ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο "Άρτζι" μίλησε με Αντετοκούνμπο!

O Τσάρλυ αποκαλύπτει τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, στην περίπτωση που ο Αργύρης Πεδουλάκης μείνει στην ομάδα. Διαβάστε επίσης για τα βήματα του Σπανούλη, η πίστη στον Χαραλαμπόπουλο και γιατί στοίχισε στους "πράσινους" η αποβολή του Γκιστ με πέντε φάουλ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο "Άρτζι" μίλησε με Αντετοκούνμπο!
Αντετοκούνμπο

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός που δημιούργησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν έχει ενέργεια και το ρόστερ είναι μικρό. Είναι δεδομένο πως αν είχε αυτός την ομάδα το καλοκαίρι, η δομή της θα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου του 2ου τελικού είπε πως μας λείπει ακόμα ένας ψηλός και πως δεν ήθελε να πάει η σειρά σε πολλά παιχνίδια.

Αυτοί ανταποκρίνονται στο μπάσκετ του Πεδουλάκη

Ο Πεδουλάκης είναι αναγκασμένος να κάνει ανταγωνιστική μία ομάδα, από την οποία πιστεύει σε λίγους παίκτες. Το δικό του μπάσκετ μπορούν να το παίξουν μόνο οι Διαμαντίδης, Καλάθης, Φελντέιν, Φώτσης, Γκιστ. Επίσης ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος είναι φανερό πως με τον Πεδουλάκη θα εξελιχτεί, ο Παππάς με τις εμφανίσεις του κέρδισε την συμμετοχή του στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς και, αν δεν είχε τραυματιστεί ο Παπαγιάννης, πιθανότατα θα τον είχε ετοιμάσει για να μπει για να ξεκουράσει και αυτός 2-3 λεπτά τον Γκιστ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πιστεύει, και αυτό φάνηκε και στην συνέντευξη Τύπου, πως αν είχε στις τελευταίες άμυνες τον Γκιστ, δεν θα έχανε τον δεύτερο τελικό. Ο ίδιος προτίμησε από το να βάλει τα αργά πόδια του Ραντούλιτσα στα τελευταία λεπτά, να παίξει με τον άπειρο Χάντερ που έχει περισσότερη ενέργεια. Ο Χάντερ έχασε τα δύο ριμπάουντ που είπε ο Πεδουλάκης και "έφαγε" και ένα σημαντικό γκολ-φάουλ, επειδή ο Σπανούλης τον έπαιξε στα πόδια και ο άπειρος Αμερικάνος δεν αντέδρασε γρήγορα. Δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά το ίδιο εύκολα με τον Γκιστ στο παρκέ. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι πως ο Γκιστ πήρε 5 φάουλ, αλλά που ο Τζόρτζεβιτς του άφησε ρόστερ χωρίς κανένα καθαρό 5άρι να μπορεί να εμπιστευτεί.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα, ποντάροντας πως ο Ολυμπιακός άλλαζε συνεχώς παίκτες στα σκριν και χτυπώντας την αντίπαλη άμυνα στην αδυναμία. Σωστό σαν τακτική προσέγγιση, ο Σφαιρόπουλος όμως έκανε ματ, γιατί οι παίκτες του έβαζαν δυνατά το κορμί τους και έβγαλαν ειδικά πάνω στον Γκιστ, πολλές άμυνες που φαινόταν πως ο φοργουορντ του Παναθηναϊκού να έχει πλεονέκτημα.

Έχω γράψει πολλές φορές πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Σπανούλης θα πρέπει να καταλάβουν πως πλέον θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σε έναν νέο ρόλο που θα τον κάνει επιθετικό όπλο πολυτελείας.

Ήξεραν επίσης πως όταν θα μπαίνει ο Ραντούλιτσα, η επιλογή του Παναθηναϊκού θα ήταν να τον ταΐζει συνεχώς.

Ο Σφαιρόπουλος τον έπαιξε με βοήθειες και δεν του επέτρεψαν ούτε να δώσει εύκολους πόντους ούτε να όμως να δημιουργήσει. Η άμυνα στο post που έπαιξε ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτική και αποτέλεσε ένα από τα κλειδιά της νίκης.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Ο Ολυμπιακός, όμως ήταν αλλαγμένος και επιθετικά, είχε πιο επιθετική σκέψη, ακόμα και ο Μάτζαρης δεν φοβόταν, απειλούσε, σούταρε και έμπαινε προς το καλάθι. Το σημαντικό όμως ήταν πως ο Σφαιρόπουλος πήρε την ομάδα από τα χέρια του Σπανούλη. Οι επιθέσεις μοιράστηκαν, ο οίστρος και τα μεγάλα καλάθια του συγκλονιστικού Πρίντεζη πονούσαν τον Παναθηναϊκό, μα το πιο σημαντικό από όλα ήταν πως ο Σπανούλης έμενε φρέσκος.

Δεν είχε κουραστεί το σώμα του, δεν είχε φθαρεί το μυαλό του. Έχω γράψει πολλές φορές πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Σπανούλης θα πρέπει να καταλάβουν πως πλέον θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σε έναν νέο ρόλο που θα τον κάνει επιθετικό όπλο πολυτελείας. Όπως, έκαναν οι Ναβάρo και Σάρας.

Δεν γίνεται να συνεχίσει να έχει στον έλεγχο του το παιχνίδι της ομάδας του για 35 λεπτά. Τα χρόνια πέρασαν, όχι όμως η κλάση, η ποιότητα το ταλέντο και το μυαλό. Απλά πρέπει να γίνει αντιληπτό πως για να πετυχαίνει τα μεγάλα καλάθια και να συνεχίσει να οδηγεί την όποια ομάδα του σε τίτλους, θα πρέπει να κρατά για το κρίσιμο σημείο δυνάμεις και το μυαλό του καθαρό. Αυτό έκανε την Κυριακή ο Σφαιρόπουλος και στο τέλος ο Σπανούλης διαβάζοντας τα πόδια του Χάντερ πέτυχε γκολ-φάουλ και με το μεγάλο του τρίποντο χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Για το αν ήταν βήματα, νομίζω την απάντηση μπορούμε εύκολα να την πάρουμε φέρνοντας στο μυαλό μας τι έχει σφυριχτεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Το μπάσκετ είναι ένα περίεργα... διαιτητεύσιμο άθλημα, έχει κάποιους δικούς του κανόνες, που είναι πάνω από τα βιβλία των κανονισμών, που αν θες να το παρακολουθείς πρέπει να συμβιβαστείς.

Αυτό το στεπ μπακ που έκανε ο Σπανούλης, δεν το είδαμε για πρώτη φορά στην τελευταία φάση στο ΟΑΚΑ. Είναι ένα σουτ που το επιχειρεί κατά μέσο όρο περίπου 1,5 φορά ανά παιχνίδι. Μπορεί με το βιβλίο να είναι βήματα, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένας διαιτητής να δώσει την παράβαση. Ένα σουτ που ανήκει στο ρεπερτόριο Σπανούλη, το δοκιμάζει με συχνότητα και ποτέ κανένας δεν έχει δώσει την μπάλα στον αντίπαλο, δεν γίνεται να υπάρχει απαίτηση να βρεθεί διαιτητής στην τελευταία φάση ενός τελικού να σημειώσει βήματα.

Ο Πεδουλάκης πιστεύει πως αν είχε έστω ένα κορμί ακόμα θα έπαιρνε τους τελικούς, γνωρίζει όμως πως είναι υποχρεωμένος να παλέψει με αυτούς που έχει. Για τον ίδιο το στοίχημα είναι να πείσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τη δουλειά του πως αξίζει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και την επόμενη χρονιά. Το γεγονός πως χωρίς να έχει προλάβει να δουλέψει με τον Χαραλαμπόπουλο, του βρήκε ρόλο και δείχνει πως στα δικά του χέρια μπορεί να αξιοποιηθεί είναι ένα καλό όπλο.

Η αλήθεια είναι πως, αν πάρει το φετινό πρωτάθλημα με τη δουλειά που έχει κάνει, δεν τη χάνει τη θέση. Οι ενεργοί παίκτες του Παναθηναϊκού,όπου σταθούν υποστηρίζουν πως " με τον Πεδουλάκη είμαστε άλλη ομάδα".

Μίλησε με Θανάση Αντετοκούνμπο

Ο κόουτς "Άρτζι"βλέπει πως το κλίμα αυτή την στιγμή για τον ίδιο είναι θετικό και πήρε μία πρωτοβουλία που δείχνει και το πώς σκέπτεται την δημιουργία του Παναθηναϊκού χωρίς τον Διαμαντίδη. Εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Θανάση Αντεντοκούνμπο στη χώρα μας και μίλησε μαζί του για το ενδεχόμενο να έρθει στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που ο ίδιος μείνει στην ομάδα.

Aν μείνει ο Πεδουλάκης, είναι πιθανό να έρθει ο Θανάσης στον Παναθηναϊκό, αλλά πιθανότατα να χρειαστεί να τον περιμένουν μέχρι τις 20 Οκτώβρη!

Ο Πεδουλάκης πιστεύει πως η ομάδα την επόμενη σεζόν πρέπει να χτιστεί στα "θέλω" του Καλάθη, να είναι αθλητική και γρήγορη, να παίζει πολύ δυνατή άμυνα και όσοι έρθουν να δίνουν ταχύτητα και γρήγορα πόδια.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

Ο Θανάσης Αντεντοκούμπο είναι ένα παιδί με μεγάλη φιλοδοξία και θα ήταν ιδανικό για τον Πεδουλάκη να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό στην μετά Διαμαντίδη εποχή. Η περίπτωση έχει δυσκολίες. Η πρώτη ακούει στο όνομα του μάνατζερ του, αλλά αυτή πιθανότατα λύνεται, καθώς τον Θανάση τον εκπροσωπεί ο γιος του Λώτσου, ο Τιμ Λώτσος.

ΤΟ ΝΒΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ο ίδιος θέλει να περιμένει μπας και πάρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ο Αντεντοκούμπο δεν κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο να έρθει στον Παναθηναϊκό, όμως θα ζητήσει υπομονή μέχρι να συμπληρωθούν τα ρόστερ των ομάδων στο ΝΒΑ.

Δηλαδή, αν μείνει ο Πεδουλάκης είναι πιθανό να έρθει ο Θανάσης στον Παναθηναϊκό, αλλά πιθανότατα να χρειαστεί να τον περιμένουν μέχρι τις 20 Οκτώβρη! Φαντάζει απίθανο, αν δεν βρει συμβόλαιο τότε στο ΝΒΑ, να παίξει για 3η σεζόν στην αναπτυξιακή λίγκα. Για να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ ο Θανάσης έπαιξε στο NBDL με συμβόλαιο 13 χιλιάρικα την πρώτη σεζόν, την 2η με 25 και για φέτος, αν δεν βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, φαντάζει δύσκολο να δεχτεί για 3η χρονιά να μείνει στην ουσία ανενεργός και να παίξει με συμβόλαιο που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 27 χιλιάρικα.

Ο Θανάσης έχει επενδύσει στην προοπτική να παίξει στο ΝΒΑ. Αυτό είναι δεδομένο, έφαγε δύο χρόνια στο NBDL, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να πάρει από τους Νικς ένα δεκαήμερο συμβόλαιο.

ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ

Φαντάζει λοιπόν δεδομένο, πως ο Θανάσης θα κοιτάξει να εξαντλήσει τις πιθανότητες, μέσω των summer league για να μπει στην προετοιμασία ομάδας στο ΝΒΑ. Θα περιμένει και τα κοψίματα μέχρι τέλους Οκτώβρη. Το όνειρο του ΝΒΑ δεν το διαπραγματεύεται, αν όμως δεν βρει και φέτος συμβόλαιο, θα πρέπει να παίξει μπάσκετ.

Ο Πεδουλάκης ένιωσε δυνατός βλέποντας πως έχει κερδίσει πολλούς με την δουλειά του μέσα στην ομάδα και μίλησε μαζί του ξεκαθαρίζοντας, πως στο δικό του Παναθηναϊκό θα είναι πολύτιμος, θα βοηθήσει και θα βοηθηθεί.

Αν δεν πετύχει το αμερικάνικο όνειρο μέχρι τα τέλη Οκτώβρη και ο Πεδουλάκης κρατήσει την δουλειά του στον Παναθηναϊκό, το πιθανότερο είναι να συνεργαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ήταν ή δεν ήταν βήματα του Σπανούλη;
Καταγγελίες Θ.Γιαννακόπουλου για Σπανούλη
Πρίντεζης: "Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού"
Ο "Γυφτούλης" και ο "Αγκωνίδης" γράφουν τη δική τους ιστορία

News 24/7

24MEDIA NETWORK