Αλλαγές στις κατατακτήριες

Η FIA προσαρμόζεται στην απουσία των Marussia και Caterham.

Αλλαγές στις κατατακτήριες

Ως γνωστόν, η Marussia και η Caterham δεν έχουν ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ταλανιζόμενες από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά από το Grand Prix Μονακό του 2005, θα έχουμε grid με μόλις 18 μονοθέσια.

Αυτό αναπόφευκτα φέρνει και αλλαγές αφού με το σύστημα κατατακτήριων που υπήρχε σε ισχύ, θα έμεναν εκτός συνέχειας από το Q1, μόνο δύο οδηγοί. Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού εξέτασε το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη και την πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Sebastian Vettel να είναι "θεατής" αφού η επικείμενη αλλαγή της μονάδας ισχύος της Renault, θα τον αναγκάσει να εκκινήσει τελευταίος. Άρα δεν έχει λόγω να "γράψει" χιλιόμετρα με τη νέα μονάδα.

Ύστερα λοιπόν από σύσκεψη των αγωνοδικών το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε να μην αλλάξει η διαδικασία αλλά να τροποποιηθεί ο αριθμός των οδηγών που βγαίνουν νοκ-άουτ σε κάθε περίοδο των κατατακτήριων. Έτσι στο Q1 και το Q2 θα τεθούν εκτός συνέχειας από τέσσερα μονοθέσια, αφήνοντας την τελική μάχη του Q3 ως έχει, με δέκα δηλαδή μονομάχους.

Τις προηγούμενες δύο φορές που η Formula 1 επισκέφτηκε το Τέξας, η pole position κατέληξε στο Sebastian Vettel.

News 24/7

24MEDIA NETWORK