Αποχαιρετά και η Μαλαισία την F1

Τάσεις φυγής από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου δεν δείχνει μόνο η Σιγκαπούρη, αφού και η Μαλαισία φαίνεται πως αποχαιρετά λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος!

Αποχαιρετά και η Μαλαισία την F1

Η απόλυτη κυριαρχία της Mercedes την τελευταία τριετία, έχει μειώσει σημαντικά το ενδιαφέρον για τον μαγικό κόσμο της Formula 1 κι αυτό έχει φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Έτσι, μετά τη Σιγκαπούρη και η Μαλαισία σκοπεύει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο φιλοξενίας Grand Prix!

Η ασιατική χώρα είναι στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1999 αλλά δύσκολα θα κλείσει εικοσαετία. Το συμβόλαιο με τη FOM ολοκληρώνεται το 2018 και σύμφωνα με τον υπουργό τουρισμού και πολιτισμού της Μαλαισίας, δεν υπάρχει διάθεση να ανανεωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Nazri Abdul Aziz είπε: « Η παρούσα συμφωνία μας αφορά τη διεξαγωγή αγώνων από το 2016 έως το 2018. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, δεν θα υπάρξει ανανέωση. Οι θεατές στους αγώνες μειώνονται ενώ το κόστος διεξαγωγής ενός αγώνα είναι στα 97 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Έχει δεκαπλασιαστεί σε σχέση με το πρώτο μας Grand Prix».

News 24/7

24MEDIA NETWORK