Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

Το Contra.gr "σκιαγραφεί" τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Τον δικηγόρο που με τις κινήσεις του έχει αποκτήσει "ορκισμένους" εχθρούς και φίλους. Είναι πανέξυπνος και μοιράζει την τράπουλα των μεταγραφών στην Ευρώπη τόσο αριστοτεχνικά, που δικαίως θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος του είδους.

Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

Πριν από τριάντα περίπου χρόνια τις εποχές της απόλυτης αθωότητας το Ευρωπαϊκό μπάσκετ μάθαινε τον Ιταλό Λουτσιάνο Καπικιόνι, τον πρώτο μπασκετικό σούπερ ατζέντη! Με το Ιταλικό πρωτάθλημα να είναι μακράν το καλύτερο της Ευρώπης και συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ο Καπικιόνι γρήγορα έγινε πανίσχυρος, εκατομμυριούχος και κατέληξε προς της δύση της καριέρας του να διευθύνει το γραφείο του από το Σαν Μαρίνο, όπου μετακόμισε για φορολογικούς λόγους. Ο Καπικιόνι αποσύρθηκε κάποια στιγμή, έδωσε τη δουλειά στον γιο του και ο θρόνος του κορυφαίου Ευρωπαίου ατζέντη έμεινε άδειος για πολλά χρόνια. Οι καιροί είχαν αλλάξει και πλέον υπήρχαν εκπρόσωποι παικτών σε πολλές χώρες. Τα μερίδια άρχισαν να μοιράζονται, η αγορά δεν μπορούσε να είναι μονοπωλιακή μέχρι που εμφανίσθηκε στο προσκήνιο ένας νεαρός τότε Σέρβος. Ο Μίοντραγκ Ραζνάτοβιτς που οι πάντες φωνάζουν "Μίσκο" ξεκίνησε δειλά-δειλά την καριέρα του μαζεύοντας νεαρούς παίκτες από την πρώην ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Σήμερα, ο "Μίσκο" μπορεί να περηφανεύεται ότι τα πολυτελή γραφεία της εταιρείας του με την επωνυμία BeoBasket που εδρεύουν στην νούμερο 18 της οδού Στραχίνια Μπάνα αποτελούν το ανεπίσημο "διευθυντήριο" του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά αφού αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί περίπου 150 από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες αλλά και αρκετούς Αμερικάνους επιπέδου Ευρωλίγκας. Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, σπουδαγμένος δικηγόρος, γεννημένος στο Κρούσεβατς μπορεί να καυχιέται ότι μέσα σε μια εικοσαετία κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος ατζέντης μπασκετμπολιστών και παράλληλα ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο έχουν υφανθεί διάφοροι παράξενοι μύθοι επιρροής και παρασκηνιακών ενεργειών. Για τους φίλους του ο Μίσκο είναι απλά ένας ατζέντης που ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με αυτό που κάνει και το κάνει πολύ καλά. Για τους όχι λίγους εχθρούς του είναι ένας άνθρωπος που χειραγωγεί καταστάσεις από το παρασκήνιο.

Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

Το αμφιλεγόμενο ξεκίνημα

Επίσημα όπως θα διαβάσετε και λίγο πιο κάτω το ξεκίνημα του Ραζνάτοβιτς χρονολογείται γύρω στο 1995. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι ακριβές αφού εμφανίσθηκε στο στερέωμα λίγα χρόνια νωρίτερα. Για το ξεκίνημα του σπάνια μιλάει ο ίδιος και ακόμη σπανιότερα μεγάλοι παίκτες εκείνης της εποχής εκ των οποίων τουλάχιστον δύο (Ντίβατς και Ράτζα) δεν έχουν πια ούτε…καλημέρα μαζί του. Λέγεται ότι λίγα χρόνια πριν τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας με την ομοσπονδία της χώρας και τους συλλόγους να "κοντρολάρουν" τα συμβόλαια ο Ντίβατς είχε την ιδέα τη δημιουργία ενός πρακτορείου εκπροσώπησης παικτών. Έπεισε άλλους 4-5 μεγάλους παίκτες της εποχής να το δημιουργήσουν με απώτερο στόχο να προωθήσουν εκεί όλα τα ταλέντα της εποχής και όταν σταματούσαν οι ίδιοι το μπάσκετ να έχουν ένα σταθερό εισόδημα βασισμένο στα συμβόλαια των….διαδόχων τους! Έξυπνη ιδέα που μπήκε μπροστά και επικεφαλής οι παίκτες έβαλαν ένα καλό τους φίλο, μέτριο μπασκετμπολίστα που δεν είχε ποτέ προοπτικές να κάνει καριέρα.

Καλά καταλάβατε… Τον έλεγαν Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Το τι έγινε και χάλασε ο συνεταιρισμός λίγοι το ξέρουν και ακόμη λίγοι μιλούν για αυτό! Ο Ρζανάτοβιτς υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε την υποστήριξη που του είχαν τάξει, το εγχείρημα απέτυχε και ο ίδιος αποχώρησε για να δημιουργήσει την εταιρεία του τη BeoBasket. Ορισμένοι από τους παίκτες υποστηρίζουν ότι το όλο πράγμα ξεκίνησε και συνεχίστηκε καλά και μια μέρα ανακάλυψαν ότι ο Ραζνάτοβιτς είχε φύγει, είχε δημιουργήσει τη BeoBasket και για λογαριασμό της καινούργιας του εταιρείας είχε υπογράψει συμβόλαια εκπροσώπησης όλων των παικτών που του έστελναν! Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα το ξέρουν ελάχιστοι και ακόμη λιγότεροι είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν για μια μάλλον ξεχασμένη ιστορία.

Η άνοδος και ο Ίβκοβιτς

Μπορεί να ειπωθεί οτιδήποτε για τον Ραζνάτοβιτς. Το σίγουρο είναι ότι χρωστάει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα σε δύο ανθρώπους. Στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Ιβκοβιτς παλιός και καλός φίλος του Ραζνάτοβιτς ήταν αυτός που τον στήριξε στο δύσκολο ξεκίνημα της καριέρας του γύρω στο 1995. Μάλιστα, για πολλά χρόνια η BeoBasket που σήμερα απασχολεί 10-15 υπαλλήλους ήταν υπόθεση δύο ανθρώπων. Του Ραζνάτοβιτς και του μεγάλου γιου του Ίβκοβιτς (παιδί από τον πρώτο του γάμο) που ήταν το δεξί χέρι του ατζέντη και ο μοναδικός συνεργάτης του!

Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

Φυσικά, αυτή η σχέση που είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη έχει δώσει την αφορμή για πολλά σχόλια. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Ραζνάτοβιτς πολλές φορές έχοντας "εσωτερική πληροφόρηση" εμφανίσθηκε σε παίκτες που τους ήθελαν οι ομάδες του Ίβκοβιτς και με την προοπτική μιας συμφωνίας του άρπαξε από άλλους ατζέντηδες. Η ότι πολλές φορές η ιστορία παίχθηκε αντίστροφα. Σε αρκετούς παίκτες συστήθηκε διακριτικά να αλλάξουν ατζέντη, να υπογράψουν με την εταιρεία του Ραζνάτοβιτς γιατί αυτό σήμαινε αυτόματα δουλειά στις ομάδες που κοουτσαρε ο Ντούντα.

Στη Σερβία εμφανίσθηκαν και δηκτικά σχόλια στον τύπο την εποχή που ο Ντούντα δούλευε στην εθνική ομάδα της χώρας που υποστήριζαν ότι έφτιαξε τη δωδεκάδα της ομάδας που έπαιξε στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας παρέα με τον Ραζνάτοβιτς και ότι στις 3-4 τελευταίες θέσεις της δωδεκάδας επελέγησαν παίκτες του ατζέντη για να αυξηθεί η μελλοντική αξία τους. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα. Σίγουρα, όμως ο Ιβκοβιτς έχει τον πρώτο λόγο στους παίκτες που αντιπροσωπεύει ο "Μίσκο". Και αυτό δεν έγινε μια φορά αλλά τόσες πολλές ώστε παύει να αποτελεί σύμπτωση. Το καλοκαίρι του 2010 οι υποψιασμένοι ήξεραν ότι η κατάληξη του Σπανούλη θα ήταν ο Ολυμπιακός, όσοι έβαζαν στοίχημα ότι ο υπερ-ταλαντούχος Κροάτης Ντάριο Σάριτς μόλις υπέγραψε με την BeoBasket θα κατέληγε στην Εφές δικαιώθηκαν, ενώ εδώ και δύο μέρες είμαστε πρωταγωνιστές στο σίριαλ Ντάνστον- Ολυμπιακού- Εφές. Μην βάλετε στοίχημα υπέρ της παραμονής του Αμερικάνου στον Ολυμπιακό. Είναι μάλλον ένα χαμένο στοίχημα.

Προσευχή για τον Σπανούλη

Ο παίκτης πάντως που εκτόξευσε τις μετοχές της BeoBasket στη…στρατόσφαιρα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης! Όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Πέρο Άντιτς, ένας ακόμη πελάτης του Ραζνάτοβιτς: ‘’Ο Μίσκο κάθε βράδυ πριν πέσει στο κρεβάτι, πλένει τα δόντια του, κάνει την προσευχή του και μετά πηγαίνει μπροστά σε μια φωτογραφία του Σπανούλη και λέει "Θεέ, μου να τον έχεις καλά"! Μπορεί αυτό να συνιστά μια μικρή υπερβολή αλλά και ο ίδιος ο ατζέντης ομολογεί ότι δύο παίκτες άλλαξαν τη ζωή του: Ο Σπανούλης και ο Νίκολα Πέκοβιτς.

Τον Σπανούλη τον βρήκε μάλλον από σπόντα! Την εποχή που ο Kill Bill έπαιζε ακόμη στο Μαρούσι ο Ραζνάτοβιτς είχε στο πελατολόγιο του μόνο ένα παίκτη που δεν προερχόταν από την πρώην Γιουγκοσλαβία: Τον Πολωνό Άνταμ Βόιτσικ. Ο τότε παίκτης του Αμαρουσίου Σμίλιανιτς τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε αν τον ενδιέφερε να εκπροσωπήσει ένα νεαρό ταλαντούχο Έλληνα παίκτη που επειδή ονειρευόταν να παίξει στο ΝΒΑ ήθελε ξένο μάνατζερ. Ο Ραζνάτοβιτς δεν είχε παρά ελάχιστους δεσμούς (κάτι που συνεχίζει να ισχύει μέχρι σήμερα) με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. αλλά δεν είπε όχι. Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή. Σήμερα με εξαίρεση τον Πέκοβιτς που έφτασε μέχρι το ΝΒΑ ο Σπανούλης είναι ο νούμερο 1 παίκτης στη λίστα με τα σούπερ αστέρια που εκπροσωπεί ο Ραζνάτοβιτς.

Ο ίδιος πάντως λέει ότι το μεγάλο του όπλο είναι το γεγονός ότι έχει παίξει μπάσκετ σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους Ευρωπαίους ατζέντηδες. Και έπαιζε μέχρι το 2004, σε ηλικία 38 ετών σε ομάδα Γ΄ κατηγορίας. Εκεί δηλαδή που ανακάλυψε ότι ένας συμπαίκτης του, ο Νίκολα Πέκοβιτς, είχε τις προοπτικές να φτάσει ψηλά. Και είναι μάλλον η πρώτη φορά που ένας παίκτης υπέγραψε σε εταιρεία μάνατζερ ιδιοκτησίας ενός…συμπαίκτη του! Δεν αποκλείεται το συμβόλαιο συνεργασίας να το υπέγραψαν κάποια στιγμή μέσα στα αποδυτήρια που μοιράζονταν!

Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

Κρυφοί και φανεροί σύμμαχοι

Η BeoBasket δεν εκπροσωπεί επίσημα μόνο τον Ντούσαν Ίβκοβιτς αλλά και αρκετούς ακόμη κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές όπως οι Τούρκοι Αταμάν, Μαχμούντι, οι Σέρβοι Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, Σάσα Ομπράντοβιτς, Ντέγιαν Ράντονιτς, Μίοντραγκ Ραϊκοβιτς, Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς, ο Ιταλός Μπινιτσιόλι, ο Ισπανός Βιντορέτα, ο Κροάτης Λούκα Παβίτσεβιτς, ο Βόσνιος Νέναντ Μάρκοβιτς, ο Ισραηλινός Σαρόν Ντρούκερ και ο δικός μας πλέον Ντράγκαν Σάκοτα. Πολύ λογικό είναι όλοι αυτοί που εμφανίζονται επίσημα στη λίστα της Beobasket να προτιμούν παίκτες του Ραζνάτοβιτς. Και κανείς δεν μπορεί να τους κακίσει... Η σχέση είναι φανερή... Άλλωστε στη Σερβία, για παράδειγμα, είναι κοινό μυστικό ότι ακόμη και οι αιώνιοι αντίπαλοι Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας θα πάρουν προπονητή αυτόν που θα τους υποδείξει ο Ραζνάτοβιτς, κυρίως για να έχουν πρόσβαση στην ατελείωτη λίστα νεαρών παικτών που αντιπροσωπεύει πλέον ο συμπατριώτης τους.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιοι προπονητές βρίσκονται στην κρυφή ατζέντα του Ραζνάτοβιτς. Για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι πελάτες του, αλλά όλοι ξέρουν ότι διατηρεί εξαιρετικά καλή σχέση και με τον βετεράνο Σβέτισλαβ Πέσιτς και με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Λέγεται ότι στην "ατζέντα" του Ραζνάτοβιτς έχουν μπει εσχάτως και 2-3 Έλληνες προπονητές, που προσδοκώντας να κάνουν διεθνή καριέρα έχουν προσεγγίσει τον Σέρβο και φυσικά κάθε καλοκαίρι δείχνουν έντονη προτίμηση στην... πραμάτεια του! Επίσημα πάντως, μόνο ο Σάκοτα εμφανίζεται στη λίστα προπονητών της εταιρείας και κανείς άλλος απ'τους προπονητές που έχουν σχέση με τη χώρα μας.

Οι άνθρωποι του Μίσκο

Το σίγουρο είναι ότι ο Ραζνάτοβιτς ξέρει καλά τη δουλειά του. Δίπλα του έχει ένα φοβερό επιτελείο που αποτελούν παλιοί παίκτες και προπονητές: Ο Πρέντραγκ Μάτεριτς που έχει παίξει και στον ΠΑΟΚ, ο Ντράγκαν Γιανκόφσκι, ο Ισπανός πρώην προπονητής Χούλιαν Αράντα, ο Αλεξάνταρ Αβλίγιας, ενώ όπως λένε όσοι ξέρουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις το δυνατό του όπλο είναι ο Μπράνιμιρ Τάντιτς, ο άνθρωπος που σαρώνει τα Βαλκάνια και του υποδεικνύει όλα τα νέα ταλέντα. Ο Ραζνάτοβιτς μπορεί παρασκηνιακά να επηρεάζει μέσω προπονητών πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες αλλά φρόντισε να έχει και τη δική του. Από το 2004 ελέγχει την Μέγκα Βιζούρα και στη Σέρβικη ομάδα παίζουν αρκετά μελλοντικά ταλέντα, όλοι πελάτες του φυσικά, αλλά και παίκτες που δεν θα βρουν δουλειά στο ξεκίνημα της σεζόν και δεν θέλουν να χάσουν την αγωνιστική τους φόρμα.

Ανεπιθύμητος

Η υπόθεση Σπανούλη έκανε τον Ραζνάτοβιτς persona non grata στους Παναθηναϊκούς κύκλους. Η ομάδα δεν έκοψε τους δεσμούς της με τον Σέρβο, ούτε τον έβαλε σε επίσημο "εμπάργκο" αλλά για αρκετά χρόνια προτιμούσε να ψωνίζει από... αλλού! Τελικά, όταν ανέλαβε ο Πεδουλάκης και ο ΠΑΟ υπέγραψε δύο παίκτες του Ραζνάτοβιτς (τον Αρμστρονγκ και τον Πάνκο που δεν έμειναν πολύ στο ΟΑΚΑ) έσπασε και ο πάγος. Ο ανεπιθύμητος Σέρβος μετά από 3,5 χρόνια εμφανίσθηκε το 2014 σε παιχνίδι της ομάδας στο ΟΑΚΑ. Εκείνος που δεν τον συγχώρησε ποτέ ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που λέγεται ότι από το επίμαχο καλοκαίρι και μετά έκοψε ακόμη και την καλημέρα στον συμπατριώτη του. Το σίγουρο είναι ότι έχει άλλο ατζέντη (τον πολύ μικρότερου βεληνεκούς Αλεξάντερ Ράσκοβιτς, δικηγόρο με έδρα την Αθήνα), ενώ και ο Δημήτρης Ιτούδης όταν... ανεξαρτητοποιήθηκε απέφυγε τις σχέσεις με τον Ραζνάτοβιτς και προτίμησε να συμφωνήσει με τον ατζέντη που επιχειρεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος, τον Φιλίποβιτς.

Τώρα βέβαια ο Ραζνάτοβιτς θα πρέπει να περάσει και το ερυθρόλευκο τεστ. Η διαρροή της συμφωνίας Ντάνστον-Εφές είναι ένα δεδομένο που σίγουρα δεν θα άρεσε στους Αγγελόπουλους. Λέγεται ότι οι ποτέ δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι παρότι είναι ο εκπρόσωπος του Σπανούλη και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το απόγευμα που ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανανέωσε με την ομάδα στα γραφεία τους πήγε μόνος του και ο Ραζνάτοβιτς ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τη συμφωνία, πολύ αργότερα. Πολύ παράξενη απουσία ειδικά όταν στο τραπέζι είναι το συμβόλαιο του καλύτερου πελάτη και αγαπημένου παιδιού του Σέρβου. Δεν αποκλείεται πάντως η σχέση Σπανούλη- Ραζνάτοβιτς να εξομαλύνει και την αντίστοιχη σχέση του Σέρβου με τους Αγγελόπουλους. Για την ώρα πάντως και σε μια τυπική επίδειξη δύναμης μια μέρα μετά τα ανεπίσημα παράπονα του Ολυμπιακού που εμφανίσθηκαν σε εφημερίδες και σάιτ για τις μεθοδεύσεις του στην υπόθεση Ντάνστον διέρρευσε την πληροφορία ότι ο Λαφαγιέτ (ο τρίτος παίκτης που είχε στο ρόστερ της ομάδας) θέλει να υπογράψει στη Λαμποράλ αν οι ερυθρόλευκοι δεν εξασκήσουν την οψιόν που έχουν για την ανανέωση της συνεργασίας.

Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

The American connection

Παρότι το όνειρο των περισσότερων Ευρωπαίων ατζέντηδων είναι να δουν τους πελάτες τους να διασχίζουν τον Ατλαντικό και να βρίσκουν ένα καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ ο Ραζνάτοβιτς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Κάποιο βράδυ σε μια ομήγυρη με Έλληνες είχε πει χαρακτηριστικά: "Γιατί να ψάχνω συμβόλαια στο ΝΒΑ σε συνεργασία με ένα Αμερικάνο ατζέντη και στο τέλος να πάρω το 2%; Στην Ευρώπη κλείνω μόνος μου τις συμφωνίες και παίρνω ατόφιο το 10%, δίνοντας από αυτό το 2-5% στους κατά τόπους συνεργάτες μου". Τη νέα χρόνια θα έχει στο ΝΒΑ μόνο δύο πελάτες του: Τον Τούρκο Φουρκάν Αλντεμίρ και τον Νίκολα Πέκοβιτς. Τα συμβόλαια τους αντιπροσωπεύουν συνολικά κάτι λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια. Όσα περίπου βγάζει με πρόχειρους υπολογισμούς μόνο από τους παίκτες του που αγωνίζονται στο Τουρκικό πρωτάθλημα! Χώρια που τα τελευταία χρόνια ανιχνεύοντας σωστά τους καιρούς ο πανέξυπνος Σέρβος έχει αρχίσει να αποκτά μια καλή βάση πελατών και στο πλούσιο πρωτάθλημα της Κίνας!

Πάντως, στην Αμερική έχει ένα ισχυρό σύμμαχο. Τον Τζεφ Σβαρτς, ιδιοκτήτη της εταιρείας Excel. Στην ουσία αποτελεί μια στρατηγική συμμαχία για να μπορεί να στέλνει στο ΝΒΑ όποιον παίκτη του το επιθυμεί ή μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα. Ο Σβαρτς εκπροσωπεί κυρίως πρωτοκλασάτους παίκτες του ΝΒΑ από τους οποίους είναι σχεδόν αδύνατον να έρθει κάποιος στην Ευρώπη και πρόσφατα επέκτεινε την εταιρεία του με συνεταιρισμούς άλλων ατζέντηδων και μπήκε δυνατά στο μπέιζμπολ αλλά και στο γκολφ αφού πλέον στο πελατολόγιο του συμπεριλαμβάνεται και ο Τάγικερ Γουντς! Τι δουλειά έχει με τον Σβαρτς ο Σέρβος ατζέντης; Πολύ απλά, πέρα από την ύπαρξη ενός ατζέντη με άδεια άσκησης επαγγέλματος στο ΝΒΑ ο Ραζνάτοβιτς φέρνει στην Ευρώπη τους φτηνούς Αμερικάνους της Excel. Παίκτες από το κάτω ράφι που όμως στην ήπειρο μας μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Άλλωστε είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί να πει κάποιος ότι ο Σέρβος ατζέντης βγαίνει χαμένος από τις φιλίες, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες του.

Υ.Γ. Φυσικά ο Ραζνάτοβιτς έχει πολλούς και καλούς φίλους πλέον σε όλη την Ευρώπη. Κυρίως γιατί έχει την καλή συνήθεια να είναι κουβαρντάς και ανοιχτοχέρης με όσους τον βοηθάνε ακόμη και όταν δεν του ζητάνε χρήματα. Η ιστορία λέει ότι κάποτε ρώτησε τηλεφωνικά ένα Έλληνα προπονητή για κάποιο ταλέντο. Ο τελευταίος του έδωσε πληροφορίες, του έστειλε βίντεο και διάφορα άλλα στοιχεία. Μόλις ο Ραζνάτοβιτς πήρε τον παίκτη στο γραφείο του έβαλε –χωρίς να του ζητηθεί από τον εμπλεκόμενο- ένα σεβαστό χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του προπονητή. Στη χώρα μας όπου έρχεται πολύ συχνά οι φιλίες του δεν περιορίζονται μόνο στον κόσμο του μπάσκετ. Έχει θεαθεί δύο ή τρεις φορές σε δείπνα με την Βάνα Μπάρμπα με την οποία τον συνδέει πολυετής φιλία. Και από ότι λέγεται δεν είναι η μοναδική εκπρόσωπος της show business που είναι στενή φίλη του πανίσχυρου και πανέξυπνου Σέρβου ατζέντη.

* O Μίσκο Ραζνάτοβις θα βρεθεί στο κορυφαίο αθλητικό συνέδριο Game Changer in Sports στις 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και θα μιλήσει για την σημασία των ατζέντηδων στο χώρο του μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK