Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για το φαινόμενο Τζέιμι Βάρντι και στο Football Manager. Από το 2009 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση έως και σήμερα, ο επιθετικός της εξαιρετικής Λέστερ του Ρανιέρι έχει τρελάνει τους παίκτες, αλλά ακόμα και τους δημιουργούς του!

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Ο Τζέιμι Βάρντι έχει τρελάνει τους πάντες με την εκτόξευση της αγωνιστικής του αξίας. Μαζί... τρέλανε και το Football Manager. Όχι μόνο τους φανατικούς παίκτες, αλλά και τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Στη βάση δεδομένων του Manager, ο Βάρντι εντάχθηκε το 2009, όταν και εμφανίστηκε ως επιθετικός της Stocksbridge Park Steels. Μιας ομάδας που τότε βρισκόταν στην 7η κατηγορία της Αγγλίας. Ποια ήταν η αξιολόγηση του Βάρντι όταν αγωνιζόταν για λογαριασμό της Stocksbridge Park Steels που χάρη στη τρέλα των Άγγλων βρίσκεται στη βάση δεδομένων του Manager;

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Στο Football Manager 2010, στα τελειώματα φάσεων (finishing) είχε 8 (με άριστα το 20) που είναι άκρως τιμητικό για το επίπεδο της κατηγορίας, στις κεφαλιές(heading) είχε 6, στα μακρινά σουτ 7, στη τεχνική (technique) είχε 5 (και πάλι άκρως τιμητικό και υψηλό για τα γήπεδα της 7ης κατηγορίας της Αγγλίας ), στην ψυχραιμία (composure) είχε 6, στην ομαδικότητα (teamwork) είχε 5. Στο Football Manager υπάρχουν 36 χαρακτηριστικά, στα οποία οι παίκτες αξιολογούνται από το 1 ως το 20. Ο Τζέιμι Βάνρτι, στο... ντεμπούτο του στη βάση δεδομένων του Manager, το άθροισμα όλων των χαρακτηριστικών του έφτανε στο 235. Τη χαμηλότερη αξιολόγηση την είχε στις εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, στα πλάγια άουτ και στα τάκλιν, στα οποία είχε... μονάδα! Από τα συνολικά 36 χαρακτηριστικά, σε μόλις έξι είχε διψήφια νούμερα, με κορυφαία αξιολόγηση να είναι στην αντοχή, που είχε 13.

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Η πρώτη άνοδος ήρθε με την παρουσία του στην Fleetwood. Στη καταγραφή αποδοχών, στο Football Manager, ο Βάρντι έπαιρνε 170 λίρες την εβδομάδα στην Stocksbridge Park Steels και στην Fleetwood σκαρφάλωσε στις 925. Και φυσικά, άρχισαν να σκαρφαλώνουν τα χαρακτηριστικά του. Οι διψήφιοι αριθμοί, από 6 έγιναν 18.

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Στο Football Manager 2012, στα τελειώματα φάσεων (finishing) είχε 11 (ήταν στο 8), στις κεφαλιές(heading) είχε 10 (ήταν στο 6), στα μακρινά σουτ 8(μικρή βελτίωση, καθώς είχε 7), στη τεχνική (technique) είχε 7 (ήταν στο 5), στην αποφασιστικότητα (composure) είχε 9 (ήταν στο 6), στην ομαδικότητα (teamwork) είχε 6 (ήταν στο 5).

Δυο χρόνια αργότερα, όντας πλέον στην Λέστερ, τα χαρακτηριστικά του συνέχισαν την ανηφόρα. Στο Football Manager 2010 τα διψήφια χαρακτηριστικά του ήταν 8, στο Football Manager 2012 έφτασαν στα 16 και στο Football Manager2014 έγιναν 24. Γεωμετρική πρόοδος, και φυσικά πήρε την ανιούσα και ο μισθός του. Στις 170 λίρες την εβδομάδα στο Football Manager 2010, στις 925 λίρες την εβδομάδα στο Football Manager 2012 και στις 10.000 λίρες την εβδομάδα στο Football Manager 2014.

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Στο Football Manager 2014, στα τελειώματα φάσεων (finishing) παρέμεινε στο 11 (ξεκίνησε από το 8), στις κεφαλιές(heading) έχει 13 (ήταν αρχικά στο 6 και μετά στο 10), στα μακρινά σουτ 9 (αρχικά είχε 7 και μετέπειτα 8), στη τεχνική (technique) είχε 10 (ήταν αρχικά στο 5 και μετά στο 7), στην αποφασιστικότητα (composure) παρέμεινε στο 9 (ήταν στο 6), στην ομαδικότητα (teamwork) είχε 7 (ήταν στο 5 και μετέπειτα στο 6).

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Φέτος, ο Βάρντι τα πήρε όλα παραμάζωμα. Στο Football Manager 2016, στην ενημέρωση της βάσης δεδομένων του παιχνιδιού, η... προσθήκη μηδενικών στον μισθό του συνεχίστηκε. Στις 170 λίρες την εβδομάδα στο Football Manager 2010, στις 925 λίρες την εβδομάδα στο Football Manager 2012, μετέπειτα στις 10.000 λίρες την εβδομάδα στο Football Manager 2014 και πλέον στις 99.000 λίρες την εβδομάδα στο Football Manager 2016. Και πάμε στην in game απεικόνισή του...

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!
Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Στο Football Manager 2016, στα τελειώματα φάσεων (finishing) έχει πλέον 16 (ξεκίνησε από το 8, και ακολούθως ήταν στο 11), στις κεφαλιές(heading) παρέμεινε στο 13 (ήταν αρχικά στο 6 και μετά στο 10), στα μακρινά σουτ έχει πλέον 10 (αρχικά είχε 7, στη συνέχεια 8 και πριν δυο χρόνια είχε 9 ), στη τεχνική (technique) έχει 14 (ήταν αρχικά στο 5, μετά στο 7 και στη συνέχεια είχε 10), στην αποφασιστικότητα (composure) εκτοξεύτηκε στο 15 (ήταν στο 6 και ακολούθως στο 9), στην ομαδικότητα (teamwork) έχει πλέον 19 (ξεκίνησε με 5, μετά στο 6 και ακολούθως στο 7). Τα διψήφια χαρακτηριστικά του είναι πλέον 29 (είχε αρχικά 6, πήγε στα 18 και στη συνέχεια στα 24). Πλέον, έχει στο 20άρια (σε αποφασιστικότητα και εργατικότητα, δικαίως... ) και τέσσερα 19άρια.

Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!

Στο Football Manager 2010 το άθροισμα των χαρακτηριστικών του έφτανε στο 235 και στο Football Manager 2016, έχοντας προσθέσει άλλες 245 μονάδες, έχει άθροισμα 480! Για να καταλάβετε το πόσο ανέβηκε ο Τζέιμι Βάρντι, το άθροισμα των χαρακτηριστικών του πρώτου σκόρερ του Ιταλικού πρωταθλήματος, του Γκονζάλο Ιγκουαΐν είναι στο 478. Τον έχει, δηλαδή, ξεπεράσει τον Αργεντινό, σε αυτό "τομέα". Όσον αφορά το παιχνίδι, δε σημαίνει πως ο Βάρντι είναι καλύτερος του Ιγκουαΐν (σε αυτό, ρόλο παίζουν το current και το potential ability), αλλά σε αξιολόγηση έχει φτάσει σε ένα υψηλότατο επίπεδο.

ΥΓ: Για την όλη καταγραφή της διαδρομής του Τζέιμι Βάρντι στο Football Manager έβαλε το... χεράκι της η κοινότητα του fmgreece (την οποία και ακούτε κάθε Κυριακή στις 11:00 στον Sport24 Radio), που πρόσφατα δημιούργησε ένα βίντεο με όλες τις καρτέλες του Τζέιμι Βάρντι από το Football Manager 2010 που πρωτοεμφανίστηκε, μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θέμης Καίσαρης: Είναι ντοπαρισμένη η Λέστερ;

Δεν υπάρχει μόνο ένας Schmeichel στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις

KOYIZ: Πόσο καλά ξέρεις την αρμάδα από το Λέστερ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK