Απορρίφθηκε η πρόταση για φθηνότερους κινητήρες

Αρνητική ήταν η έκβαση της ψηφοφορίας για την πρόταση περί φθηνότερων κινητήρων στη Formula 1.

Απορρίφθηκε η πρόταση για φθηνότερους κινητήρες

Οι επικεφαλής της Formula 1 απέρριψαν την πρόταση εισαγωγής φθηνότερων κινητήρων, εναλλακτικών των τούρμπο υβριδικών που χρησιμοποιούνται από το 2014, ως μέτρο εξοικονόμησης χρημάτων των μικρότερων ομάδων.

Η πρόταση που στήριζε ο εμπορικός διευθυντής του σπορ, Bernie Ecclestone, και ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, έπεσε στο κενό κατά την ψηφοφορία της συνάντησης της F1 Commission το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι.

Οι κατασκευαστές κινητήρων, πάντως, συμφώνησαν να εξετάσουν τις ανησυχίες σχετικά με το κόστος, την προμήθεια και τις περιπλοκότητες της υπάρχουσας κατάστασης, που απαιτεί 18.000.000 με 23.000.000 ευρώ από κάθε ομάδα ετησίως.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από το πέρας της συνάντησης, που περιελάμβανε εκπροσώπους των ομάδων, των κατασκευών κινητήρων, των πιστών και των χορηγών και φυσικά τους Todt και Ecclestone, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι "οι συμμετέχουσες πλευρές συμφώνησαν σε μία πορεία διευθέτησης αρκετών σημείων κλειδιά σχετικά με την προμήθεια ενεργειακών μονάδων στη F1".

Αυτά είναι

- Η εγγύηση προμήθειας των ομάδων

- Η ανάγκη μείωσης του κόστους

- Η απλοποίηση των εξειδικεύσεων

- Ο "βελτιωμένος ήχος"

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι κατασκευαστές μπορούν "να παρουσιάσουν μία πρόταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2016, που θα επιχειρεί να προσφέρει λύσεις για τους ανωτέρω προβληματισμούς".

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί νίκη για τις Mercedes και Ferrari στη μάχη με τον Todt και τον Ecclestone, οι οποίοι προσπαθούν να μειώσουν την ισχύ των ομάδων της Formula 1.

Είχε προηγηθεί το βέτο της Ferrari στην πρόταση της FIA για εισαγωγή πλαφόν στο κόστος κινητήρων περίπου στα 12.000.000 ευρώ από το 2017, ως προμηθεύτρια η ίδια κινητήρων μικρότερων ομάδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK