Βασίλης Σπανούλης: Καταλανικό "χρυσάφι" για τον "Kill Bill"

O διευθυντής του Contra.gr Παντελής Βλαχόπουλος αποκαλύπτει την μυθική πρόταση της Μπαρτσελόνα στον Βασίλη Σπανούλη. Τι του προσφέρουν οι Καταλανοί (ποσό και συμβόλαιο) και τι θα ζητήσει ο "Kill Bill" το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. Η επιθυμία της Ολυμπίας, η κρυφή επίσκεψη στη Βουλιαγμένη, o ρυθμιστής Μίσκο Ραζνάτοβιτς και το λάθος με τον Σλούκα. Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Βασίλης Σπανούλης: Καταλανικό "χρυσάφι" για τον "Kill Bill"
Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης υπέγραψε το τελευταίο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό τον Ιούλιο του 2013. Οι ετήσιες απολαβές του είναι 2.3 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες τον συγκαταλέγουν στους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές μπάσκετ στην Ευρώπη. Η συμφωνία του με τους πρωταθλητές Ελλάδας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016 και ήδη η Μπαρτσελόνα έχει ρίξει τα δίχτυα της για να τον αποκτήσει. Το σήριαλ αναμένεται να είναι πιο "καυτό" από ποτέ, καθώς υπάρχουν μια σειρά από παραμέτρους οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον τους διεθνούς γκαρντ.

Τι θα ζητήσει ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης (07/08/1982) θα έχει φτάσει το καλοκαίρι στα 34 του και θα αναζητήσει το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Θεωρεί και θεωρείται ο καλύτερος παίκτης που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και γνωρίζει ακριβώς και με κάθε λεπτομέρεια πώς θα πορευτεί.

Η απόφασή του είναι δεδομένη. Θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αρκεί η διοίκηση της ομάδας να ικανοποιήσει τα "θέλω" του. Η πρώτη επιδίωξή του είναι η διάρκεια του συμβολαίου. Τα πράγματα είναι απλά. Και τα έχει κάνει απλά ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη σ' αυτό το κομμάτι. Δηλαδή τα χρόνια της επόμενης συμφωνίας.

Στις αναμενόμενες συζητήσεις, λοιπόν, ο παίκτης και ο μάνατζέρ του θα ζητήσουν 2+1 χρόνια. Αυτή θα είναι η αφετηρία της πλευράς του μπασκετμπολίστα και εν συνεχεία θα συζητηθεί το οικονομικό. Είναι πολύ σημαντικό για τον Σπανούλη να του δείξουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ότι θα τιμήσουν την ηγετική παρουσία του τόσα χρόνια στην ομάδα και θα του το ανταποδώσουν με ένα συμβόλαιο αντάξιο της ιστορίας του στο λιμάνι. Το οικονομικό, ωστόσο, δεν θα έρθει σε δεύτερη μοίρα καθώς ήδη θα έχει στα χέρια του τη "μυθική" πρόταση της Μπαρτσελόνα.

Βασίλης Σπανούλης: Καταλανικό "χρυσάφι" για τον "Kill Bill"
INTIME SPORTS

Ο ρόλος της Ολυμπίας

Σημαντικό ρόλο για την απόφαση του Σπανούλη παίζει και η οικογενειακή κατάστασή του. Και πιο συγκεκριμένα οι επιθυμίες της συζύγου του, Ολυμπίας Χοψονίδου. Η ίδια στηρίζει και έχει στηρίξει στο παρελθόν όλες του τις αποφάσεις και από κοινού, πλέον, συζητούν το μέλλον τους τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Το ζευγάρι είναι πολύ δεμένο και δεν χώρισε ποτέ από εκείνη την ημέρα που σε μια κοινή παρέα τους σύστησε ο Γιάννης Μπουρούσης στη Μύκονο! Πριν από μερικούς μήνες ήρθε στη ζωή τους και το το 4ο παιδί της οικογένειας Σπανούλη (τρία αγόρια-μία κόρη), ενώ σε λίγους μήνες ολοκληρώνουν το χτίσιμο του νέου σπιτιού τους στη Βουλιαγμένη.

Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να θεωρηθεί ήδη δημότης της περιοχής, καθώς οι παρέες του και οι έξοδοι του καταλήγουν πάντα εκεί. Δεν θέλουν συνεπώς να αφήσουν την Ελλάδα καθώς διάγουν την καλύτερη φάση της ζωής τους μαζί με τα 4 παιδιά τους. Ωστόσο, μια ενδεχόμενη μετακόμιση στη Βαρκελώνη δεν θα δυσαρεστούσε το πρώην μοντέλο, καθώς θεωρεί ότι είναι μια πόλη στην οποία θα μπορούσε να ζήσει για μερικά χρόνια. Έτσι κι αλλιώς -λόγω της απόστασης- υπάρχει η περίπτωση να παραμείνει στην Ελλάδα και να ταξιδεύει συχνά στην Ισπανία. Και όλα αυτά θα γίνουν εάν ο σύζυγός της αποδεχτεί αυτή την πρόταση...

Η μυθική πρόταση της Μπαρτσελόνα

Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης Σπανούλης και η Μπαρτσελόνα βρέθηκαν πολύ κοντά το καλοκαίρι του 2013. Σχεδόν είχαν δώσει τα χέρια οι δύο πλευρές. Από τότε, λοιπόν, ο 33χρονος άσος αποτελεί διακαή πόθο των Καταλανών. Και το ενδιαφέρον τους αναθερμάνθηκε μετά από τις εκπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο "Kill Bill" στην περσινή σειρά των προημιτελικών της Euroleague μεταξύ των "ερυθρόλευκων" και της ισπανικής ομάδας.

Βασίλης Σπανούλης: Καταλανικό "χρυσάφι" για τον "Kill Bill"
INTIME SPORTS

Και εφέτος οι Καταλανοί θα κάνουν το τελικό "χτύπημά" τους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Contra.gr, η Μπαρτσελόνα θα προσφέρει στον Βασίλη Σπανούλη το καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο (2+1) με ετήσιες απολαβές 3 εκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση της ομάδας είναι αποφασισμένη να τον πείσει να μετακομίσει στη Βαρκελώνη και πιστεύει ότι με αυτή την προσφορά ο Έλληνας γκαρντ δεν μπορεί να πει "όχι". Σύμφωνος με την απόκτησή του, βεβαίως, είναι και ο προπονητής των Ισπανών, Τσάβι Πασκουάλ, καθώς θεωρεί ότι με τον Σπανούλη στο ρόστερ του, μπορεί να σηκώσει την κούπα της Euroleague.

Ο ρυθμιστής Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Ο "απόλυτος" μάνατζερ της Ευρώπης ενδεχομένως να βάλει την τελευταία πινελιά στο συμβόλαιο του Σπανούλη. Ο ιδιοκτήτης της BeoBasket και πολύπειρος δικηγόρος είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα ο παίκτης του Ολυμπιακού. Αλλά έχει μία αρχή. Στην περίπτωση του Σπανούλη σέβεται απόλυτα την επιθυμία του μπασκετμπολίστα. Και γι' αυτό δεν πιέζει τις καταστάσεις. Θα το κάνει μόνο εάν δει ότι ο πελάτης του αδικείται από την προσφορά και τους όρους του συμβολαίου.

Βασίλης Σπανούλης: Καταλανικό "χρυσάφι" για τον "Kill Bill"

Το Contra.gr σας είχε γράψει αναλυτικά για τις σχέσεις του ατζέντη με τον Παναθηναϊκό, την υπόθεση Ντάνστον και τις σχέσεις του με τον Ίβκοβιτς στο άρθρο Μίσκο Ραζνάτοβιτς: ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ. Ο Σέρβος το καλοκαίρι θα αποτελέσει τον θεματοφύλακα μεταξύ αθλητή και των ομάδων που θα θελήσουν να τον αποκτήσουν. Ο Ραζνάτοβιτς αποκαλείται από φίλους και εχθρούς "Killer" στις διαπραγματεύσεις του και οι συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι σίγουρο πώς δεν θα μοιάζουν με αυτές του 2013.

Η κρυφή επίσκεψη στη Βουλιαγμένη

Μια είδηση που βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, είναι η επίσκεψη του μάνατζερ Vefik Tolga στην Ελλάδα -το καλοκαίρι του 2013- προκειμένου να εξασφαλίσει την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη, για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε. Ο Τούρκος ατζέντης, αν και γνώριζε ότι ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, έμεινε 2 ημέρες στη Βουλιαγμένη για να "βολιδοσκοπήσει" τις προθέσεις του Έλληνα γκαρντ. Το "ορμητήριο" του για 48 ώρες ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βουλιαγμένης. Εκεί έκανε τα ραντεβού του και τις συναντήσεις που θα του έδιναν τις πρέπουσες πληροφορίες.

Η προσφορά που είχε στα χέρια του από την τουρκική ομάδα ήταν τεραστίων διαστάσεων και δεδομένη. Συμβόλαιο 4 ετών με ετήσιες αποδοχές 3 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!

Η συγκεκριμένη κίνηση πάντως δεν προχώρησε ποτέ για δύο λόγους.

Α. Ο Σπανούλης εκείνο τον καιρό είχε πάρει την απόφασή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό ή να μετακομίσει στη Βαρκελώνη.

Β. Δεν ήθελε για τους δικούς του (προσωπικούς) λόγους να αγωνιστεί σε ομάδα της Τουρκίας.

Το λάθος με Σλούκα

Η διοίκηση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι θα έχει να διαχειριστεί, το μεγαλύτερο deal στη σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού τμήματος. Η συνταγή των διαπραγματεύσεων με τον Κώστα Σλούκα αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος εσφαλμένη. Ο γκαρντ της Φενέρ, πλέον, ήθελε να μείνει στον Πειραιά, όμως οι συζητήσεις και η προσέγγιση κυρίως από τους διοικούντες την ΚΑΕ, χαρακτηρίστηκαν "ψυχρές" από την πλευρά του 25χρονου παίκτη. Δεν είναι τυχαίο πώς όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έμαθε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεν δίστασε όπως πάλι σας είχε αποκαλύψει το Contra.gr, να πάρει το αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, ώστε να πείσει ο ίδιος τον Σλούκα να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σλούκας και ο μάνατζέρ του ήθελαν πρωτίστως να εξασφαλίσουν ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Ήθελαν ο αθλητής να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού όταν θα αποχωρούσε ο Σπανούλης. Οι παράγοντες των "ερυθρόλευκων" δεν μπήκαν σε κανένα σημείο των διαπραγματεύσεων σε αυτή τη "γραμμή". Συν τοις άλλοις, άργησαν πάρα πολύ να προσεγγίσουν τον παίκτη, αν και το Contra.gr από τον Μάρτιο είχε δημοσιεύσει το ενδιαφέρον τουρκικής ομάδας για τον Σλούκα.

Βασίλης Σπανούλης: Καταλανικό "χρυσάφι" για τον "Kill Bill"
INTIME SPORTS

Συμπερασματικά: Ο Σπανούλης δεν είναι Σλούκας για τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα είναι ένα σκληρό πόκερ με κοινό παρανομαστή: την επιθυμία του παίκτη και της ομάδας "να τα βρουν" και ο "Kill Bill" να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο διεθνής άσος θα ζητήσει 2+1 χρόνια συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός θα ρίξει στο τραπέζι το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Αν η πρόταση είναι κάτω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, πολύ δύσκολα ο Σπανούλης θα παραμείνει στο λιμάνι. Και τότε, τον πρώτο λόγο θα έχει η Μπαρτσελόνα, με την εξωπραγματική προσφορά των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί αποχώρησε (πραγματικά) ο Βασίλης Σπανούλης απ'την Εθνική

News 24/7

24MEDIA NETWORK