Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν

Το Contra.gr και ο Κώστας Γουλής ταξίδεψαν στο Αλ Αΐν και μπήκαν στο χλιδάτο σπίτι του διεθνή Σουηδού άσου και της υπέροχης συζύγου του, Ζοζεφίν και σας μεταφέρουν αποκλειστικές εικόνες απ' τη (νέα) καθημερινότητα της φαμίλιας του Μάρκους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν
SAID KHALED / AL AIN CLUB

Από το μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα και το σπίτι (με πισίνα) στη Γλυφάδα που ο Μάρκους Μπεργκ και η σύζυγός του Ζοζεφίν αποφάσισαν να αγοράσουν τον Απρίλιο του 2016 για να στεγάσουν την αγάπη τους και την οικογένειά τους, στον "διαφορετικό" ήλιο και την "κολλώδη" υγρασία του Αλ Αΐν, δεν το λες και "εύκολη" αλλαγή!

Αυτό ήταν ίσως και το μεγαλύτερο οικογενειακό "θέμα" που θα είχε να αντιμετωπίσει ο Σουηδός επιθετικός, γνωρίζοντας πως θα έπρεπε να αφήσει πίσω την αγαπημένη Αθήνα και Ελλάδα, το μέρος που ερωτεύτηκε όσο κανένα άλλο ολόκληρη η φαμίλια του, τη "δεύτερη πατρίδα" τους για τέσσερα χρόνια στην οποία γεννήθηκαν τα δύο αγόρια του, για να μετακομίσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως το καλοκαίρι του 2019, με οψιόν για άλλη μία σεζόν στο συμβόλαιό του.

Η μετακόμιση των Μπεργκ στο Αλ Αΐν έγινε σταδιακά. Βήμα, βήμα για να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά γινόταν η οικογένεια και πολύ περισσότερα τα τρία παιδιά. Η 6χρονη (τότε) Γιολί, ο 4χρονος Λιονέλ και ο "Βενιαμίν", αλλά και ο πιο μεγάλος "φάτσας" της… πιτσιρικαρίας, ο Ματέο (ή "Τέο", όπως τον αποκαλεί η μεγάλη αδερφή του) που τον Σεπτέμβρη κλείνει τα δύο κι από τότε που έμαθε να περπατάει σταθερά, δεν κάθεται ούτε… δευτερόλεπτο.

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ "ΧΩΡΙΟ" ΤΗΣ ΑΛ ΑΪΝ

Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν
SIDDHARTH SIVA

Στη διάρκεια της επίσκεψής μας στο Αλ Αΐν, είχαμε την ευκαιρία, αμέσως μετά τη συνέντευξη με τον Μάρκους Μπεργκ να γνωρίσουμε και το νέο του σπίτι. Που μπορεί να μην έχει θέα προς τη θάλασσα ή το περιβάλλον να μην θυμίζει κάτι από Γλυφάδα ή Βούλα κι όλες τις χαρές της αθηναϊκής παραλιακής, όμως έχει τα δικά του πολύ πιο "εξωτικά" στοιχεία.

Που βρίσκεται; Στα ανατολικά της πόλης, σε απόσταση 200 μέτρων από το εντυπωσιακό "Remall Mall" της πόλης. Κι όχι όπου κι όπου, αλλά μέσα σε ένα μικρό, ιδιωτικό "χωριό", το οποίο επί της ουσίας αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο εντός της ίδιας της πόλης! Η ιδιοκτησία της Αλ Αΐν, θέλοντας να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ανέσεις προς τους ποδοσφαιριστές της και τους εργαζόμενούς της, έχτισε πριν από λίγα χρόνια ένα τεράστιο συγκρότημα, στο οποίο φιλοξενεί τους "δικούς" της ανθρώπους. Περιτριγυρισμένο από ένα πετρόχτιστο τοίχο, που φέρνει λίγο από παραδοσιακό "κάστρο" και "φρούριο" αραβικής αρχιτεκτονικής και με ιδιωτική ασφάλεια σε 10 διαφορετικά σημεία του συγκροτήματος για τη φύλαξη των "ενοίκων" 24 ώρες το 24ωρο.

Κι αν σε ορισμένους, οι εικόνες απ’ τα κτίσματα μπορεί να σας φέρνουν κάτι στο μυαλό… ναι, καλά το καταλάβατε. Αυτός είναι ο χώρος που έδειχνε το βίντεο που ανέβηκε από Άραβες στο Twitter στις 19 Ιουνίου 2017, αποκαλύπτοντας το ταξίδι του Μπεργκ στα Η.Α.Ε. για να μιλήσει με την ποδοσφαιρική ομάδα της Αλ Αΐν.

ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ!

Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν
SIDDHARTH SIVA

Το ιδιωτικό "χωριό" της αραβικής ομάδας έχει αλλού μονοκατοικίες και αλλού διώροφα κτίσματα, όλα πολύ προσεγμένα και με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, που διατηρεί το παραδοσιακό, αραβικό στοιχείο που καλύπτει όλο το Αλ Αΐν. Διότι αυτό είναι και το "μυστικό" της πόλης. Την ώρα που το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι έχουν "ξεφύγει" εδώ και χρόνια και θυμίζουν κάτι από μεγαλουπόλεις της δύσης, το Αλ Αΐν, παραμένει πολύ πιο παραδοσιακό, πολύ πιο κοντά τις αραβικές αρχές, με "πινελιές" από τη νέα εποχή.

Οι δρόμοι σε όλο το "χωριό" είναι χτισμένοι με προσοχή και με "σαμαράκια" κοντά στις εξώπορτες κάθε οικίας, προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τα παιδιά.

Μέσα στο συγκρότημα υπάρχει ξεχωριστό κτίριο με πλυντήρια και καθαριστήρια για να παραδίδουν για πλύσιμο τα ρούχα και τα λευκά είδη τους οι "ενοικιαστές" των σπιτιών (το προσωπικό αποτελείται από υπαλλήλους της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αλ Αΐν), ενώ παράλληλα υπάρχουν μικρά μαγαζιά για τα… μικροψώνια. Κι από… χώρους; Τα πάντα! Εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις για όσους μένουν στο συγκρότημα, γήπεδα του τένις, του σκουός, του μπάσκετ (!) και του βόλεϊ, πάρκα και παιδικές χαρές. Όλα σε… ένα, νοικοκυρεμένα.

ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν
SAID KHALED / AL AIN CLUB

Το σπίτι της φαμίλιας του Μάρκους Μπεργκ βρίσκεται περίπου 100 μέτρα δεξιά από την κεντρική πύλη, που φρουρείται από τρία άτομα. Εχει ξεχωριστό, καλυπτόμενο πάρκινγκ δίπλα στην είσοδο για δύο αυτοκίνητα (ο ίδιος μετακινείται με ένα τζιπ Mercedes που του έδωσε η ομάδα), εσωτερική σκάλα για τα υπνοδωμάτια και τα "guest rooms", μεγάλους εσωτερικούς χώρους κι έναν μεγάλο κήπο με γρασίδι, για να μαθαίνει τα… μυστικά της μπάλας στα δύο αγόρια του ο διεθνής Σουηδός σούπερ-σταρ (όχι ότι δεν… κυνηγάει τη στρογγυλή θεά και η μεγάλη του κόρη, Γιολί).

Ο "μεσαίος" απ’ τα παιδιά του, ο Λιονέλ που "περπατάει" πλέον τα 5, ξεκίνησε προ μηνών να παίζει μπάλα στην Ακαδημία της Αλ Αΐν κι όπως λέει και ο… χαζομπαμπάς Μάρκους " …είναι καλός, έχει την επαφή, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς σε αυτές τις ηλικίες". Εντός του "χωριού" ωστόσο, θα δεις τον Λιονέλ να κόβει βόλτες πέριξ της οικείας με το νέο του ποδήλατο. Και δεν αρκείται σε αυτό. Βγάζει έξω και της Γιολί και του μικρού Ματέο (ένα ειδικό, με πάμπολλα προστατευτικά για μπέμπηδες) και… καμαρώνει.

Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν
SAID KHALED / AL AIN CLUB

Με τη σύζυγο του Μπεργκ, Ζοζεφίν να τον κυνηγάει παντού. " Έχουν τρομερή ενέργεια πάνω τους. Ανεξάντλητη…" λέει ξεφυσώντας, αλλά δευτερόλεπτα μετά ξαναγυρνάει και χαμογελά: " Αλλά είναι τόσο υπέροχα γλυκό, να τα βλέπεις να διασκεδάζουν έτσι". Η Ελλάδα της λείπει κι όποτε της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις, κάνει ταξίδια-αστραπή στην Αθήνα, όπως αυτό που έκανε την τελευταία εβδομάδα μαζί με τα παιδιά, για το διάστημα που έλειπε για τα παιχνίδια με την εθνική Σουηδίας ο Μάρκους.

Η καθημερινότητα της φαμίλιας δεν απέχει πολύ απ’ αυτά που έκαναν και στην Αθήνα. Αρκετές ώρες στο σπίτι, βόλτες οικογενειακές μετά τις προπονήσεις ή τα παιχνίδια του μπαμπά με την Αλ Αΐν, φαγητό στα 2-3 εστιατόρια της πόλης που έχει ξεχωρίσει η φαμίλια και ψώνια. Στο γειτονικό Mall ή στις κεντρικές αγορές της πόλης.

"ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ, Ο ΜΠΕΡΓΚ!"

Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν
SAID KHALED / AL AIN CLUB

Τις πρώτες εβδομάδες, όταν ο Μάρκους και η Ζοζεφίν κανόνιζαν τα της μετακόμισης στο Αλ Αΐν, έμεναν στο "Hilton" της πόλης, όπου… μαντέψτε τι; Ο σεφ ήταν Ελληνας και μάλιστα φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Όπως περιγράφει και ο ίδιος ο Μπεργκ την πρώτη φορά που κατέβηκαν για να φάνε στο ρεστοράν του ξενοδοχείου, όταν τον αντίκρισε ο Κώστας (ο σεφ που λέγαμε) αναφώνησε " …μαλάκα μου, ο Μπεργκ! " (σ.σ. αυτό το είπε ο Σουηδός σε άπταιστα ελληνικά παρακαλώ…). Από τότε ήταν ο… άνθρωπός τους για το φαγητό στο ξενοδοχείο, μέχρι τη στιγμή που μετακόμισε όλη η οικογένεια στο ιδιωτικό χωριό της Αλ Αΐν (περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο η απόσταση) κι ο Κώστας έφυγε για να γυρίσει στην Ελλάδα, διότι τελείωσε η σεζόν.

Κι από σχολεία; Η Γιολί -για την οποία ο Μάρκους και η Ζοζεφίν είχαν και το μεγαλύτερο άγχος για το πώς θα προσαρμοζόταν, αφού ήταν και η μεγαλύτερη και είχε συνηθίσει τα πάντα στην Ελλάδα- πηγαίνει σε Βρετανική Σχολή και γυρίζει στο σπίτι στις 3 μ.μ. Άλλοτε την παίρνει από το σχολείο η μαμά ή ο μπαμπάς κι άλλοτε ένα φιλικό ζευγάρι της οικογένειας, που έχει και τη δική του κόρη στο ίδιο σχολείο. Κι όπως λέει με… καμάρι (όπως και κάθε γονιός άλλωστε) ο Μπεργκ " …έχει προσαρμοστεί πολύ καλά και είναι πολύ καλή στα μαθήματα".

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ"

Μπήκαμε στο σπίτι του Μπεργκ και της Ζοζεφίν
SAID KHALED / AL AIN CLUB

Η Ελλάδα τους λείπει… Ακόμη μιλούν τα παιδιά τους γι’ αυτή, όπως παραδέχθηκε και ο Μάρκους στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr και όταν τους ρωτάνε (ειδικά η Γιολί) " πότε θα πάμε σπίτι;" προσπαθούν να τους εξηγήσουν πως " …αυτό πλέον είναι το σπίτι μας γι’ αυτό τον καιρό".

Πίσω στην Αθήνα πάντως, η δική τους προσωπική οικεία στη Γλυφάδα τους περιμένει. Κι όπως έγραψε και η Ζοζεφίν στον λογαριασμό της στο Instagram, όταν το αγόρασαν πριν από ακριβώς δύο χρόνια με τον Μάρκους " …το όνειρο μας είναι να ερχόμαστε εδώ με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και να τους δείχνουμε την Αθήνα μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK