Αποσύρουν το Νο 17 στη μνήμη του Bianchi

Δύο ημέρες μετά από τον θάνατο του Jules Bianchi η FIA αποφάσισε να αποσύρει το νούμερο 17 από τα μονοθέσια στη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου της Formula 1.

Αποσύρουν το Νο 17 στη μνήμη του Bianchi

O Bianchi οδήγησε το μονοθέσιό του με τον αριθμό 17 συνολικά 15 φορές μέσα στο 2014, από τη στιγμή που δόθηκε η ευκαιρία στους οδηγούς να επιλέξουν από ένα νούμερο.

Ο Jean Todt, ο πρόεδρος της FIA, γνωστοποίησε την Δευτέρα (20/7) την απόφαση της ομοσπονδίας να αποσύρει τον αριθμό 17 στη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα έπειτα από τραγικό δυστύχημα στο ιαπωνικό Grand Prix του 2014 και άφησε την τελευταία του πνοή τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/7).

Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει: "Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου, Jean Todt, ανακοίνωσε ότι το μονοθέσιο με τον αριθμό 17 θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Formula 1 προς τιμήν του Jules Bianchi.

Δεδομένου ότι οι αριθμοί στα αυτοκίνητα της F1 επιλέγονται προσωπικά από κάθε πιλότο, η FIA πιστεύει ότι αυτή θα ήταν μια σωστή κίνηση.

Ως εκ τούτου, αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον για ένα μονοθέσιο το οποίο συμμετέχει σε πρωτάθλημα της Formula 1".

News 24/7

24MEDIA NETWORK