"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, και λίγο πριν την αγωνιστική “σύγκρουση”, ο Αντώνης Τσακαλέας κάνει την σύγκριση των δυο αιωνίων στο Fοotball Manager 2017. Θέσεις, τακτικές, ατομικά χαρακτηριστικά και όλα τα “τετ-α-τετ” των δυο ομάδων, όπως απεικονίζονται στο καλύτερο παιχνίδι προπονητικής προσομοίωσης.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Οι δυο ομάδες μονοπωλούν το πρωτάθλημα τα 20 τελευταία χρόνια, με τον Ολυμπιακό να έχει την μερίδα του λέοντος.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΒΟΥΖΑΣVSΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Το παρελθόν του Βασίλη Βούζα τον κάνει να είναι σε θέση να τοποθετηθεί και σε άλλες θέσεις πλην του προπονητή, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να υπερτερεί σε πολλούς από τους τομείς, με βάση το μέχρι τώρα “βιογραφικό” του.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Σε αυτό το τομέα, με βάση τα ρεπορτάζ των δυο ομάδων το πρωί του Σαββάτου, έγιναν οι δυο πιθανές ενδεκάδες για τις δυο ομάδες

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΚΑΠΙΝΟVSΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Ο Στέφανος Καπίνο(CA: 120)είναι ένα σκαλί πάνω από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο(CA:110) στην συνολική καταγραφή χαρακτηριστικών.

Ο Καπίνο, στην τετ-α-τετ τους μονομαχία βγαίνει κερδισμένος σε έκταση άλματος, έλεγχο περιοχής, τετ-α-τετ, γενναιότητα, τοποθέτηση, ευκινησία, ισορροπία και φυσική αντοχή. Ο Βλαχοδήμος “απαντά” όντας καλύτερος σε αντανακλαστικά, αποφασιστικότητα και αντοχή.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΦΙΓΚΕΙΡΑΣVSΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Η διαφορά ανάμεσα σε Ντιόγκο Φιγκέιρας(CA:125)και Ουσμπάν Κουλιμπαλί(CA:120)είναι μικρή όσον αφορά την συνολική απεικόνιση και την τωρινή τους ικανότητα, αλλά ανάμεσα στους δυο παίκτες υπάρχουν αρκετές διαφορές λόγω του τρόπου παιχνιδιού τους και της σωματοδομής τους.

Ο Κουλιμπαλί υπερτερεί στα περισσότερα σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά (αντοχή, δύναμη, έκταση άλματος, ισορροπία, φυσική αντοχή) και ο Φιγκέιρας από την πλευρά του είναι καλύτερος στους τομείς τεχνικής όπως τεχνική κατάρτιση, πρώτη επαφή, πάσες, ντρίπλα.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΝΤΑ ΚΟΣΤΑVSΜΟΛΕΝΤΟ

Στη μονομαχία ανάμεσα σε ΜανουέλΝτα Κόστα (CA:125) και Ροντρίγκο Μολέντο(CA:135)ο Βραζιλιάνος του Παναθηναϊκού βγαίνει νικητής στο τομέα της τωρινής ικανότητας έναντι του Μαροκινού, με τους “πόντους διαφοράς” να προκύπτουν στους τομείς:

Αντίληψη, αποφασιστικότητα, επιθετικότητα, εργατικότητα, ηγετική ικανότητα, κρίση, ομαδικότητα συγκέντρωση, τοποθέτηση και ψυχραιμία. Ο Ντα Κόστα από την πλευρά του υπερτερεί του Μολέντο σε κεφαλιές, μακρινά σουτ, πρώτη επαφή και τεχνική κατάρτιση.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΜΠΟΤΙΑVSΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Όση διαφορά έχει υπέρ του ο Παναθηναϊκός στην σύγκριση Ντα Κόστα – Μολέντο, την έχει ο Ολυμπιακός στην σύγκριση του Αλμπέρτο Μποτία (CA:125) με τον Γιώργο Κουτρουμπή(CA:115).

Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού υπερτερεί του Έλληνα ομολόγου του σε κερφαλιές, μαρκαρίσματα και τάκλιν στο τομέα της τεχνικής, αλλά και σε γενναιότητα, επιθετικότητα, εργατικότητα, κρίση και τοποθέτηση, όσον αφορά τα ψυχικά χαρακτηριστικά.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΣΙΣΟΚΟVSΧΟΥΛΤ

Οι Αλί Σισοκό (CA:125) και Νίκλας Χουλτ (CA:125) έχει ίδια τωρινή ικανότητα, με την μονομαχία τους σε επίπεδο χαρακτηριστικών να βγάζει... νικητή στα σημεία τον παίκτη του Ολυμπιακού με 18-14.

Ο Σισοκό υπερτερεί μεταξύ άλλων σε πλάγια άουτ, κεφαλιές, μαρκαρίσματα, τάκλιν, αντίληψη, αποφασιστικότητα, γενναιότητα, συγκέντρωση, τοποθέτηση, δύναμη, έκταση άλματος, ισορροπία και φυσική αντοχή, ενώ ο Χουλτ “βάζει πλάτη” τον Γάλλο του Ολυμπιακού σε εκτέλεση κόρνερ, ντρίπλα, πάσες, τελειώματα, τεχνική κατάρτιση, κρίση, επιτάχυνση, ευκινησία και ταχύτητα.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΜΑΡΤΙΝΣVS ZEKA

Οι Αντρέ Μάρτις (CA:135) και Κάρλος Ζέκα (CA:125) απέχουν δέκα μονάδες σε συνολική αξιολόγηση, όμως ο καθένας έχει τον τομέα κυριαρχίας του.

Ο Μάρτις είναι καλύτερος στους 10 από τους 14 τομείς που αφορούν την τεχνική (εκτελέσεις στημένων φάσεων, μακρινά σουτ, ντρίπλα, πάσα, πρώτη επαφή) και ο Ζέκα δίνει την απάντησή του στα φυσικά και σωματικά χαρακτηριστικά, εκεί που η κυριαρχία του είναι απόλυτη, καθώς κάνει το 8/8.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΡΟΜΑΟVSΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Στη σύγκριση ανάμεσα σε Αλέις Ρομαό(CA:130)και Δημήτρη Κουμπέλη(CA:115), ο μέσος από τον Τόνγκο είναι στο +15 από τον Έλληνα ομόλογό του, κάτι που προκύπτει από την διαφορά τους στα περισσότερα σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά και στα ψυχικά.

Σε επίπεδο τεχνικής, ο Κουρμπέλης “ισορροπεί” την κατάσταση καθώς κερδίζει στους περισσότερους τομείς.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΕΛΙΟΝΟΥΣΙVSΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Σε συνολικό επίπεδο αξιολόγησης, ο Ταρίκ Ελιονούσι(CA:130)υπερτερεί του Λούκας Βιοαφάνιες (CA:120), αν και σε μια προσεκτική ματιά στις καρτέλες και των δυο, διαπιστώνει κανείς τους τομείς στους οποίες “ειδικεύεται” ο καθένας. Ο Βιγιαφάνιες “βάζει κάτω” τον Ελιονούσι σε εκτέλεση κόρνερ και φάουλ, μακρινά σουτ, ντρίπλα, πάσα, πρώτη επαφή, σέντρα, τελειώματα και τεχνική κατάρτιση.

Ο Ελιονούσι από την πλευρά του ”έχει” τον Βιγιαφάνιες σε αποφασιστικότητα, γενναιότητα, επιθετικότητα, εργατικότητα, ηγετική ικανότητα, αντοχή, επιτάχυνση, ταχύτητα και φυσική αντοχή.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΣΕΜΠΑVSΕΜΠΟΚΟΥ

Οι συνομήλικοι Σεμπά(CA:130)και Εμποκού(CA:125)έχουν πέντε μονάδες διαφορά όσον αφορά την συνολική τους τωρινή ικανότητα, με τον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού να υστερεί στα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι του Κογκολέζου, όπως σε εκτέλεση φάουλ, μακρινά σουτ, ντρίμπλα, πάσα, πρώτη επαφή και τελειώματα.

Ο Σεμπά όμως “απαντά” σε υπεροχή τόσο στα ψυχικά όσο και στα σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά, καθώς έχει καλύτερη βαθμολόγηση στα 14 από αυτά.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤVSΜΠΕΡΓΚ

Στην μάχη των επιθετικών ο Καρίμ Ανσαριφάρντ(CA:125)υστερεί κατά δέκα μονάδες του Μάρκους Μπεργκ(CA:135)όσον αφορά την τωρινή τους ικανότητα. Στον επιθετικό, πολλά αρχίζουν και τελειώνουν στα... τελειώματα, εκεί που ο Σουηδός είναι στο +3 του Ιρανού, με 16 έναντι 13 μονάδων.

Ο Μπεργκ υπερτερεί και σε τομείς όπως η κίνηση χωρίς τη μπάλα, κρίση, ομαδικότητα, και ψυχραιμία. Ο Ανσαριφάρντ έχει καλύτερη αξιολόγηση στους περισσότερους τομείς σωματικών και φυσικών προσόντων.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ

Με βάση την πρόβλεψη ενδεκάδας, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με 4-4-2 και ο Ολυμπιακός με 4-2-3-1, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μια θέση στην οποία δεν μπορεί να γίνει σύγκριση από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα παίξει με δεύτερο επιθετικό και ο Ολυμπιακός με επιτελικό μέσο.

Οι Βίκτωρ Κλοναρίδης και Αλεχάντρο Ντομίγκες είναι οι επικρατέστεροι για την ενδεκάδα.

"Αιώνιο" ντέρμπι: Football Manager Edition

News 24/7

24MEDIA NETWORK