Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Δείτε αναλυτικά τους ομίλους, τα ρόστερ, τους προπονητές, το τηλεοπτικό πρόγραμμα και τα γήπεδα, όπου θα διεξαχθεί το Εurobasket 2015.

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ αρχίζει στις 5 Σεπτεμβρίου, τέσσερις χώρες είναι πανέτοιμες για τη διεξαγωγή του και, βέβαια, η Εθνική ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι απούσα.

Στο Μονπελιέ της Γαλλίας, το Βερολίνο της Γερμανίας, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας και τη Ρίγα της Λετονίας στρέφονται τα βλέμματα των μπασκετόφιλων, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση θα μπει στο... χορό και η Λιλ.

Δείτε αναλυτικά τους ομίλους, τα ρόστερ, τους προπονητές, το τηλεοπτικό πρόγραμμα και τα γήπεδα, όπου θα διεξαχθεί το Εurobasket 2015 .

1ος όμιλος (Μονπελιέ)

Ρωσία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Ρωσίας, δεδομένου ότι οι Αντρέι Κιριλένκο και Βίκτορ Χριάπα δεν υπάρχουν πια στο ρόστερ (σ.σ. ο πρώτος ανέλαβε πρόεδρος της ομοσπονδίας). Στο τελευταίο φιλικό με την Γεωργία, το σύνολο του Εβγκένι Πασούτιν έδειξε να βρίσκει τη χημεία που του έλειπε.

Το ρόστερ: Αντρέι Ζούμπκοβ, Εβγκένι Μπαμπούριν, Ρουσλάν Πατέεβ, Βιτάλι Φριτζόν, Ιγκόρ Βιάλτσεβ, Σέμεν Αντόνοβ, Σεργκέι Μόνια, Ντμίτρι Χβοστόβ, Άντον Πονκρασόβ, Αντρέι Βοροντσέβιτς, Αντρέι Ντεσιατνίκοβ, Νικίτα Κουρμπανόβ.

Ο προπονητής: Εβγκένι Πασούτιν

Πρόβλεψη: Χειρότερα από την προηγούμενη διοργάνωση (έκτη θέση στον όμιλο της πρώτης φάσης) δεν πρόκειται να πάει. Αν αποδώσουν τα νέα πρόσωπα, τότε η συμμετοχή στην οκτάδα αποτελεί ρεαλιστικό στόχο.

Βοσνία & Ερζεγοβίνη

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Υπό τις οδηγίες ενός γνώριμου των ελληνικών γηπέδων, του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, θα πορευθεί η Βοσνία & Ερζεγοβίνη. Επιπλέον, στο ρόστερ υπάρχουν οι πρώην του Άρη και του ΚΑΟΔ, Μουχάμεντ Πάσαλιτς και Έντιν Μπάβτσιτς, αλλά και ο νυν της ΑΕΚ Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Το ρόστερ: Moυχάμεντ Πάσαλιτς, Νεντίμ Μπούζα, Άντριγια Στιπάνοβιτς, Μάρκο Σούταλο, Έντιν Μπάβτσιτς, Νεμάνια Γκόρντιτς, Ελμέντιν Κικάνοβιτς, Ντάλιμπορ Πέρσιτς, Μίροσλαβ Τόντιτς, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Άλεξ Ρένφρο, Άντιν Βράμπατς.

Ο προπονητής: Ντούσκο Ιβάνοβιτς

Πρόβλεψη: Αν υπήρχε στο ρόστερ ο χιλιοταλαιπωρημένος λόγω του σοβαρού προβλήματος στους πνεύμονες Μίρζα Τελέτοβιτς, τότε οι πιθανότητες πρόκρισης θα ήταν πολλαπλάσιες. Η λογική, πάντως, λέει ότι οι Βόσνιοι θα περάσουν έστω και δύσκολα.

Γαλλία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Με Τόνι Πάρκερ, Μπορίς Ντιο και Ναντό ντε Κολό, αλλά χωρίς Τομά Ερτέλ θα παρουσιαστεί η κάτοχος του τίτλου Γαλλία. Δοκιμασμένο σύνολο που έδειξε καλό πρόσωπο στα δύο τελευταία φιλικά κόντρα στην Γερμανία (ιδίως στο πρώτο, όπου επικράτησε 76-52) και σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει.

Το ρόστερ: Νάντο Ντε Κολό, Αντουάν Ντιό, Εβάν Φουρνιέ, Σαρλ Καουντί, Τόνι Πάρκερ, Νικολά Μπατούμ, Μικαέλ Ζελαμπάλ, Φλοράν Πιετρούς, Μπορίς Ντιό, Ρουντί Γκομπέρ, Μαν Ζετέ, Ζοφρί Λοβέρν.

Ο προπονητής: Βενσάν Κολέ

Πρόβλεψη: Οι Γάλλοι δεν έχουν προβεί σε βασικές αλλαγές. Με μία πρόχειρη ματιά στα υπόλοιπα ρόστερ εύκολα διαπιστώνει κάποιος ότι το ενδεχόμενο της συμμετοχής στον τελικό φαντάζει πολύ αυξημένο. Οτιδήποτε άλλο θα χαρακτηριστεί αποτυχία, δεδομένου ότι η τελική φάση θα διεξαχθεί στο σπίτι της.

Φινλανδία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Η ευχάριστη έκπληξη της προηγούμενης διοργάνωσης, που διαθέτει στο ρόστερ της τον άσο του Κολοσσού Ρουπ Άχονεν και τον Μάτι Νούτινεν του , ταξίδεψε στο Μονπελιέ με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση. Πρωτεργάτης σε τούτη την προσπάθεια θα είναι και πάλι ο Πέτερι Κόπονεν της ρωσικής Κίμκι.

Το ρόστερ: Μίκο Κοϊβίστο, Σον Χαφ, Τζέραλντ Λι, Σάσου Σαλίν, Τούκα Κότι, Πέτερι Κόπονεν, Μάτι Νούτινεν, Βίλε Καουνίστο, Γιόνας Καβέν, Ρουπ Άχονεν, Τζαμάρ Γουίλσον, Έρικ Μέρφι.

Ο προπονητής: Χένρικ Ντέτμαν

Πρόβλεψη: Το 2013 λύγισε παραδοσιακές δυνάμεις όπως τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Σλοβενία και, βέβαια, την Ελλάδα. Οι '"παλιοσειρές" κρατάνε ακόμα και αν βοηθήσουν τα νέα πρόσωπα (Τζαμάρ Γουίλσον, Γιόνας Καβέν), τότε η πρόκριση στην τελική φάση μοιάζει σίγουρη.

Πολωνία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Παίκτες όπως ο NBAer Μάρτσιν Γκόρτατ, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Έι Τζέι Σλότερ (απέκτησε πολωνικό διαβατήριο πριν από περίπου τρεις μήνες), ο Άνταμ Βατσίνσκι και ο Ματέους Πόνιτκα καλούνται να αποδείξουν ότι η ομάδα του Μάικ Τέιλορ δεν αποτελεί αουτσάιντερ του 1ου γκρουπ.

Το ρόστερ: Αλεκσάντερ Ζιζ, Άαρον Σελ, Έι Τζέι Σλότερ, Ντάμιαν Κούλιγκ, Ματέους Πονίτκα, Ρόμπερτ Σκιμπνιέβσκι, Άνταμ Βαζίνσκι, Μάρτσιν Γκόρτατ, Λούκας Κόζαρεκ, Πρέμισλαβ Ζαμοΐσκι, Πρέμισλαβ Καρνόφσκι, Κάρολ Γκρουζέσκι.

Ο προπονητής: Μάικ Τέιλορ

Πρόβλεψη: Επιλογές με ρίσκο έκανε ο Μάικ Τέιλορ, αφού συν τοις άλλοις απέκλεισε τον έμπειρο Άνταμ Χρίτσανιουκ και προτίμησε τον 21χρονο Πρέμισλαβ Καρνόφσκι για τη θέση "5", πίσω από τον Γκόρτατ. Αν περάσει τον όμιλο θα είναι έκπληξη.

Ισραήλ

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Χωρίς τους "μπαρουτοκαπνισμένους" Γιοτάμ Χαλπερίν και Γκάι Πνίνι λόγω τραυματισμού καλείται να παλέψει το Ισραήλ, το οποίο θα βασιστεί στον NBAer Όμρι Κάσπι και τους πολύπειρους Ντ'Ορ Φίσερ, Γιογκίβ Οχαγιόν για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της προηγούμενης διοργάνωσης.

Το ρόστερ: Ντάγκαν Γιβζόρι, Σον Ντόσον, Γκαλ Μέκελ, Λίορ Ελιγιάχου, Όμρι Κάσπι, Ραβίβ Λίμοναντ, Ελισάι Καντίρ, Γιογκίβ Οχαγιόν, Γιανίβ Γκριν, Ντ'Ορ Φίσερ, Ρόμπερτ Ρόθμπαρτ, Μπαρ Τίμορ.

Ο προπονητής: Ερέζ Εντελστάιν

Πρόβλεψη: Με βάση την εικόνα των καλοκαιρινών φιλικών (έξι σερί ήττες, μία νίκη επί της Εσθονίας), το Ισραήλ δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Το συγκρότημα του Ερέζ Εντελστάιν και η Πολωνία αναμένεται να τεθούν πολύ γρήγορα νοκ-άουτ.

Το πρόγραμμα

5/9/2015

16:00 Πολωνία - Βοσνία

18:30 Ισραήλ - Ρωσία

22:00 Γαλλία - Φινλανδία (ΟΤΕ SPORT 5)

6/9/2015

16:00 Ρωσία - Πολωνία

18:30 Φινλανδία - Ισραήλ

22:00 Βοσνία - Γαλλία (OTE SPORT 8)

7/9/2015

16:00 Φινλανδία - Ρωσία (OTE SPORT 6 + ΑΝΤ1)

18:30 Ισραήλ - Βοσνία (OTE SPORT 4)

22:00 Γαλλία - Πολωνία (OTE SPORT 5)

9/9/2015

16:00 Βοσνία - Φινλανδία (OTE SPORT 5)

18:30 Πολωνία - Ισραήλ

22:00 Ρωσία - Γαλλία (OTE SPORT 4)

10/9/2015

16:00 Φινλανδία - Πολωνία

18:30 Βοσνία - Ρωσία (OTE SPORT 6)

22:00 Ισραήλ - Γαλλία

2ος όμιλος (Βερολίνο)

Ισλανδία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Η πρωτάρα του εφετινού Eurobasket. Με μπροστάρηδες τους Χάουκουρ Πάλσον και Πάβελ Ερμολίνσκι, η Ισλανδία φιλοδοξεί να απολαύσει τη χαρά της συμμετοχής, αφού με τέτοιους αντιπάλους, ο χαρακτηρισμός "σάκος του μποξ" θα βρει εφαρμογή και στο παρκέ.

Το ρόστερ: Χλίνουρ Μπέρινγκσον, Πάβελ Ερμολίνσκι, Λόγκι Γκούναρσον, Μάρτιν Χέρμανσον, Άξελ Κάρασον, Χέλγκι Μάγκνουσον, Ράγκναρ Νατανάελσον, Χάουκουρ Πάλσον, Γιάκομπ Σιγκούρνταρσον, Γιον Στέφανσον, Άεγκιρ Στέιναρσον, Χέρντουρ Βίλχιαλμσον.

Ο προπονητής: Κρεγκ Πέντερσεν

Πρόβλεψη: Οτιδήποτε άλλο πλην της τελευταίας θέσης, θα χαρακτηριστεί επιτυχία.

Τουρκία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Με 13 παίκτες ταξίδεψε στο Βερολίνο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία έχει απουσίες, αλλά αναμένεται να ενισχυθεί από τους πολυάριθμους Τούρκους που κατοικούν στην Γερμανία. Η διάρκεια στην απόδοση αποτελεί επιτακτική ανάγκη (σ.σ. στο τελευταίο φιλικό με την Ολλανδία προηγήθηκε 53-35 στο ημίχρονο και τελικά το ματς οδηγήθηκε σε δύο παρατάσεις). Πολλά θα εξαρτηθούν από τις ορέξεις του Μπόμπι Ντίξον.

Το ρόστερ: Σινάν Γκιουλέρ, Τσεντί Οσμάν, Μπαρίς Χερσέκ, Ερσάν Ιλιασόβα, Σεμίχ Ερντέν, Μελίχ Μαχμούτογλου, Ογκούζ Σαβάς, Μπόμπι Ντίξον, Φουρκάν Αλντεμίρ, Γκεκσενίν Κεκσάλ, Καρτάλ Εζμιζράκ, Φουρκάν Κορκμάζ.

Ο προπονητής: Εργκίν Αταμάν

Πρόβλεψη: "Στόχος είναι το μετάλλιο και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες" Τάδε έφη Εργκίς Αταμάν. Υπέρμετρη αισιοδοξία αν κρίνει κανείς ότι η Τουρκία θα παραταχθεί χωρίς τους Ομέρ Ασίκ, Ντόγκους Μπαλμπάι στον "όμιλο του θανάτου". Από τα ερωτηματικά της διοργάνωσης.

Ισπανία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Μαρκ Γκασόλ, Σερζ Ιμπάκα, Ρίκι Ρούμπιο, Σέρχιο Ναβάρο. Τους θυμάστε; Τώρα δεν θα τους δείτε για διάφορους λόγους, ενώ και ο Άλεξ Αμπρίνες τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού στο πέλμα. Εντούτοις, όπως πάντα την τελευταία δεκαετία, η Ισπανία κατεβαίνει με ένα ισχυρό ρόστερ.

Το ρόστερ: Σέρχιο Ροντρίγκες, Πάου Ρίμπας, Σέρχιο Γιουλ, Γκιγιέμ Βίβες, Ρούντι Φερνάντεθ, Βίκτορ Κλαβέρ, Πάμπλο Αγκιλάρ, Νίκολα Μίροτιτς, Φερνάντο Σαν Εμετέριο, Πάου Γκάσολ, Φελίπε Ρέγες, Γκιγέρμο Ερνανγκόμες.

Ο προπονητής: Σέρχιο Σκαριόλο

Πρόβλεψη: Ιδιαίτερα κουρασμένη εμφανίστηκε η Ισπανία στο πρόσφατο φιλικό με την αδύναμη Βενεζουέλα. Η ποιότητα παικτών όπως ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Πάου Γκασόλ και ο Σέρχιο Ροντρίγκες δεν αμφισβητείται, ωστόσο η "φούρια ρόχα" δεν δείχνει ικανή να φτάσει -τουλάχιστον εύκολα όπως άλλες χρονιές- πολύ ψηλά.

Σερβία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Με 100% ελληνική front line θα παραταχθεί η Σερβία, αφού ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Σάσα Τζόρτζεβιτς συμπεριέλαβε στην τελική 12άδα τους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς (Παναθηναϊκός) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός). Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ υπάρχει και ο περίφημος Μίλος Τεόντοσιτς.

Το ρόστερ: Μίλος Τεόντοσιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Στέφαν Μάρκοβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Ζόραν Έρτσεγκ, Νεμάνια Νέντοβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Ο προπονητής: Σάσα Τζόρτζεβιτς

Πρόβλεψη: Το γεγονός ότι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς συμπεριλήφθηκε στη 12άδα παρά τις ενοχλήσεις στην πλάτη θα βοηθήσει (και) ψυχολογικά. Οι οκτώ νίκες στα εννέα φιλικά ματς (ήττα μόνο από την Γαλλία) αποδεικνύουν ότι αυτή η Σερβία μπορεί να φτάσει ψηλά. Διάολε, μιλάμε για τη δευτεραθλήτρια κόσμου.

Ιταλία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Πολλές απαιτήσεις έχουν οι Ιταλοί από την εθνική τους ομάδα, δεδομένου ότι εκτός του Μάρκο Μπελινέλι, στο Βερολίνο ταξίδεψαν και οι έτεροι NBAers Ντανίλο Γκαλινάρι, Αντρέα Μπαρνιάνι, οι οποίοι είχαν απουσιάσει από την προηγούμενη διοργάνωση. Στο ρόστερ ο νέος άσος του Ολυμπιακού Ντάνιελ Χάκετ και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε (γιος του Νάντο).

Το ρόστερ: Aμεντέο Ντέλα Βάλε, Μάρκο Μπελινέλι, Πιέτρο Αραντόρι, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Ντανίλο Γκαλινάρι, Αντρέα Μπαρνιάνι, Μάρκο Κουζίν, Λουίτζι Ντατόμε, Νικολό Μέλι, Αντρέα Τσιντσιαρίνι, Ντάνιελ Χάκετ, Αχίλε Πολονάρα.

Ο προπονητής: Σιμόνε Πιανιτζιάνι

Πρόβλεψη: Αν ξεκινήσει με δύο νίκες επί της Τουρκίας και της Ισλανδίας, η Ιταλία θα πάρει μπρος. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι βρίσκεται πολύ καλό φεγγάρι, πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση εκείνου και του Αντρέα Μπαρνιάνι. Αν δεν διακριθούν τώρα οι "ατζούρι", πότε θα το κάνουν;

Γερμανία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Ντιρκ Νοβίτσκι, ετών 37. Ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ επέστρεψε για μία -ενδεχομένως- τελευταία παράσταση και με συνοδοιπόρους τους Ντένις Σρέντερ, Τίμπορ Πλάις θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Γερμανία στη δεύτερη φάση. Το έργο του, πάντως, αναμένεται πολύ δύσκολο απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους...

Το ρόστερ: Μάοντο Λο, Νιλς Γκίφεϊ, Άλεξ Κινγκ, Χέικο Σάφαρτζικ, Κάρστεν Τάντα, Τίμπορ Πλάις, Ρόμπιν Μπέντσινγκ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Ντένις Σρέντερ, Πολ Τσίπσερ, Άντον Γκάβελ, Γιοχάνες Φόιγκτμαν.

Ο προπονητής: Κρις Φλέμινγκ

Πρόβλεψη: Δεδομένο είναι ότι από μόνος του ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν φτάνει για να υπερκεράσει η Γερμανία έναν εκ των Ισπανίας, Τουρκίας, Ιταλίας και Σερβίας (εξαιρείται η Ισλανδία). Το καλό γι' αυτήν είναι ότι υπάρχει μεγάλο δέσιμο μεταξύ των μελών της. Πολλά θα φανούν στο δεύτερο ματς με την Σερβία.

Το πρόγραμμα

5/9/2015

16:00 Γερμανία - Ισλανδία

19:00 Ισπανία - Σερβία (ΟΤΕ SPORT 6)

22:00 Ιταλία - Τουρκία (ΟΤΕ SPORT 6)

6/9/2015

16:00 Σερβία - Γερμανία (OTE SPORT 4)

19:00 Ισλανδία - Ιταλία

22:00 Τουρκία - Ισπανία (OTE SPORT 6)

8/9/2015

15:30 Σερβία - Ισλανδία (OTE SPORT 6)

18:45 Γερμανία - Τουρκία (OTE SPORT 6)

22:00 Ισπανία - Ιταλία (OTE SPORT 5 + ΑΝΤ1)

9/9/2015

15:30 Τουρκία - Σερβία (OTE SPORT 6)

18:45 Ιταλία - Γερμανία (OTE SPORT 4)

22:00 Ισλανδία - Ισπανία

10/9/2015

15:30 Σερβία - Ιταλία (OTE SPORT 5)

18:45 Γερμανία - Ισπανία (OTE SPORT 5)

22:00 Τουρκία - Ισλανδία

3ος όμιλος (Ζάγκρεμπ)

Ολλανδία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου αλλά μόνο θεωρητικά. Υπάρχουν Αμερικανοί, υπάρχει αισιοδοξία και φυσικά απουσιάζει κάθε ίχνος πίεσης. Το κίνητρο της πρώτης συμμετοχής μετά από το μακρινό 1989 έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη παράγραφο, ενώ το ρόστερ έχει έντονο ελληνικό χρώμα λόγω της παρουσίας των Ρούλαντ Σάφτενααρ και Τσάρλον Κλουφ του Ρεθύμνου.

Το ρόστερ: Τσάρλον Κλουφ, Λέον Γουίλιαμς, Γιανίκ Φράνκε, Βόρθι ντε Γιονγκ, Άρβιν Σλάχτερ, Κις Άκερμπουμ, Μοχάμεντ Κεραζί, Ραλφ ντε Πάχτερ, Ρόμπιν Σμόιλντερς, Νίκολας ντε Γιονγκ, Χενκ Νόρελ, Ρούλαντ Σάφτενααρ.

Ο προπονητής: Τουν φαν Χέλφτερεν

Η πρόβλεψη: Από μόνος του ο πολύπειρος Χενκ Νόρελ δεν φτάνει για να τραβήξει το κουπί. Η Ολλανδία θα είχε πιθανότητες να περάσει μόνο αν μετείχε στον 4ο όμιλο.

Ελλάδα

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Η φιλοδοξία είναι πολύ μεγάλη. Μετά από χρόνια η Εθνική παρατάσσεται πλήρης (η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη είναι συνηθισμένο φαινόμενο) και στοχεύει ψηλά, εκεί δηλαδή που δεν έχει φτάσει ποτέ μετά το 2009 όταν κατέκτησε την 3η θέση στο Eurobasket της Πολωνίας. Μπορεί; Αναμφισβήτητα. Θα τα καταφέρει; Αν περάσει το πρώτο καταραμένο χιαστί όλα μπορούν να γίνουν.

Το ρόστερ: Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο προπονητής: Φώτης Κατσικάρης

Πρόβλεψη: Αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσιαστεί ώριμος και επαναλάβει τις εμφανίσεις των φιλικών, τότε η Εθνική έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για είσοδο στην τετράδα.

Κροατία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Κατά πολλούς είναι το φαβορί του ομίλου, όχι μόνο γιατί παίζει στην έδρα της. Το ταλέντο δεν της λείπει, το αντίθετο αφού ο Ντάριο Σάριτς και ο Μάριο Χεζόνια είναι εδώ. Θα στοχεύσει φυσικά στην πρώτη θέση του ομίλου.

Το ρόστερ: Άντε Τόμιτς, Ντάμιαν Ρούντεζ, Ροκ Στίπτσεβιτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ντάριο Σάριτς, Μάρκο Τόμας, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Κρούνοσλαβ Σίμον, Λούκα Ζόριτς, Μίρο Μπιλάν, Μάριο Χεζόνια, Ντοντάε Ντρέιπερ.

Ο προπονητής: Βέλιμιρ Περάσοβιτς

Πρόβλεψη: Αν τερματίσει πρώτη στον όμιλο, θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για την τετράδα.

Σλοβενία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Ποτέ δεν μπορεί να τους υποτιμήσει κανείς. Δεν υπάρχει εφέτος ο Γκόραν Ντράγκιτς αλλά οι υπόλοιποι παίζουν στο κόκκινο και προσπαθούν να υπηρετούν πιστά το πλάνο του Γιούρι Ζντοβτς. Βοηθός του θρύλου του σλοβενικού μπάσκετ είναι ο Στέφανος Δέδας.

Το ρόστερ: Νεμπόισα Γιοκσίμοβιτς, Λούκα Ρούπνικ, Κλέμεν Πρέπελιτς, Γιάκα Μπλάζιτς, Μίτζα Νίκολιτς, Ζόραν Ντράγκιτς, Μίχα Ζούπαν, Γιούρε Μπάλαζιτς, Σάσα Ζάγκορατς, Άλεν Όμιτς, Γιάκα Κλόμπουτσαρ, Ούρος Σλόκαρ.

Ο προπονητής: Γιούρι Ζντοβτς

Πρόβλεψη: Με αρκετό ρίσκο. Πρόκριση μετ' εμποδίων και ηρωικός αποκλεισμός στα νοκ-άουτ.

ΠΓΔΜ

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Oι γείτονες τα δίνουν πάντα όλα, χώρια που στα παιχνίδια κόντρα στην Εθνική Ελλάδας δείχνουν να έχουν ένα κίνητρο παραπάνω. Και νατουραλιζέ Αμερικανός υπάρχει, ο Ρίτσαρντ Χέντριξ και ο πολύπειρος Βλάντο Ιλιέβσκι. Δεν υπάρχει όμως ο Πέρο Άντιτς στην 12άδα.

Το ρόστερ: Βλάντο Ιλιέβσκι, Ντάρκο Σοκόλοβ, Αλεκσάνταρ Κοστόβσκι, Βόινταν Στογιανόβσκι, Ντάμιαν Στογιανόβσκι, Μάρκο Σιμονόβσκι, Βλάντιμιρ Μπρίτσκοβ, Μπόγιαν Τραϊκόβσκι, Στόγιαν Γκουρόσκι, Ρίτσαρντ Χέντριξ, Πρέντραγκ Σαμαρτζίσκι, Λιούμπομιρ Μλαντενόβσκι.

Ο προπονητής: Μάριαν Σρμπινόβσκι

Πρόβλεψη: Απόντος του Μπο Μακάλεμπ, η ΠΓΔΜ αναμένεται να περάσει τον όμιλο, αλλά δεν πρόκειται να πάει μακριά.

Γεωργία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Πολύ ψηλή ομάδα με παίκτες που έχουν παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο στην Εuroleague και σε άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και με τον Ζάζα Πατσούλια να φέρνει αύρα από το ΝΒΑ. θεωρούν ότι μπορεί να προλάβουν το τρένο της πρόκρισης. Ο Ίγκορ Κοκόσκοβ αποτελούσε στόχο του Παναθηναϊκού για την τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι. Για να δούμε τι ψάρια πιάνει...

Το ρόστερ: Γκέοργκε Τσιντσάτζε, Τζέικομπ Πούλεν, Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι, Ντούντα Σανάτζε, Μπέσικ Λεζάβα, Λέβαν Πατσάτσια, Βίκτορ Σανικίτζε, Τόρνικε Σενγκέλια, Μπέκα Μπουριανάτζε, Νίκα Μετρεβέλι, Ζάζα Πατσούλια, Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Ο προπονητής: Ίγκορ Κοκόσκοβ

Πρόβλεψη: Με νίκη στο πρώτο ματς επί της Ολλανδίας, η έμπειρη Γεωργία θα αποκτήσει ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Σκοπός της είναι φυσικά η 4η θέση.

Το πρόγραμμα

5/9/2015

16:00 Γεωργία - Ολλανδία (ΟΤΕ SPORT 4)

19:00 ΠΓΔΜ - Ελλάδα (ΟΤΕ SPORT 4 + ANT1)

22:00 Κροατία - Σλοβενία (ΟΤΕ SPORT 8 + ANT1)

6/9/2015

16:00 Ολλανδία - ΠΓΔΜ

19:00 Σλοβενία - Γεωργία (ΟΤΕ SPORT 4)

22:00 Ελλάδα - Κροατία (OTE SPORT 5 + ANT1)

8/9/2015

16:00 Σλοβενία - Ολλανδία (OTE SPORT 4)

19:00 Γεωργία - Ελλάδα (OTE SPORT 4 + ANT1)

22:00 Κροατία - ΠΓΔΜ (OTE SPORT 6)

9/9/2015

16:00 Ελλάδα - Σλοβενία (OTE SPORT 4 + ANT1)

19:00 ΠΓΔΜ - Γεωργία (OTE SPORT 6)

22:00 Ολλανδία - Κροατία (OTE SPORT 6)

10/09/2015

16:00 Σλοβενία - ΠΓΔΜ (OTE SPORT 4 + ΑΝΤ1)

19:00 Γεωργία - Κροατία (OTE SPORT 4)

22:00 Ελλάδα - Ολλανδία (OTE SPORT 4 + ANT1)

4ος όμιλος (Ρίγα)

Εσθονία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Ένας παλιός άσος του Παναθηναϊκού και του Άρη, ο Τιτ Σοκ, κοουτσάρει την Εσθονία, ενώ ρόλο ηγέτη κατέχει ο Κρίστιαν Κάνγκουρ. Στο ρόστερ βρίσκεται και ο Γκρέγκορ Άρμπετ, ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα με τη φανέλα της Καβάλας (2013) και του Ρεθύμνου (2013-14) έχοντας καλή παρουσία.

Το ρόστερ: Ράιν Βάιντμαν, Τάνελ Σοκ, Γκερτ Ντόρμπεκ, Στεν-Τίμου Σοκ, Γιάναρ Ταλτς, Γκρέγκορ Άρμπετ, Έρικ Κίντους, Σιμ-Σάντερ Βένε, Γιούζεπ Τουμ, Κρίστιαν Κάνγκουρ, Ρέιναρ Χάλικ, Τάνελ Κούρμπας.

Ο προπονητής: Τιτ Σοκ

Η πρόβλεψη: Η ομάδα των... Σοκ (προπονητής ο Τιτ, παίκτες τα παιδιά του Τάνελ και Στεν-Τίμου) κατέγραψε αρκετές φιλικές νίκες και απέδειξε ότι μπορεί να... σοκάρει αρκετούς αντιπάλους. Ιδίως από τη στιγμή που μετέχει σε τόσο αδύναμο όμιλο.

Λετονία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Αρκετές καλές εμφανίσεις κατέγραψε η Λετονία στα φιλικά του καλοκαιριού. Με μπροστάρη τον Γιάνις Μπλουμς, η ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις φιλοδοξεί να περάσει τον όμιλο και εν συνεχεία να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή εμφάνιση στα νοκ-άουτ.

Το ρόστερ: Μάρεκς Μέγερις, Ρόλαντς Φρεϊμάνις, Γιάνις Μπλουμς, Ντάιρις Μπέρτανς, Γιάνις Τίμα, Κρίσταπς Γιανίτσενοκς, Γιάνις Στρέλνιεκς, Κάσπαρς Μπέρζινς, Κάσπαρς Βετσβάγκαρς, Χάραλντς Κάρλις, Ζάνις Πέινερς, Μάρτινς Μάιερς.

Ο προπονητής: Άιναρς Μπαγκάτσκις

Πρόβλεψη: Το γεγονός ότι αγωνίζεται στην έδρα της θα της δώσει ώθηση για να προκριθεί. Εν συνεχεία, θα προσπαθήσει να επαναλάβει το πλασάρισμα της προηγούμενης διοργάνωσης (11η θέση).

Λιθουανία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Ο Γιόνας Καζλάουσκας "έκοψε" τους Αρτούρας Γκουντάιτις, Ζιγκιμάντας Γιαναβίτσιους, ενώ κράτησε τον Ντομάντας Σαμπόνις στη 12άδα που θα εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στο Eurobasket. Η φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης ποντάρει πολλά στο σύνολο και όχι στις ατομικές ικανότητες των παικτών της.

Το ρόστερ: Μάντας Καλνιέτις, Ρεϊνάλντας Σειμπούτις, Γιόνας Ματσιούλις, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Λούκας Λεκαβίτσιους, Ντειβίντας Γκαίλιους, Παούλιους Γιανκούνας, Ρομπέρτας Γιαβτόκας, Ντομάντας Σαμπόνις, Γιόνας Βαλανσιούνας, Αντάνας Καβαλιάουσκας, Αρτούρας Μιλάκνις.

Ο προπονητής: Γιόνας Καζλάουσκας

Πρόβλεψη: Η ομάδα των παλιών γνωρίμων των ελληνικών γηπέδων (Γιόνας Καζλάουσκας, Γιόνας Ματσιούλις, Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις, Ρομπέρτας Γιαβτόκας) θα περάσει τον όμιλο, αλλά το "ταβάνι" της είναι η οκτάδα.

Ουκρανία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Παίκτες όπως ο Σεργκίι Γκλαντίρ, ο Βιάτσεσλαβ Κράβτσοβ, ο Άλεξ Λεν και ο Γιουτζίν Τζέτερ έμειναν εκτός. Συνεπώς, η Ουκρανία πολύ δύσκολα θα επαναλάβει τις καλές εμφανίσεις του προηγούμενου Eurobasket και του Mundobasket, δεδομένου ότι στην τεχνική ηγεσία της δεν βρίσκεται πλέον η "αλεπού των πάγκων" Μάικ Φρατέλο.

Το ρόστερ: Ίγκορ Ζάιτσεφ, Μαξίμ Κορνιγένκο, Πάβλο Κρούτους, Αλεκσάντρ Λιποβίι, Ντένις Λουκάσοφ, Αλεξάντρ Μίσουλα, Αρτέμ Πουστοβίι, Μαξίμ Πουστοζβόνοφ, Τζέρομ Ραντλ, Αλεκσάντρ Σίζοφ, Στάνισλαβ Τιμοφεένκο, Κίρικο Φεσένκο.

Ο προπονητής: Εβγκένι Μούρζιν

Πρόβλεψη: Κουτσά-στραβά θα περάσει τον όμιλο λόγω ανυπαρξίας αντιπάλων όπως το Βέλγιο, η Τσεχία και η Εσθονία, αλλά στη συνέχεια θα αποκλειστεί.

Βέλγιο

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Χωρίς εκπλήξεις και με την παρουσία του άσου του Ολυμπιακού Ματ Λοτζέσκι θα εμφανιστεί το Βέλγιο στη διοργάνωση. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σύνολο που επιθυμεί σφόδρα να επαναλάβει την εμφάνιση του 2013 (9η θέση).

Το ρόστερ: Ματ Λοτζέσκι, Λιονέλ Μποσκό, Μαξίμ ντε Ζέουβ, Πιέρ-Αντουάν Ζιλέ, Άξελ Ερβέλ, Ζαν-Μαρκ Μουεμά, Βεν Μουκούμπου, Ζαν Σαλουμού, Κεντέν Σερόν, Ζόναθαν Ταμπού, Κεβέν Τουμπά, Σαμ βαν Ρόσομ.

Ο προπονητής: Έντι Κάστιλς

Πρόβλεψη: Εκτός απροόπτου θα πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ, ενώ από εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο θα παίξει η θέση που θα καταλάβει στον όμιλο. Αν πχ. τερματίσει δεύτερο, το Βέλγιο θα έχει πιθανότητες να μπει στην οκτάδα.

Τσεχία

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Με άρωμα Euroleague θα παραταχθεί η Τσεχία στο Eurobasket, αφού η ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ θα έχει για ηγέτες τους Γιαν Βέσελι και Τόμας Σατοράνσκι. Η διοργάνωση αναμένεται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα για δύο "παλιές καραβάνες", καθώς οι Γίρι Βελς και Λούμπος Μπάρτον σκέφτονται να αποσυρθούν.

Το ρόστερ: Πετρ Μπέντα, Πάβελ Πούμπρλα, Βόιτεχ Χρούμπαν, Τόμας Σατοράνσκι, Γίρι Βελτς, Γιάκουμπ Σίρινα, Λούμπος Μπάρτον, Ντάβιντ Γέλινεκ, Πάτρικ Άουντα, Μπλέικ Σιλμπ, Γιαν Βέσελι, Πάβελ Χούσκα.

Ο προπονητής: Ρόνεν Γκίντσμπουργκ

Πρόβλεψη: Η συμμετοχή και μόνο αποτελεί παράσημο για την Τσεχία, δεδομένου ότι στην προκριματική φάση πέρασε ως μία από τις καλύτερες δεύτερες χάρη στον καλύτερο συντελεστή. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποχαιρετήσει νωρίς-νωρίς τη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα

5/9/2015

16:30 Τσεχία - Εσθονία

19:30 Βέλγιο - Λετονία

22:30 Λιθουανία - Ουκρανία

6/9/2015

15:30 Εσθονία - Βέλγιο (OTE SPORT 6)

18:30 Λετονία - Λιθουανία (OTE SPORT 6 + ΑΝΤ1)

22:30 Ουκρανία - Τσεχία

7/9/2015

15:30 Λιθουανία - Βέλγιο (OTE SPORT 4)

19:30 Τσεχία - Λετονία

21:30 Ουκρανία - Εσθονία (OTE SPORT 6 + ΑΝΤ1)

9/9/2015

16:30 Βέλγιο - Τσεχία

19:30 Λετονία - Ουκρανία

22:30 Εσθονία - Λιθουανία (ΑΝΤ1)

10/9/2015

15:30 Ουκρανία - Βέλγιo (OTE SPORT 6)

19:30 Λετονία - Εσθονία

21:30 Τσεχία - Λιθουανία

Το πρόγραμμα της β' φάσης

12/9/2015

61. 2ος Β' Ομίλου - 3ος Α' Ομίλου

62. 1ος Γ' Ομίλου - 4ος Δ' Ομίλου

63. 1ος Α' Ομίλου - 4ος Β' Ομίλου

64. 2ος Δ' Ομίλου - 3ος Γ' Ομίλου

13/9/2015

65. 1ος Β' ομίλου - 4ος Α' Ομίλου

66. 2ος Γ' Ομίλου - 3ος Δ' Ομίλου

67. 2ος Α' Ομίλου - 3ος Β' Ομίλου

68. 1ος Δ' Ομίλου - 4ος Γ' Ομίλου

15/9/2015

69. Νικητής 61 - Νικητής 62

70. Νικητής 63 - Νικητής 64

16/9/2015

71. Νικητής 65 - Νικητής 66

72. Νικητής 67 - Νικητής 68

17/9/2015

73. Ηττημένος 69- - Ηττημένος 70

75. Νικητής 69- - Νικητής 70

18/9/2015

74. Ηττημένος 71 - Ηττημένος 72

76. Νικητής 71 - Νικητής 72

20/9/2015

77. Ηττημένος 75 - Ηττημένος 76

78. Νικητής 75 - Νικητής 76

Τα γήπεδα

Park&Suites Arena (Μονπελιέ)

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
COPYRIGHT: PHOTOBW

Πρόκειται για το πιο καινούργιο γήπεδο από αυτά που θα φιλοξενήσουν τη φάση των ομίλων. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2011, είναι χωρητικότητας10.700 θεατών σε αγώνες μπάσκετ, ενώ παράλληλα φιλοξενεί αναμετρήσεις τένις, χόκεϊ και χάντμπολ.

Ο2 World (Βερολίνο)

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Το συγκεκριμένο γήπεδο ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις στους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού εκεί η ομάδα τους κατέκτησε το πέμπτο Ευρωπαϊκό. Κατασκευάστηκε το 2008, χωρά 15.000 θεατές σε αγώνες μπάσκετ (σ.σ. γίνονται και ματς χόκεϊ) και φιλοξενεί την Άλμπα Βερολίνου.

Arena Zagreb (Ζάγκρεμπ)

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Η Arena Zagreb είναι ένα πραγματικό πολυκατάστημα, ενώ παράλληλα στο συγκεκριμένο χώρο διοργανώνονται αρκετές εκδηλώσεις. Εκτός από αγώνες μπάσκετ χρησιμοποιείται για χόκεϊ, χάντμπολ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο σάλας. Κατασκευάστηκε το 2008 και είναι χωρητικότητας 16.500. Εδώ θα δώσει τους αγώνες της η Εθνική ομάδα.

Arena Riga (Ρίγα)

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Εκτός από αγώνες μπάσκετ, φιλοξενεί και αναμετρήσεις χόκεϊ. Αποτελεί τη φυσική έδρα της Ντιναμό Ρίγα, ομάδας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα χόκεϊ της Λετονίας. Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε το 2006 και μπορεί να φιλοξενήσει 12.500 θεατές.

Stade Pierre-Mauroy (Λιλ)

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Γήπεδο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έχει χλοοτάπητα που μετακινείται και από κάτω υπάρχει παρκέ μπάσκετ, συν το γεγονός ότι προστίθενται εξτρά θέσεις. Πρόκειται για το γήπεδο της ποδοσφαιρικής Λιλ, η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2012 και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 27.000 θεατές σε αγώνες μπάσκετ. Εδώ θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Δείτε σε video τη μεταμόρφωση του Pierre-Mauroy

Τα αστέρια

Τόνι Πάρκερ

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Ο MVP του προηγούμενου Εurobasket ονειρεύεται repeat τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Πέρυσι, προτίμησε να μην λάβει μέρος στο Mundobasket της Ισπανίας, προκειμένου να ξεκουραστεί και τώρα -σε ηλικία 33 ετών πλέον- επανέρχεται έτοιμος για νέες διακρίσεις.

Ντιρκ Νοβίτσκι

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Το όνομα του Ντιρκ Νοβίτσκι δεν βρισκόταν μεταξύ αυτών που ανακοίνωσε ο Κρις Φλέμινγκ για την προετοιμασία ενόψει του Eurobasket. Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς θέλησε να σκεφτεί με την ησυχία του και εν τέλει αποφάσισε να λάβει μέρος για μία ενδεχομένως τελευταία παράσταση με τη φανέλα της Γερμανίας.

Πάου Γκασόλ

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Όσοι αμφισβητούν την αξία του επειδή έχει πατήσει τα 35, ενδεχομένως να άλλαξαν γνώμη μόλις τον είδαν να σημειώνει 26 πόντους και να μαζεύει 16 ριμπάουντ στο πρόσφατο φιλικό με την ΠΓΔΜ. Χορτασμένος από τίτλους και ατομικές διακρίσεις, ο Πάου Γκασόλ είναι πανέτοιμος για μία από τις τελευταίες διεθνείς συμμετοχές του.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Προφανώς και δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στα προηγούμενα "τέρατα". Πρόκειται όμως για το δικό μας σταρ, το δικό μας NBAer, που στην καλή του μέρα μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση οποιονδήποτε αντίπαλο και κατ' επέκταση να ενισχύσει πολύ την Εθνική. Γερός να είναι και στις επόμενες διοργανώσεις θα έχει τη δυνατότητα να πλησιάσει περισσότερο την αξία παικτών όπως ο Πάου Γκασόλ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Τόνι Πάρκερ.

Βασίλης Σπανούλης

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Αυτός μάλιστα. Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί κάλλιστα να σταθεί επάξια πλάι στους προηγούμενους γίγαντες του παγκοσμίου μπάσκετ. Στον ημιτελικό του Final4 μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ απέδειξε για πολλοστή φορά πως όταν η μπάλα καίει, αυτός αποδεικνύεται... κρύος. Δεν χρειάζεται να τονιστεί ότι η Εθνική ποντάρει πολλά στο μυαλό, τα σουτ και τις διεισδύσεις του.

Μίλος Τεόντοσιτς

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός
INTIME SPORTS

Ο καλός ο... Μίλος μπορεί να συμπεριληφθεί στα αστέρια της διοργάνωσης. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού θέλει να δώσει αποδείξεις και να συνεχίσει τις καλές διεθνείς εμφανίσεις μετά από το Mundobasket της Ισπανίας, όπου η Σερβία έχασε μόνο από τις ακτύπητες ΗΠΑ στον τελικό.

Ντανίλο Γκαλινάρι

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Έχει πάρει, πλέον, τα κλειδιά της Ιταλίας μετά και τη διαρκώς πτωτική πορεία του Αντρέα Μπαρνιάνι. Βασικό στέλεχος των Ντένβερ Νάγκετς τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες τη νέα χρονιά στο NBA.

Άντε Τόμιτς

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Εκ των κορυφαίων σέντερ της διοργάνωσης, σίγουρα ο καλύτερος δημιουργός από το low post και ο πιο αξιόπιστος παίκτης που διαθέτει η Κροατία. Το κατά πόσο θα καταφέρει να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του (πλέι μέικερ ρακέτα) θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία της "Χρβάτσκα" στη διοργάνωση.

Γιόνας Βαλανσιούνας

Eurobasket 2015: Ο απόλυτος οδηγός

Σημαίνον στέλεχος των Τορόντο Ράπτορς, πάνω του έχει χτιστεί όλο το παιχνίδι της Λιθουανίας. Αν και μόλις 23 ετών έχει ήδη δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην πλάτη του, συμπεριλαμβανομένου και του ασημένιου μεταλλίου στο Εurobasket της Σλοβενίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK