Πώς η... εφορία "καίει" τον Χιμένεθ!

Το "αγκάθι" στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Μανόλο σε λεφτά είναι περίπου 190.000 €. Στην ουσία έχει να κάνει με την πολιτική συμβολαίων που ακολουθεί απαρέγκλιτα η ΑΕΚ. Γιατί ο Ισπανός επιμένει οι αποδοχές του να είναι 100%... καθαρισμένες από φόρους ώστε να μην χρεωθεί τη διαφορά στα...ποσοστά!

Πώς η... εφορία "καίει" τον Χιμένεθ!

Λέγεται πως η σημαντικότερη διαφορά ΑΕΚ - Χιμένεθ έχει να κάνει με την... εφορία! Κι αυτή είναι της τάξης περίπου των 190.000 €! Πρόκειται για το ποσοστό που θα πρέπει να αναλάβει/καταβάλει ο Ισπανός τεχνικός ως φόρο στην πορεία, σε σχέση με τις καθαρές ετήσιες αποδοχές που θα προβλέπονται/αναγράφονται στο νέο του συμβόλαιο. Και δεν αφορά τα μπόνους αυτό...

Για την ακρίβεια αφορά την διαφορά μεταξύ του ποσοστού που θα πληρώσει η ΑΕΚ και του συνολικού ποσοστού της εφορίας που προβλέπει ο νόμος. Είναι μια πολιτική (καθόλα νόμιμη) που ακολουθεί πιστά η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ στο θέμα των συμβολαίων, σε σχέση με το ποιος πληρώνει την εφορία και σε τι ποσοστό και που έχει δημιουργήσει τον τελευταίο χρόνο... μπερδέματα και γκρίνιες (κυρίως με τους ξένους).

Ο Ισπανός τεχνικός προφανώς το... γνωρίζει και γι' αυτό επιμένει για τον ίδιο και το τιμ του τα λεφτά που θα συμφωνήσουν (συνολικά κοντά στις 900.000 €) να είναι... 100 % "καθαρισμένα" από την εφορία.

Στην πιάτσα των agents το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί μάνατζερς και δικηγόροι την...έπαθαν έτσι επειδή δεν υπολόγισαν το συγκεκριμένο "παραθυράκι" που υπάρχει στο νόμο.

Άλλωστε το επίμαχο θέμα με την εφορία φέρεται να έχει αποτελέσει σημείο τριβής και στις πρόσφατες συζητήσεις για την πρόωρη ανανέωση συμβολαίου, με αναπροσαρμογή αποδοχών, του Μπάρκα με την ΑΕΚ...

Στο δια ταύτα: αν αυτή η διαφορά είναι ικανή να οδηγήσει σε... διαζύγιο θα φανεί μέχρι την Κυριακή. Σίγουρα πάντως μία από τις δύο πλευρές θα πρέπει να κάνει πίσω. Επικοινωνιακά πάντως εξηγούνται από πλευράς... πίεσης και το "μπάσιμο" της Λας Πάλμας για Χιμένεθ που γράφτηκε στην Ισπανία και η φημολογία στην Ελλάδα για Ουζουνίδη...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK