Απειλεί ξανά με αποχώρηση ο Alonso

O Ισπανός προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να περάσει το μήνυμα στη FIA.

Απειλεί ξανά με αποχώρηση ο Alonso

Η παρούσα εικόνα της Formula 1 δεν χαροποιεί τις ομάδες (πλην της Mercedes), δεν ικανοποιεί τους οδηγούς (πλην των Lewis Hamilton και Nico Rosberg) και σίγουρα δεν ξεσηκώνει τους θεατές (εδώ δεν έχουμε καν εξαίρεση). Το 2017 είναι μία σεζόν αλλαγών, με το μεγαλύτερο κύμα αυτών να έρχεται το 2018. Αυτές δείχνουν πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ο Fernando Alonso παρουσιάζεται διστακτικός. Και κυρίως, λαλίστατος σχετικά με τα πλάνα του αν παρά τις αλλαγές, δεν αλλάξουν τα δεδομένα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

" Εδώ και δύο χρόνια, λέω συνέχεια το ίδιο πράγμα. Τα σημερινά μονοθέσια δεν είναι τόσο ελκυστικά. Αφήνουν… φυσιολογική αίσθηση, καμία σχέση με το πώς ήταν τα μονοθέσια πριν από μία δεκαετία. Δεν λες πια 'ουάου' όταν είσαι πίσω από το τιμόνι, είναι πιο γήινα, πιο βαρετά. Τώρα πια, ξοδεύουμε όλο τον αγώνα προφυλάσσοντας τα ελαστικά μας, κάνοντας οικονομία στα καύσιμα, πράγματα που δεν συνάδει με το οδηγικό μας ένστικτο που μας πιέζει να κινηθούμε στο όριο.

Την επόμενη σεζόν τα μονοθέσια θα είναι πιο γρήγορα, πιο απαιτητικά από πλευράς αντοχών, ελπίζω αυτό να κάνει την F1 και πάλι ελκυστική για τους οδηγούς. Αν η F1 παραμένει ένα σπορ οικονομίας αντί για μόνιμης επίθεσης, νομίζω πως δεν θα συνεχίσω. Όχι για να αποσυρθώ από την ενεργό δράση αλλά για να κάνω άλλα πράγματα", είπε ο Alonso στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Sar.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη McLaren-Honda, και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK