O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου

Ανήμερα των 44ων γενεθλίων του, οχτώ πρώην συμπαίκτες του Ριβάλντο σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ μιλούν για τον ταπεινό, ξεχωριστό και οικογενειάρχη "Ριμπο" που μάγεψε τους φιλάθλους παγκοσμίως με τα κατόρθωμα του, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και της -εν Ελλάδι- καριέρας του.

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου

Αποτέλεσε έναν από τους χαρισματικότερους και θεαματικότερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Έχουν... χυθεί τόνοι από μελάνι για να περιγράψουν τα μοναδικά και, σε αρκετές περιπτώσεις, αξεπέραστα κατορθώματά του. Διέγραψε μία ξεχωριστή πορεία που λίγοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο θα μπορούσαν να φανταστούν, ειδικά εάν κουβαλούσαν τα ψυχολογικά βάρη της ανατροφής του. Απίστευτα ψαλιδάκια, τρομερά τελειώματα και απίθανες ντρίμπλες συνέθεταν το εβδομαδιαίο ρεπερτόριό του. Και πώς να μην το συνθέτουν άλλωστε, αφού ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστές διέθετε, δίχως αμφιβολία, το κορυφαίο βραζιλιάνικο αριστερό πόδι από την εποχή του Ζέρσον και του Ριβελίνο.

Παρόλα αυτά, οι Βραζιλιάνοι δεν τον αγάπησαν ποτέ, όσες επιτυχίες κι αν τους προσέφερε. Οι Ισπανοί λησμόνησαν γρήγορα τις επιτυχίες του (και την γκολάρα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Βαλένθια) σε σημείο που ένας αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός έφτασε σε σημείο να κερδίσει δικαστική διαμάχη για το δικαίωμα να τον αποκαλεί "γάιδαρο". Επί ελληνικού εδάφους κατάφερε να μετατραπεί σε "πέτρα του σκανδάλου", ύστερα από την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να μεταγραφεί στην ΑΕΚ.

Οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" δεν τον συγχώρησαν (τουλάχιστον όχι άμεσα), ενώ ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός του με τα 4 δάχτυλα στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των Πειραιωτών. Σε μία επαγγελματική καριέρα 24 ετών δεν έκανε "φίλους" που θα μπορούσαν να τον διαφημίσουν-προωθήσουν περισσότερο από όσο τα πεπραγμένα του στον αγωνιστικό χώρο ή να τον διασώσουν όταν έρχονταν τα δύσκολα. Όμως, το ταλέντο του ήταν αρκετό ώστε να τα... βγάλει πέρα μόνος του.

Φυσικά αναφερόμαστε στον Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο, ο οποίος σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1972 γεννήθηκε στο Περναμπούκο της Βραζιλίας. Ένας ποδοσφαιριστής που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα με την παρουσία του, έδωσε λάμψη στο στο "φτωχό" ελληνικό ποδόσφαιρο, μαγεύοντας τον φίλαθλο κόσμο με τις εμπνεύσεις του. Με αφορμή λοιπόν τα 44α γενέθλιά του, το Contra.gr έδωσε τον λόγο σε οχτώ πρώην συμπαίκτες του, οι οποίοι αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της ζωής και της -εν Ελλάδι- καριέρας του. Αν χρειαζόταν να τον περιγράψουμε με μόνο μία λέξη, αυτή θα ήταν "ταπεινός". Την επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των συμπαικτών του, οποίοι και υποκλίνονται στον σπουδαίο "Ρίμπο".

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν ένας από εμάς

Το καλοκαίρι του 2004, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης έκανε το "μπαμ" με την απόκτηση του 32χρονου -τότε- Ριβάλντο. Οι φίλοι των "ερυθρόλευκων" υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την τεράστια μεταγραφή, ενώ αντίθετα οι φίλαθλοι των υπολοίπων ομάδων την... χλεύασαν. Βέβαια, πολύ γρήγορα αποδείχθηκε πως ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της Μίλαν δεν είχε έρθει στην Ελλάδα για... τουρισμό. Ένας ποδοσφαιριστής που έζησε από κοντά τον "Ρίμπο" κι απέκτησε εξαιρετικές διαπροσωπικές σχέσεις ήταν ο Γιώργος Ανατολάκης. Ο παλαίμαχος -πλέον- Έλληνας αμυντικός έχει να πει μόνο τα καλύτερα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον αθλητή Ριβάλντο.

"Όταν έμαθα πως ο Ριβάλντο βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό ένιωσα ικανοποίηση και χαρά που θα ερχόταν αυτός ο τεράστιος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα. Ήμουν σίγουρος πως θα έδινε διαφορετικό και ξεχωριστό πρεστίζ στο ελληνικό πρωτάθλημα, διότι ήταν μία κορυφαία προσωπικότητα με σημαντικές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Παρότι ήταν ένα μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν είχε τουπέ, αλλά αντίθετα παρέμενε ταπεινός. Είχαμε μία άψογη συνεργασία. Νιώθαμε πως είναι ένας από εμάς.

Σίγουρα, στην αρχή δυσκολεύτηκε να κατανοήσει τη δική μας νοοτροπία, τη δική μας κουλτούρα, αλλά σιγά-σιγά κατάφερε να μπει στο κλίμα. Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός οικογενειάρχης. Όποιος ζητούσε τη βοήθειά του, είτε νεαρός είτε μεγαλύτερος συμπαίκτης, ήταν πάντα εκεί γι' αυτόν. Έδινε συμβουλές σε όποιον τις είχε ανάγκη. Στα αγωνιστικά θέματα, όταν του δίναμε την μπάλα, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, νιώθαμε μία σιγουριά. Ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα πως να διαχειριστεί το παιχνίδι.

Θυμάμαι, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όταν κάναμε κόντρες και λέγαμε να πετύχουμε πέντε φορές το δοκάρι το πετύχαινε και τις πέντε! Ακόμη κι από αυτό καταλαβαίνεις την αξία του. Να το κάνεις μία, δύο φορές μπορεί να είναι τυχαίο. Αλλά όταν τα καταφέρνεις διαρκώς, τότε όχι, δεν είναι τυχαίο. Γενικότερα, ως άνθρωπος, επειδή ακούστηκαν πολλά, ήταν άψογος απέναντί μας. Δεν ήταν υπερόπτης. Όποτε μπορούσαμε τον βοηθούσαμε και το ίδιο έκανε κι αυτός. Ήταν δίπλα στην ομάδα".

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έκανε τη διαφορά

Εκτός από τον Γιώργο Ανατολάκη κι ο Θανάσης Κωστούλας δεν αρνήθηκε να μας μεταφέρει στιγμές από τη συνύπαρξή του με τον τεράστιο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Τα πείσμα και η αποφασιστικότητα ήταν δύο στοιχεία που ξεχώρισε ο παλαίμαχος αμυντικός των Πειραιωτών από τον "Ρίμπο".

"Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό (σ.σ. ο Ριβάλντο) ήταν μία έκπληξη για όλους μας. Δεν το περιμέναμε. Στην αρχή ήταν σοβαρός και κρατούσε κάποιες αποστάσεις. Παρόλα αυτά, ήταν όπως κι οι υπόλοιποι. Επαγγελματίας, σοβαρός και συνεργάσιμος. Δυσκολευόταν λίγο με τη γλώσσα, καθώς μιλούσε μόνο Πορτογαλικά, αλλά προσπαθούσε να βοηθήσει τους νεότερους. Έδινε συστάσεις και οδηγίες τόσο στους μικρότερους όσο και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Στο αγωνιστικό κομμάτι, θυμάμαι πως, όπως κι αν πήγανε το παιχνίδι, είχε τον τρόπο να αλλάξει το ρου ενός αγώνα. Επικεντρωνόταν στον στόχο. Ήταν ικανός μέχρι και στο τελευταίο δευτερόλεπτο να κάνει τη διαφορά".

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν γεννημένος πρωταθλητής

Ο Χάρης Παππάς αποτελεί μία ιδιάζουσα, αλλά παράλληλα ενδιαφέρουσα περίπτωση, αφού αγωνίστηκε στο πλευρό του "Ρίμπο" τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην ΑΕΚ. Η ηγετική φυσιογνωμία του, αλλά κι ποδοσφαιρική ευφυΐα ήταν δύο χαρακτηριστικά που γοήτευσαν τον 32χρονο μεσοεπιθετικό, ενώ, όπως αποκαλύπτει, ο Ριβάλντο πείραζε διαρκώς τον Έντσον Ράμος στις προπονήσεις της "Ένωσης", καθώς τον είχε σαν παιδί του.

"Ήταν γεννημένος πρωταθλητής. Δεν ήθελε να χάνει πουθενά και ήταν πάντα πρώτος στις προπονήσεις. Αυτό που είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στον Ριβάλντο ήταν πως μετά από ένα διήμερο ρεπό, κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, μας άφησε όλους πίσω 100 και 200 μέτρα πίσω. Σε προσωπικό επίπεδο ήταν πολύ ήσυχος χαρακτήρας. Δηλαδή, αν δεν ήξερες ποιος είναι δεν θα μπορούσες να καταλάβεις πως είχε κάνει μία τόσο μεγάλη καριέρα. Είχε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση κι απίστευτη ποδοσφαιρική ευφυΐα.

Για μένα, είναι ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχα ποτέ. Όταν έμαθα πως θα είμαι συμπαίκτης με τον Ριβάλντο ένιωσα μεγάλη τιμή. Ήμουν ενθουσιασμένος. Γενικά κι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ εκείνη την εποχή είχαν σπουδαίους παίκτες, όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος. Το μεγαλύτερο προσόν του, το οποίο παρουσίασε περισσότερο στην ΑΕΚ, ήταν πως όταν η ομάδα "κολλούσε" έβρισκε τον τρόπο να ανεβάσει την ψυχολογία των συμπαικτών του. Μάλιστα, θυμάμαι πως στην ΑΕΚ πείραζε συνέχεια τον Ράμος, τον οποίο είχε σαν γιο του, για την... ομορφιά του!

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εξωπραγματικός ο τρόπος σκέψης του

Ο Μιχάλης Παυλής είχε την τύχη να αγωνιστεί μαζί με τον Ριβάλντο στην τρυφερή ηλικία των 18 ετών, στην πρώτη του χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο παλαίμαχος άσος της "Ένωσης" αποκαλύπτει τη φρενίτιδα ενθουσιασμού που υπήρξε στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του "Ρίμπο", ενώ "βγάζει το καπέλο" στον εξωπραγματικό, όπως τον χαρακτηρίζει, τρόπο σκέψης του Ριβάλντο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

"Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός για την έλευση του Ριβάλντο σε όλες τις τάξεις της ομάδας. Τόσο ο κόσμος όσο κι οι παίκτες ζούσαν στους ρυθμούς της συγκεκριμένης μεταγραφής. Ήταν ένα μεγάλο όνομα, ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Θα ήταν προτιμότερο να μην τον παίρναμε από τον... Ολυμπιακό, αλλά τέλος πάντων. Ως άνθρωπος, ήταν ένας ιδιαίτερα κλειστός χαρακτήρας, αλλά σε ό,τι αφορά στην προπόνηση και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν άριστος επαγγελματίας.

Ήταν ο μεγαλύτερος στην ομάδα, αλλά δεν επέτρεπε στον εαυτό του να τον περνάει ούτε 17χρονος. Σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν μπορώ να κρίνω εγώ τον Ριβάλντο. Είτε ως παίκτη, είτε ως συμπαίκτη. Όλοι γνωρίζουν την αξία του, όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής ήταν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ήταν άριστος σε όλα του. Απ' όπου κι αν εκτελούσε η μπάλα πήγαινε μέσα! Ο τρόπος σκέψης του ήταν εξωπραγματικός".

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν πρότυπο για όλους μας

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Αλεξόπουλος στάθηκε άτυχος, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός, που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου δυο χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί με τον Ριβάλντο στην ίδια ενδεκάδα μόλις για 78 λεπτά. Παρόλα αυτά, οι θύμισες από τον Βραζιλιάνο θρύλο, έστω και σε επίπεδο προπόνησης, είναι μοναδικές.

"Ήταν μία μεταγραφή που είχε συζητηθεί πάρα πολύ. Γνωρίζαμε το μέγεθος του Ριβάλντο, αλλά και την ιστορία που είχε ως ποδοσφαιριστής. Για εμάς ήταν τεράστια χαρά και τιμή να είμαστε συμπαίκτες τους. Παρότι ήταν ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, παρέμενε ταπεινός. Ήταν πολύ προσιτός ως άνθρωπος. Τον χαρακτήριζε η απλότητα. Δεν ήταν βεντέτα, ούτε απόμακρος. Ήταν ο ορισμός του επαγγελματία. Πήγαινε πρώτος στην προπόνηση. Όλοι είχανε να λένε για τον συγκεκριμένο τομέα.

Του άρεσε πάρα πολύ η προπόνηση. Βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας. Όταν έρχονται τέτοιοι ποδοσφαιριστές ανεβαίνουν επίπεδα τόσο οι ομάδες όσο και γενικότερα το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παράδειγμα κι ένα πρότυπο για όλους εμάς. Ειδικά, για τα νεότερα παιδιά. Μέσα στο γήπεδο είχε πάρα πολύ γρήγορη σκέψη. Είχε εξαιρετικές επινοήσεις. Ήταν ιδιαίτερα οξυδερκής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θυμάμαι πως είχε σαν... παιδί του τον Έντσον Ράμος. Τον είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Σε προσωπικό επίπεδο ήταν αρκετά εσωστρεφής, αλλά έκανε και πλάκες".

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτή είναι η συμβουλή που μου έδωσε

Στην ΑΕΚ, ο Ριβάλντο βρήκε μία μεγάλη βραζιλιάνικη παροικία, καθώς με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα αγωνίζονταν τη σεζόν 2007-08 συνολικά τέσσερις συμπατριώτες του και συγκεκριμένα οι Μορέτο, Έντσον Ράμος, Ζούλιο Σέζαρ και Γκουστάβο Μαντούκα. Μάλιστα, με τους δύο τελευταίους έγινε "αχώριστος". Όπως είναι λογικό, όταν ζητήσαμε από τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή του ΑΠΟΕΛ να μας πει δύο λόγια για τον "δικό" του, Ριβάλντο, η απάντηση ήταν θετική.

"Είμαι περήφανος που υπήρξα συμπαίκτης του Ριβάλντο. Ήταν ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Με γέμισε τιμή και υπερηφάνεια το γεγονός πως ήμουν συμπαίκτης του. Ήταν πολύ απλός τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Είχε μία ήρεμη οικογενειακή ζωή. Είχε σεβασμό προς όλους, είτε ήταν συμπαίκτες του, είτε αντίπαλοι. Υπήρχε όμως ένα στοιχείο που τον έκανε ξεχωριστό: ο τρόπος που εκτελούσε τα φάουλ. Είχε απίστευτη ακρίβεια. Όλοι αναρωτιόμασταν πώς μπορεί και τα χτυπάει μ' αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορούσε κανείς άλλος να τον αντιγράψει. Τον κοιτούσαμε όλοι με θαυμασμό.

Σε προσωπικό επίπεδο, περνούσαμε αρκετές ώρες μαζί. Πηγαίναμε στην εκκλησία, τρώγαμε παρέα. Όμως, υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Στη ρεβάνς με τη Σεβίλλη για τα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2007-08, κέρδισα πέναλτι και το έχασα. Στη συνέχεια, κερδίσαμε ξανά πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Ριβάλντο. Όταν τελείωσε το ματς έρχεται στα αποδυτήρια και μου λέει: 'Κοίτα, όταν είσαι υπό πίεση επειδή το παιχνίδι είναι δύσκολο και έχεις κερδίσει πέναλτι εκτέλεσε το στο κέντρο της εστίας και θα μπει, ακόμα κι αν ο τερματοφύλακας είναι καλός".

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αισθάνθηκε πολύ ωραία όταν ήρθε στην ΑΕΚ

Όπως ο Μαντούκα έτσι κι ο Ζούλιο Σέζαρ "έπλεξε" το εγκώμιο του φίλου του, "Ρίμπο", με τον οποίο περνούσε αρκετό χρόνο μαζί στις αποστολές και στην προετοιμασία.

"Αισθάνθηκα και αισθάνθηκε κι ίδιος πολύ ωραία όταν ήρθε στην ΑΕΚ. Τον είχαμε αντιμετωπίσει ως αντίπαλο πολλές φορές και όταν βγήκε η είδηση ότι θα ερχόταν στην ΑΕΚ ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Ένας διεθνής Βραζιλιάνος, ένα μεγάλος παίκτης και συμπαίκτης. Γίναμε απευθείας πολύ φίλοι. Ήμασταν συγκάτοικοι στο δωμάτιο στην προετοιμασία, στις αποστολές και μιλούσαμε αρκετά. Ακόμα κι όταν επέστρεψε στη Βραζιλία διατηρήσαμε επαφές. Ήταν χαρά και τιμή να είμαι συμπαίκτης του. Θυμάμαι, όταν ήρθε στην Κρουζέιρο, μου είχε πει πως του φάνηκε περίεργο που είχε τόσο κόσμο στο γήπεδο, γιατί στην Ευρώπη ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα".

O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έκανε τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα

Το καλοκαίρι του 2007, μαζί με τον Ριβάλντο ήρθε στην ΑΕΚ κι ο -άγνωστος τότε- Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός κατάφερε άμεσα να αγαπηθεί από τον κόσμο της "Ένωσης", αφού είχε μία ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Την πρώτη χρονιά με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα πέτυχε 19 γκολ στο πρωτάθλημα κι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Στην τεράστια αυτή επιτυχία συντέλεσε κι ο "Ρίμπο", αφού η συνεργασία των δύο ποδοσφαιριστών μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν υποδειγματική. Όταν του ζητήσαμε να μας μιλήσει για τον Ριβάλντο ήταν φανερό, από τα λόγια του, πως ο "Zoρό" ένιωθε ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που του προσέφερε ο Βραζιλιάνος σταρ τόσο εντός όσο κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Ακόμα κι αν δεν τον άφηνε να χτυπάει τα πέναλτι!

"Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν ήρθε ο Ριβάλντο γιατί ήξερα πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης κλάσης. Κυρίως, τον είχα δει στα Μουντιάλ. Με βοήθησε πάρα πολύ στις προπονήσεις, αλλά και σε εξωαγωνιστικά ζητήματα. Κάναμε παρέα, οι γυναίκες μας το ίδιο, πηγαίναμε για φαγητό και διασκεδάζαμε μαζί και με τους υπόλοιπους Λατίνους της ομάδας. Σε αγωνιστικό επίπεδο, με βοήθησε πάρα πολύ να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν πως έπαιζε πάντα με το κεφάλι ψηλά. Έπρεπε να τον βλέπατε στις προπονήσεις για να καταλάβετε την απίστευτη τεχνική του κατάρτιση. Πράγματα που για εμάς ήταν δύσκολα, αυτός τα έκανε με τεράστια ευκολία. Σε ό,τι αφορά μία παράξενη ιστορία, θυμάμαι πως δεν με άφηνε να εκτελώ τα πέναλτι και πάντα γκρίνιαζα (σ.σ. γέλια)"!

Photo Credits: Action Images

* Ευχαριστούμε τον δημοσιογράφο, Βασίλη Τεμπέλη για τη βοήθεια στη μετάφραση.

** Σύνθεση φωτογραφίας: Γιάννης Μπαϊρακτάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαντούκα στο Contra.gr: O Ριβάλντο, ο Ολυμπιακός και τα χαμένα λεφτά της ΑΕΚ
Σχόλιο Κώστας Μπράτσος: Ο υποτιμημένος Ριβάλντο χρειάζεται χρόνο για να κριθεί

News 24/7

24MEDIA NETWORK