Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Οι 11 "καυτές" απαντήσεις απ'τον θρύλο του Θρύλου

Η μεγαλύτερη και πιο αποκαλυπτική συνέντευξη του εμβληματικού αρχηγού του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, είναι γεγονός. Ο Τζόλε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο Contra.gr μιλά για Κόκκαλη και Ριβάλντο, Ριζούπολη και Λεωφόρο, Μαρινάκη και Ζιοβάνι, τα επτά της Γιούβε και τη διαιτησία.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Οι 11 "καυτές" απαντήσεις απ'τον θρύλο του Θρύλου
Τζόρτζεβιτς

Η μάχη που έδωσαν Ολυμπιακός-ΑΕΚ για την απόκτηση του Τζόρτζεβιτς

Ο Τζόλε γυρίζει πίσω στο χρόνο, στο καλοκαίρι του 1996, όταν και έφυγε απ'τον Πανηλειακό. Θυμάται το έντονο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Το μεγάλο συμβόλαιο της Ένωσης, το "πακέτο" με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και οι σκέψεις που τον ώθησαν να αποφασίσει να πιάσει "λιμάνι".

Δεν ήμουν παιδί του Κόκκαλη, ήμουν παιδί του Ολυμπιακού

Η σχέση Κόκκαλη-Τζόρτζεβιτς ήταν πάντα αφορμή σχολίων, όχι πάντα καλοπροαίρετων. Ο Πρέντραγκ μιλάει γι'αυτήν με ειλικρίνεια και τη θέτει στη σωστή βάση της. Η υφή της σχέση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, οι επισκέψεις του Κόκκαλη στου Ρέντη, οι φωνές και η διαχείριση των κρίσεων.

Όταν άναβαν τα αίματα στα αποδυτήρια πριν απ'τα μεγάλα ντέρμπι "αιωνίων"

Ο Τζόρτζεβιτς επιχειρεί να μας βάλει στα αποδυτήρια πριν από τα μεγάλα ντέρμπι της εποχής του. Η ματιά του είναι ξεκάκαθαρη. Και ένταση χρειάζεται και τα αίματα άναβαν και τσακωμοί υπήρχαν. Είναι σαφές πως για εκείνον αυτό είναι το υγιές. Όπως λέει και ο ίδιος, άλλη είναι η άρρωστη κατάσταση.

Μίλησα μετά το 4-0 απ'την ΑΕΚ, γίνανε περίεργα πράγματα σε αυτό το ματς

Το περίφημο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0. Η συντριβή απ'την ΑΕΚ του Ριβάλντο. Ο Τζόρτζεβιτς το θυμάται ως μία απ'τις φορές που έπρεπε να βγει μπροστά. Να μιλήσει ως αρχηγός. Μιλάει για περίεργα πράγματα που έγιναν τότε, για τους παίκτες που δεν είχαν ευθύνη και έπρεπε να προστατευθούν.

Η διάσταση απόψεων με Μαρινάκη

Και γιατί ο Τζόρτζεβιτς δεν βρίσκεται τώρα εντός Ολυμπιακού; Ο Τζόλε μιλάει ξεκάθαρα για διαφορετικές απόψεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις συζητήσεις που έγιναν ώστε να συνεργαστούν οι δύο πλευρές. Για εκείνον η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Πολύ απλά γιατί δεν μπορεί να κλείσει ποτέ.

Ριζούπολη: Το μεγάλο λάθος του Παναθηναϊκού και οι δικαιολογίες

Ριζούπολη; Κανένα πρόβλημα για τον Τζόρτζεβιτς για να συζητήσει το θρυλικό ματς. Για εκείνον ο Παναθηναϊκός έψαχνε άλλοθι, γιατί δεν κατάφερε να παρει κάτι θετικό, παρότι τον βόλευαν τρία σενάρια. Και για τον Τζόλε είναι ξεκάθαρο πως τότε οι πράσινοι έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος.

Τη Λεωφόρο τη θυμάστε;

Η Αριάνα θέλει να μάθει για το πέναλτι στο 1-1 που έφερε το πρωτάθλημα του 2002. Το μυαλό του Τζόλε όμως γυρνά σε όσα έγιναν μετά τον αγώνα. Όχι γιατί θέλει να τα περιγράψει, αλλά γιατί για εκείνον και Τούμπα και Λεωφόρος και Φιλαδέλφεια και Ριζούπολη δεν ήταν κατάλληλες για αγώνα.

Απέναντι στον Νικοπολίδη: Μια στιγμή, ένα πέναλτι, ένα πρωτάθλημα...

Ένα πέναλτι, ένα πρωτάθλημα, στις καθυστερήσεις. Απέναντι ο Νικοπολίδης. Πώς είναι να κρίνεται ένας τίτλος σε ένα χτύπημα της μπάλας; Ο Τζόλε επιστρέφει στο 1-1 του 2002, περιγράφει το πέναλτι και συγκλονίζει με όσα λέει για το άγχος που είχε. Όχι στο πέναλτι, αλλα στις επόμενες μέρες.

Η μπάλα με τιμώρησε στον τελικό

Γίνεται να χάσεις πέναλτι όταν μπορείς να κλείσεις έτσι την καριέρα σου; Γίνεται και ο Τζόρτζεβιτς αστόχησε στο πέναλτι που θα έδινε στον Ολυμπιακό το νταμπλ στον τελικό με την ΑΕΚ το 2009. Δείτε τον ίδιο να εξηγεί εκείνη τη αστοχία και να θυμάται τον τελευταίο του αγώνα, ένα αξέχαστο παιχνίδι.

Τα 7 είναι πάρα πολλά

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, στο 7-0 απ'τη Γιουβέντους. Ο Τζόρτζεβιτς φέρνει εκείνο το ματς στο μυαλό του και θυμάται το γιατί ήρθε εκείνη η συντριβή. Το ξεκίνημα του αγώνα, οι φάσεις που γύρισαν μπούμερανγκ, η κατάρρευση για την οποία δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Η προστασία απ'τη διαιτησία και ο Ρομπέρτο Κάρλος με τη Ρεάλ

Για τον Τζόρτζεβιτς το θέμα με τη διαιτησία είναι απλό. Όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έχουν εύνοια ή προστασία. Το μυαλό του γυρίζει στο χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος, στο τετ-α-τετ του Γιαννακόπουλου με τον Κανιθάρες. Δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο Contra.gr: Δεν ήμουν το παιδί του Κόκκαλη

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Έτσι έζησα τον Τζόλε…

Το backstage της συνέντευξης Τζόρτζεβιτς

* Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

* Ευχαριστούμε την Αstir Beach Vouliagmenis για την φιλοξενία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK