Αιφνιδιάστηκε ο Arrivabene

Ο Ιταλός δήλωσε πως η Ferrari είχε λάθος στρατηγική αλλά... ανακάλεσε!

Αιφνιδιάστηκε ο Arrivabene

Μιλώντας εν θερμώ, λίγο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Grand Prix του Καναδά, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, έκανε λόγο για λάθος από πλευράς της ιταλικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας live στην κάμερα του Sky Sports, είπε: "Υπερεκτιμήσαμε την πρώτη στην απόδοση των ελαστικών λόγω τοπικής υπερθέρμανσης. Γι’ αυτό φωνάξαμε τον Vettel στα pit τόσο νωρίς και ήταν λανθασμένη απόφαση. Δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Κάναμε ένα λάθος".

Όμως εκ των υστέρων, διαφοροποίησε την τοποθέτησή του. Αφότου δηλαδή μίλησε με το επιτελείο της Scuderia και ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους του αγώνα του Μοντρεάλ.

"Πρέπει να ζητήσω από την ομάδα. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με ρώτησαν από το Sky ποιος έκανε το λάθος στη στρατηγική. Αλλά ο ρόλος μου δεν είναι να υποδεικνύω ποιος κάνει λάθος. Αν, λέω αν υπήρχε ένα λάθος, τότε αυτό βαραίνει τους δικούς μου ώμους, όχι την ομάδα. Μιας και μιλάμε λοιπόν για στρατηγική, μόνο δύο οδηγοί έκαναν από ένα pit stop: ο Vdata-altteri Bottas και ο Lewis Hamilton. Δεν περιμέναμε πως ο Hamilton θα μπορούσε να φτάσει με το ίδιο σετ ελαστικών μέχρι το τέλος του αγώνα", παραδέχθηκε ο Arrivabene.

News 24/7

24MEDIA NETWORK