Alonso και Button στη McLaren

Νέοι οδηγοί της McLaren θα είναι οι Fernando Alonso και Jenson Button όπως ανακοίνωσε επίσημα η Βρετανική ομάδα.

Alonso και Button στη McLaren

Ο Fernando Alonso όλο το προηγούμενο διάστημα και μετά την αποχώρησή του από τη Ferrari δεν είχε αποκαλύψει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όμως σήμερα υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση από τη McLaren που επιβεβαίωσε τις φήμες πως ο Ισπανός οδηγός θα επέστρεφε στην Βρετανική ομάδα.

Team-mate του Alonso θα είναι ο Jenson Button, ενώ την τριάδα συμπληρώσει ο Kevin Magnussen, ο οποίος θα κάνει τις δοκιμές των μονοθέσιων και θα είναι ο αναπληρωτής οδηγός αν υπάρξει ανάγκη.

Η επίσημη ανακοίνωση της McLaren:

"Η ΜcLaren-Honda είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως οι νέοι οδηγοί για την αγωνιστική περίοδο 2015, θα είναι οι Fernando Alonso και Jenson Button. Ο Kevin Magnussen θα παραμείνει ένα σημαντικό στέλεχος της ομάδας, καθώς θα αναλάβει τις δοκιμές".

Ο Fernando Alonso, μετά την ανακοίνωση, δήλωσε:

"Ποτέ δεν έκρυψα το μεγάλο θαυμασμό μου για τον Άιρτον Σένα, τον αγαπημένο μου οδηγό, το είδωλό μου, το κομμάτι μου, την αναφορά μου".

Συμμετέχω σε αυτό το πρότζεκτ με μεγάλο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, γνωρίζοντας πως ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να επιτύχουμε τα αποτέλεσμα που έχουμε στόχο, το οποίο όμως δεν είναι πρόβλημα για μένα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχω δεχθεί πολλές προσφορές, μερικές από αυτές πολύ δελεαστικές, αλλά τον τελευταίο χρόνο η McLaren ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησε να συμμετέχω ενεργά στην επιστροφή της σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μάχονται σκληρά προκειμένου ολα αυτά να γίνουν πραγματικότητα. Θα κάνω τα πάντα, με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να ευχαριστήσω τον καθένα στην ομάδα, ο οποίος δουλεύει για να τα καταφέρω εγώ, με αυτοθυσία, πίστη και επιμονή".

Από την πλευρά του ο έτερος οδηγός της McLaren, Jenson Button, σχολίασε:

"Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα είμαι οδηγός για 16η χρονιά στη Formula 1 και 6η στην McLaren.

Όπως και ο Fernando, είμαι σίγουρος πως η McLaren και η Honda θα καταφέρουν σπουδαία πράγματα μαζί και νιώθω σίγουρος πως όλοι μαζί θα δουλέψουμε απίστευτα σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε μία νικήτρια ομάδα.

Θαυμάζω τον Άιρτον Σένα πάρα πολύ, όμως εμένα ο team-mate του Alain Prost με ενέπνεε περισσότερο όταν ήμουν παιδί. Ο τρόπος που οδηγούσε αυτά τα πανέμορφα κόκκινα και άσπρα μονοθέσια στα grand prix με έκανε να προσπαθώ να μιμηθώ το οδηγικό του στυλ.

Το να είμαστε μέλος της McLaren είναι μία υπέροχη ευκαιρία για όλους μας, και είμαι πολύ ευχαριστημένος που με κάλεσαν να συμμετέχω στο εν λόγω εγχείρημα.

Χάρηκα που έμεινε στην ομάδα ο Kevin. Είναι ένας ταχύτατος οδηγός και πολύ καλό παιδί.

Τέλος, ανυπομονώ να συνεργαστώ με ένα τόσο έμπειρο team-mate όσο ο Fernando. Εϊμαι σίγουρος πως θα δουλέψουμε εξαιρετικά μαζί."

Να τονίσουμε πως τη φετινή χρονιά η McLaren θα συνεργαστεί με την Honda σε επίπεδο κινητήρων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK