Ανυπεράσπιστη στις ευθείες η McLaren

Σοκάρουν τα στοιχεία υστέρησης της μονάδας ισχύος της Honda στο Μπακού

Ανυπεράσπιστη στις ευθείες η McLaren

Τα χαρακτηριστικά της αγωνιστική διαδρομής του ευρωπαϊκού Grand Prix, οξύνουν την ήδη γνωστή αδυναμία που έχει η ομάδα της McLaren: τη μονάδα ισχύος της Honda. Ειδικά η ατελείωτη ευθεία στο Μπακού, που φτάνει τα 2.2 χιλιόμετρα, "σκοτώνει" τις προσπάθειες των οδηγών της Βρετανικής ομάδας. Πόσο; Αρκεί να μελετήσουμε τι έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές ο Fernando Alonso.

O Ισπανός κατέλαβε τη δωδέκατη θέση, ήταν ο δεύτερος πιο αργός στη συγκεκριμένη ευθεία (σ.σ. πέρασε μόνο τη Renault του Kevin Magnussen) και αν θέλετε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η τελική ταχύτητα της MP4-31 του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν 27 χιλιόμετρα την ώρα κάτω από εκείνη της Williams του Vdata-altteri Bottas.

Μάλιστα μιλώντας στη μεικτή ζώνη μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών στο Αζερμπαϊτζάν, ο Alonso μετέφρασε τη συγκεκριμένη υστέρηση και σε… χρόνο.

"Μόνο στη μεγάλη ευθεία χάνουμε 7-8 δέκατα του δευτερολέπτου. Πηγαίνοντας τέρμα γκάζι και εντελώς ευθεία, χάνουμε τόσο πολύ! Είναι εκνευριστικό αλλά το περιμέναμε πριν έρθουμε πως τα πράγματα θα ήταν έτσι. Η υστέρηση ισχύος είναι προφανής σε σιρκουί σαν και αυτό", είπε ο Alonso. Ωστόσο δεν έχασε την αισιοδοξία του ενόψει του αγώνα: "Θα είναι δύσκολο GP αλλά μπορούμε να κερδίσουμε βαθμούς. Έχουμε δει πολλές εξόδους και ατυχήματα άρα όλα είναι ανοιχτά. Εφόσον παραμείνουμε εντός πίστας, μπορεί με λίγη τύχη να βρεθούμε στην έκτη ή την έβδομη θέση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK