Από το Σακχίρ ως τη Σαγκάη

Οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου στην Formula 1 τρέχουν αυτό το τριήμερο στην Κίνα αλλά στις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από τον αγώνα του Μπαχρέιν "τρέχουν" και οι εξελίξεις. Συνέβησαν πολλά, ας θυμηθούμε λοιπόν τα σημαντικότερα!

Από το Σακχίρ ως τη Σαγκάη

- Όπως αποκάλυψε ο Thomas Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler, αν δεν είχαν αλλάξει οι κανονισμοί της Formula 1, η Mercedes AMG ήταν πολύ πιθανό να εγκαταλείψει το σπορ.

- Η Red Bull ανακοίνωσε την επαναπρόσληψη του Dan Fallows που αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής αεροδυναμικής για να καλύψει το κενό του Peter Prodromou που το 2015, μετά από υποχρεωτική άδεια, θα ενταχθεί στο δυναμικό της McLaren. Όμως δεν αποκλείεται να προκύψει δικαστική κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς η McLaren υποστηρίζει πως ο Fallows είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί της!

- Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε την αίτηση συμμετοχής στη Formula 1 που είχε υποβάλλει ο Gene Haas, ιδιοκτήτης πετυχημένης ομάδας στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR. Αυτή αφορά στο 2015 αν και δεν αποκλείεται η καθυστέρηση κατά μία σεζόν.

- O διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, υπέβαλλε την παραίτηση του η οποία και έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ιταλικής ομάδας, Luca di Montezemolo. Τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Ferrari Β. Αμερικής, Marco Mattiacci.

- Άλλη μία αποχώρηση ανακοινώθηκε, αυτή τη φορά από τη Mercedes. Ο τεχνικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Bob Bell, αποχωρεί στο τέλος της σεζόν . Πιθανότερος προορισμός του, η McLaren.

- Η ολομέλεια της FIA απέρριψε την έφεση της Red Bull για τον αποκλεισμό του Daniel Ricciardo στο Grand Prix Αυστραλίας. Ο 24χρονος είχε τερματίσει δεύτερος αλλά τέθηκε εκτός λόγω παρατυπίας στον περιορισμό στιγμιαίας ροής καυσίμου στην RB10.

Για όλες τις εξελίξεις στην Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

News 24/7

24MEDIA NETWORK