αγώνα του Ατρομήτου με τον Λεβαδειακό εκτός από τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του φαίνεται και η ικανότητα του με τα πόδια (μακρινές μεταβιβάσεις ακριβείας).

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK