Πώς Πέλκας και Κουλούρης εκτόξευσαν τα κασέ τους

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ φωτίζει τα σπουδαία deal του ΠΑΟΚ με τους 2 Έλληνες. Πόσο κράτησαν οι διαπραγματεύσεις, πότε “κλείδωσαν”, γιατί καθυστέρησε η ανακοίνωση τους, ο ρόλος Κουτσολιάκου στο να διπλασιάσει ο Πέλκας τις αποδοχές του και ο Κουλούρης ...2,5 φορές! Οι 7 ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον φορ.

Πώς Πέλκας και Κουλούρης εκτόξευσαν τα κασέ τους

Μπορεί οι υπογραφές να έπεσαν και οι ανακοινώσεις να έγιναν, για τις ανανεώσεις συμβολαίων Πέλκα και Κουλούρη αυτή την εβδομάδα, τα δύοdealsόμως, είχαν κλείσει από την προηγούμενη. Απέμενε να δώσει την τελική έγκρισή του ο Ιβαν Σαββίδης και η άφιξη του (κοινού)μάνατζερ τους, δηλαδή του “χρυσοδάκτυλου” Πολ Κουτσολιάκου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κουτσολιάκος ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τα εξής δεδομένα. 1ον), την θετική – θερμή εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου, 2ον) το ποιοτικό ελληνικό στοιχείο αποτελεί μειοψηφία στο ρόστερ και θα έπρεπε να διατηρηθεί – στηριχθεί, Και 3ον πως αν έμεναν ελεύθεροι θα είχαν μεγάλη...ζήτηση, εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό...

Ειδικότερα για τον Κουλούρη Βίλεμ και Ουτρέχτη είχαν ενημερώσει σχετικά την πλευρά του πως εφόσον δεν τα έβρισκε με την ομάδα του ήταν διατεθειμένοι από Γενάρη να του προσφέρουν συμβόλαιο. Επίσης υπήρχαν 2 βελγικές ομάδες και 3 από την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας(στα...λημέρια του Κουτσολιάκου δηλαδή) που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον...freeΚουλούρη.

Όσον αφορά στα οικονομικά δεδομένα, οι δύο άσοι εκτόξευσαν τις αποδοχές τους. Ο Δημήτρης Πέλκας “καθάριζε” ετησίως 230.000 ευρώ, με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε οι καθαρές αποδοχές του θα φτάνουν τις 450.000 χωρίς τα μπόνους. Με αυτά πάντως μπορεί να προσεγγίζει και την 500άρα, οπότε θα μιλάμε για υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του.

Ο Δημήτρης Κουλούρης με βάση το (πλέον) παλιό συμβόλαιό του θα “καθάριζε” την τρέχουσα σεζόν (και τελευταία) 100.000 ευρώ, από τα 90 χιλιάρικα πέρσι. Με το νέο συμβόλαιό του, το οποίο θα έχει ισχύ από την σεζόν 2017-18, θα φτάσει τις 250.000 €. Δυόμιση φορές πάνω δηλαδή...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK