Circuit of the Americas: Λίγο απ’ όλα!

Ο Sebastian Vettel εντοπίζει τις ομοιότητες του Όστιν με άλλες πίστες της Formula 1.

Circuit of the Americas: Λίγο απ’ όλα!

Είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος οδηγός στο Grand Prix του Τέξας. Ο λόγος για τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel που στις δύο επισκέψεις της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Όστιν, είχε αρκετούς λόγους να γιορτάσει.

Το 2012 κατέκτησε την pole position, τερματίζοντας δεύτερος στον αγώνα – πίσω από τον Lewis Hamilton. Πέρυσι κυριάρχησε πλήρως, πήρε την pole, τη νίκη και σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Κοινώς, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας περιγράψει το πεδίο μάχης αυτού του Σαββατοκύριακου.

"Το Όστιν είναι μία απολαυστική πόλη όπου πραγματικά αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο ζωής και τις παραδόσεις των κατοίκων της πολιτείας του Τέξας. Όσο για το Circuit of the Americas, μου αρέσει πολύ. Έχει 20 στροφές και φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού. Η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού έχει μία απότομη ανηφόρα καθοδόν για την πρώτη στροφή, αυτό είναι το ξεχωριστό στοιχείο αυτής της πίστας. Για εμάς, αυτό συνεπάγεται έναρξη της πέδησης σε ανηφορικό κομμάτι, πράγμα που δεν είναι εύκολο και συχνά έχουμε μπλοκάρισμα των τροχών. Πολλοί από τους συνδυασμούς των στροφών, μου θυμίζουν άλλα φημισμένα σιρκουί στο καλεντάρι.

Για παράδειγμα, οι γρήγορες καμπές του πρώτου τομέα είναι σαν το Σίλβερστοουν ή τη Σουζούκα. Οι θρυλικές Μάγκοτς και Μπέκτες αποτέλεσαν σημείο αναφορά για το συγκεκριμένο κομμάτι της πίστας του Austin και όταν έχουν σωστή ισορροπία στο μονοθέσιό τους, οι οδηγοί απολαμβάνουν αυτές τις πολύ γρήγορες καμπές. Επίσης οι στροφές 12 και 15, αποτελούν αντίγραφο του Μότοντρομ στο Χόκενχαϊμ. Είναι το πιο αργό κομμάτι της πίστας, σχεδιασμένο για να δημιουργεί ατμόσφαιρα σταδίου. Επίσης, η παρατεταμένη καμπή μου θυμίζει τη στροφή 8 της πίστας της Κωνσταντινούπολης", είπε ο 27χρονος Γερμανός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK