Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ferrari o Montezemolo

O Luca di Montezemolo γνωστοποίησε μέσω έγγραφης ανακοίνωσης την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία της Ferrari.

Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Ferrari o Montezemolo

Παρελθόν από την ηγεσία της Ferrari αποτελεί πλέον ο Luca di Montezemolo όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη το πρωί σε έγγραφη ανακοίνωση.

Ο Montezemolo ξεκίνησε ως βοηθός του Enzo Ferrari το 1973, ενώ ένα χρόνο αργότερα έγινε ο πρόεδρος της ομάδας στη F1. Ήταν εκείνος που μαζί με τον Niki Lauda οδήγησε τη Ferrari στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 1975 και 1977.

Μετά από ένα διάλειμμα στη FIAT κατά τη δεκαετία του '80 επέστρεψε στη F1 τη δεκαετία του '90 με την ομάδα να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Γρήγορα όμως, έγινε ο εγκέφαλος της αναδιοργάνωσης φέρνοντας στη Ferrari τον Michael Schumacher πανηγυρίζοντας μάλιστα αρκετά πρωταθλήματα με το Γερμανό στο τιμόνι.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο αριστοκράτης από τη Μπολόνια, βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση καθώς η Ferrari είχε επισκιαστεί από τις Red Bull και Mercedes.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Ferrari θα παίξει σημαντικό ρόλο μέσα στο FCA Group στο επερχόμενο άνοιγμα μετοχών στη Wall Street. Αυτό θα την οδηγήσει σε μια διαφορετική φάση στην οποία νομίζω ότι ο πρόεδρος του Group πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος.

Είναι το τέλος μιας εποχής και έτσι αποφάσισα να εγκαταλείψω τη θέση του προέδρου μετά από περίπου 23 υπέροχα και αξέχαστα χρόνια συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πέρασα στο πλευρό του Enzo Ferrari στη δεκαετία του '70.

Τις ευχαριστίες μου, πρωτίστως και πιο σημαντικά, στους υπέροχους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες,του εργοστασίου, των γραφείων , της πίστας και των αγορών σε όλο τον κόσμο. Εκείνοι ήταν οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της τρομερής ανάπτυξης της εταιρείας, των πολλών και αξέχαστων νικών αλλά και της μετατροπής της σε μία από τις κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης, και στους τεχνικούς και διαφημιστικούς συνεργάτες μας, στους αντιπροσώπους μας σε όλο τον κόσμο και , ειδικότερα, στους πελάτες και τους συλλέκτες μας, το πάθος των οποίων συμμερίζομαι απόλυτα.

Οι σκέψεις μου όμως πηγαίνουν και στους οπαδούς μας, που πάντα μας υποστήριζαν με ενθουσιασμό- ειδικά στις δύσκολες στιγμές.

H Ferrari είναι η πιο υπέροχη εταιρεία στον κόσμο. Ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα και τιμή να είμαι ο ηγέτης της. Αφοσιώθηκα με απόλυτο ενθουσιασμό και δέσμευση σε εκείνη όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί με την οικογένειά μου, εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου.

Εύχομαι στους μετόχους, και ειδικότερα στον Piero Ferrari που πάντα ήταν στο πλευρό μου, και σε όλους στην εταιρεία πολλά ακόμα χρόνια επιτυχιών τα οποία δικαιούται η Ferrari."

News 24/7

24MEDIA NETWORK